Салат Боярський з бужениною

Салат Боярський з бужениною робиться дуже просто і швидко: його інгредієнти майже не вимагають попередньої підготовки (вам треба буде тільки заздалегідь зварити яйця круто). Салат викладається шарами. Смак дивовижний!

салат Боярський в салатникуВсі складові цього листкового салату прекрасно поєднуються між собою, часник надає пікантності, помідори – свіжість, буженина, сир та яйця роблять Боярський салат ситним, але при цьому він не відчувається як «важкий» страву.

Потрібно:

  • Буженина (краще, звичайно, запечена і нежирна: нам в салаті потрібно м’ясо, а не жир) – близько 250-300 грамів
  • Зелений горошок консервований – 1 банка (маса нетто 400 грамів)
  • Яйця курячі – 3 штуки
  • Помідори свіжі – 2 штуки середньої величини (вибирайте так звані «м’ясисті» сорти, що містять менше рідини)
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сир (будь-який твердий на ваш смак) – близько 150-200 грамів
  • Майонез (ми воліємо легкий, з жирністю до 30 %, але вибір за вами) – близько 300 грамів (кількість майонезу можна злегка варіювати: можна промащувати майонезом кожен шар салату, а можна, якщо ви хочете зменшити кількість майонезу, кілька шарів пропустити, не змащуючи)
  • Сіль поварена – в символічному кількості, щоб злегка посолити помідори
  • Перець чорний мелений – за бажанням і зовсім небагато (труснути рази 3-4 перечниці над шаром з помідорів)
  • Кріп – близько 30-40 грамів (за бажанням, щоб присипати салат зверху і посилити «свіжу смакову ноту»)
  • Помідори «Черрі» – 3-5 штук (за бажанням, для прикраси салату зверху)

Приготування:

салат Боярський: шинку нарізати кубикамиШинку нарізаємо дрібними кубиками (з ребром 7-8 мм, максимум 10).

салат Боярський: сир натерти на крупній тертціСир потрібно натерти на крупній тертці.

салат Боярський: яйця зварити круто і подрібнитиЯйця зварити круто, охолодити, очистити і розім’яти виделкою або нарізати, але не дуже дрібно (для цього салату краще не натирати на тертці яйця, навіть на великій, як часто ми це пропонуємо для інших салатів).

салат Боярський: помідори нарізати кубикамиПомідори вимити, витерти і нарізати невеликими шматочками (дуже умовно – кубиками), ви побачите, як це краще зробити, якщо перегляньте наш відео-рецепт під цією статтею. Банку зеленого горошку відкрити і злити всю рідину (не притискайте горошок кришкою, його дуже легко розчавити і перетворити в кашу!), можна просто горошок відкинути на друшляк і дати рідини стекти.

салат Боярський: викласти шар бужениниВ салатник з плоским дном (можна і на блюдо, але в цьому випадку є ризик, салат «розповзеться») викладаємо нарізану шинку і робимо рівний шар, можна злегка прим’яти м’ясо.

салат Боярський: змастити буженину майонезомПромазуємо шар буженини майонезом.

салат Боярський: викласти шар зеленого горошкунаступним шаром Викладаємо зелений горошок. Шар горошку теж, якщо хочемо, злегка змащуємо майонезом, але на цьому шарі можна майонез і пропустити.

салат Боярський: викласти шар яєцьВикладаємо шар подрібнених яєць. Змащуємо шар майонезом.

салат Боярський: викласти шар помідорівнаступним шаром Викладаємо нарізані шматочками помідори, злегка їх солимо і перчимо.

салат Боярський: посипати помідори часникомЧасник нарізаємо на дуже дрібні шматочки. Спеціальну «давильця» для часнику не рекомендуємо використовувати для цього салату – смак буде не той. Посипаємо шар помідорів нарізаним часником. Тепер злегка змащуємо помідори разом з часником і майонезом, але, якщо ви хочете, на цьому шарі теж можна майонез пропустити, помідори і так достатньо «мокрі».

салат Боярський: викласти шар тертого сируОстаннім шаром викладаємо тертий сир. Змащуємо майонезом.

салат Боярський: посипати кропом і прикраситиДля прикраси салату добре підійде кріп (вимити, підсушити, дрібно нарізати і посипати салат Боярський зверху). Можна прикрасити чим-небудь ще на ваш розсуд. Нам подобаються помідори «Черрі», їх можна розрізати навпіл і викладати з них візерунки на поверхні салату.

Ось тепер наш Боярський салат шарами з бужениною і часником готовий. Непогано дати йому постояти 30-40 хвилин перед подачею на стіл, щоб інгредієнти салату просочилися ароматом один одного, але можна подавати і відразу.

Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: