Салат англійський з куркою в тарталетках

Салат англійський з куркою в тарталетках
Напередодні новорічних свят ми все в пошуках смачних і оригінальних страв, і проявити свої кулінарні здібності можна за допомогою художнього підходу.

Приготуйте салат англійська з куркою в тарталетках – здивуєте гостей подачею і смаком страви, яке складається з відомих компонентів, але в особливому поєднанні. Не потрібно докладати особливих зусиль, щоб впоратися з цим страви, головне -запастісь свіжими продуктами і все зробити самостійно.

Смачна страва потрібно вміти красиво подати, і для цього можна використовувати хрусткі кошики з тіста. Звичайно, можна їх купити в магазині, але краще за все приготувати тарталетки своїми руками.

Домашні хрусткі тарталетки для англійської салату

Складові

  • Маргарин – 200 г + –
  • Цукор-пісок білий – 0,5 ст. + –
  • Сіль – 0,5 ч. Л. + –
  • Сметана – 2 ст. л. + –
  • Сода – 1 ч. Л. + –
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст. + –
  • Оцет столовий – 10 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –

Як самому зробити тарталетки в домашніх умовах

Щоб спекти тарталетки, можна використовувати формочки для кексів або виліпити з тіста кошики самостійно. Вибирайте для себе найзручніший варіант.

  1. Маргарин розтопіть на водяній бані і вилийте в глибоку миску. Додайте цукор, сіль, яйця і добре розмішайте.
  2. Чайну ложку соди погасіть оцтом і додайте в масляну суміш.
  3. Додайте охолоджену сметану і добре перемішайте.
  4. Пшеничне борошно просійте і поступово вводите в масу. Замісити руками круте тісто і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  5. Після вийміть тісто, розділіть на 20 кульок (або більше). З кожної кульки сформуйте кошики з тонкими бортиками.
  6. Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього тарталетки.
  7. Випікайте вироби в духовці при температурі 190 ° С до золотистого кольору. Потім вийміть їх з духовки і остудіть.

salat-anglijskij-s-kuricej-v-tartaletkax2

Відразу після випікання тарталетки можна використовувати для подачі салату. Також їх можна заздалегідь підготувати за день-два до торжества.

Рецепти салатів з курячою грудкою дуже популярні, і на будь-який смак є свій варіант. Англійська салат з куркою і грибами – оригінальне частування до будь-якого застілля. У складі салату багато зелені, але нехай вас це не бентежить, адже частування по-любому вийде ситним і неймовірно смачним.

Салат в тарталетках з куркою і грибами «Англійська коктейль»

Складові

  • Куряча грудка – 300 г;
  • Мариновані печериці – 260 г;
  • Петрушка – 150 г (2-3 пучка);
  • Майонез – 120 г;
  • Гірчиця – 2-3 ч. Л .;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Лавровий лист – 1 шт .;
  • Перець (горошок) – 3-4 шт .;
  • Тарталетки – 24 шт .;
  • Твердий сир – 200 г.

Як приготувати англійський салат з курячою грудкою покроково

  • Курячі грудки відварити в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і горошку. Остудіть куряче м’ясо і наріжте дрібними кубиками.
  • Мариновані гриби зцідіть і поріжте тонкими пластинами. Якщо гриби великі – розділіть їх на кілька частин, а потім поріжте.
  • Петрушку добре вимийте і висушіть. Листя петрушки дрібно наріжте ножем.

Саме ножем, хоч це і копіткий процес. Адже якщо подрібнити зелень блендером, то вона буде непридатна для салату.

  • Шматок твердого сиру розділіть на дві частини: першу частину наріжте дрібними кубиками, другу – натріть на дрібній тертці.
  • Всі нарізані інгредієнти з’єднайте в одній ємності і заправте салат майонезом з гірчицею. Приправте інгредієнти чорним меленим перцем і добре все перемішайте.
  • Розкладіть готовий салат по тарталетки, а потім кожну посипте зверху тертим сиром. Помістіть кошики на красиві широкі тарілки і подавайте до столу.

salat-anglijskij-s-kuricej-v-tartaletkax4

Якщо ви хочете подати салат порційно, то зробіть тарталетки більшого розміру. На кожну тарілку викладіть по одному кошику з салатом і прикрасьте блюдо оливками або маслинами.

Англійська салат в тарталетках: рецепт з куркою і морепродуктами

Складові

  • Куряча грудка – 200 г;
  • Морський коктейль (мідії, креветки, кальмари) – 300 г;
  • Зелена цибуля – 1 пучок;
  • Помідори – 2 шт .;
  • Домашній майонез – 4 ст. л .;
  • Рукола – 200 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л .;
  • Тарталетки – 12 шт.

Готуємо англійський салат з куркою і морепродуктами

  1. Куряче м’ясо відварити до готовності і остудіть. Поріжте грудку кубиками.
  2. «Морський коктейль» необхідно розморозити і добре промийте в холодній воді. Розігрійте пательню з рослинним маслом і відправте туди морепродукти. Посоліть, поперчіть і підсмажте продукти до готовності протягом 10-15 хвилин.
  3. Рукколу і пір’я зеленої цибулі добре вимийте і обтрусіть. Цибулю дрібно наріжте, а рукколу порвіть руками на більш дрібні листи.
  4. Помідори добре вимийте і наріжте кубиками, трохи присолите їх і відставте в сторону на 10 хвилин. Злийте з помідорів сік, що утворився.
  5. Всі нарізані інгредієнти з’єднайте в одній мисці і заправте майонезом. Добре перемішайте салат.
  6. Перекладіть закуску в тарталетки і подавайте до столу. Салат можете приготувати заздалегідь, але розкладати його по кошиках потрібно перед самою подачею.

salat-anglijskij-s-kuricej-v-tartaletkax1

Англійська салат з куркою, поданий в тарталетках, прикрасить будь-який святкове застілля. Оригінальна подача і незвичайний смак частування зроблять блюдо вашої найулюбленішою закускою.