Щоб здивувати гостей незвичайною закускою або порадувати близьких зробленим на швидку руку вечерею, складні продукти не будуть потрібні. Досить приготувати рулет з лаваша з тунцем – він вийде соковитим, але в той же час буде добре тримати форму, стане одночасно смачним і корисним. Ця страва в залежності від використовуваних продуктів в рівній мірі підходить і худне, і який дотримується фітнес-дієти, і просто люблячим смачно поїсти.
Як таке можливо? Дуже просто – основні інгредієнти не містять нічого шкідливого, навпаки, тунець – справжнє джерело білка і омега-3 жирних кислот, а прісне тісто лаваша джерело необхідних вуглеводів без зайвих жирів.
Отже, приготуємо для початку лаваш з тунцем по найпростішому рецептом, який в подальшому можна буде варіювати за своїм бажанням.
Рулетики з лаваша з тунцем
Складові
- Тонкий лаваш – 1 шт. + –
- Тунець консервований – 1 банка + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Плавлений сир м’який – 100 г + –
- Зелень свіжа – 1/2 пучка + –
- Майонез – 1 ст.л. + –
- Сіль – на кінчику ножа або за смаком + –
- Чорний перець – на кінчику ножа або за смаком + –
Приготування
- Яйце відварюємо круто, охолоджуємо і охолоджуємо. Подрібнюємо його будь-яким зручним способом – розминаємо виделкою, трьом на дрібній тертці або просто рубаємо ножем – головна умова, частинки повинні бути зовсім невеликими.
- З’єднуємо плавлений сир з майонезом і яйцем.
- Присолюємо, перчимо і за бажанням додаємо 1 зубчик часнику з преса.
- Все добре перемішуємо до однорідності виделкою.
Якщо сирок у нас твердий, охолоджуємо його в морозилці, щоб мати можливість потерти на дрібній тертці – великі шматки нам ні до чого, маса повинна вийти зручною для намазування.
Готовий рулет загортаємо в плівку або фольгу і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин для просочення. Без цього закуска буде сухуватою, та й порізати її акуратно буде складніше.
З плином часу рулет дістаємо і нарізаємо на порції. Але по парі сантиметрів від кожного краю краще зрізати, так як вони зазвичай виходять самими сухими.
Розкладаємо рулетики на великому блюді, викладеному скибочками огірка і листям салату. Прикрашаємо рубаною зеленню або часточками зварених круто яєць.
Насправді готується рулет з лаваша з тунцем і сиром дуже просто. Але варіанти для начинки можуть бути самими різними. Розглянемо тепер один з найбільш дієтичних.
Лаваш з начинкою з тунця дієтичний
Блюдо, приготоване за цим рецептом, стане прекрасною заміною обридлим курячим грудкам для активно тренуються або легким вечерею для всіх, хто вирішив скинути пару-трійку кілограмів.
Рибу використовувати будемо тільки консервовану у власному соку, а не в маслі – це зробить блюдо практично знежиреним.
Як приготувати рулетики
заправка
Для початку приготуємо заправку для рулетиків, адже дієта і майонез речі несумісні!
- Змішуємо 1 / 3стакана знежиреного йогурту з 1 ч.л. гірчиці і 1 ч.л. хрону, солимо, додаємо будь-які спеції, добре підійдуть мускатний горіх, запашний перець і дижонская гірчиця.
- За бажанням підмішуємо часник з преса.
- Потім відварюємо яйце, охолоджуємо і рубаємо ножем або трьом на тертці.
- З’єднуємо яйце з йогуртно-гірчичною сумішшю і перемішуємо.
- Відставляємо сторону, щоб соус трохи загус.
Начинка для лаваша з тунцем
- Тунця подрібнюємо або просто зливаємо рідину з банки і відставляємо.
- Добре промиваємо 4-5 листків зеленого салату, руколи або айсберга, даємо їм стекти в друшляку і перекладаємо на рушник. Листочки повинні бути сухими.
- Невеликий огірок очищаємо від шкірки і ріжемо уздовж на скибочки товщиною 3-4 мм.
Лаваш розгортаємо, змащуємо яєчною сумішшю і рівномірно розподіляємо тунця, а потім поверх розкладаємо салатні листя і скибочки огірка.
Акуратно закручуємо рулет і загортаємо його в плівку для просочення. Прибираємо в холодильник на півгодини, а готовий ріжемо на порції.
Рулетики з тунцем за цим рецептом можна зробити з маленьких коржиків або порізаного на шматки великого вірменського лаваша. Вони стануть відмінними перекушуваннями на роботі або в поїздці.
Але якщо худнути не хочеться, а є бажання побалувати себе незвичайною смакотою, рекомендуємо спробувати наступну закуску.
Рулет з лаваша з тунцем і сиром
- Заздалегідь відварюємо пару яєць, охолоджуємо їх і чистимо. Подрібнюємо будь-яким способом і відставляємо в сторону.
- 1/3 пучка петрушки або кінзи і 50-60 г зеленої цибулі ретельно промиваємо і висушуємо на рушник. Потім шаткуємо і перемішуємо з рубаними яйцями.
- Трьом обов’язково на дрібній тертці 100 г твердого сиру, пропускаємо через прес зубчик часнику і додаємо 2 ст.л. майонезу. Збиваємо все виделкою.
- Тунця подрібнюємо прямо в банку, попередньо злив рідина.
- Розстеляємо лаваш і змащуємо його сумішшю майонезу і сиру, поверх рівномірно розподіляємо суміш зелені і яєць, солимо, перчимо, заправляємо за бажанням іншими спеціями і прикриваємо ще одні листом лаваша.
- Знову змащуємо його тонким шаром майонезу і викладаємо з банки подрібненого тунця.
Акуратно згортаємо рулет, замотуємо його в поліетиленову плівку і прибираємо в холодильник. Тримаємо там не менше півгодини, а краще 40 хвилин – так закуска стане більш соковитою.
Потім розгортаємо і гострим ножем ріжемо на порційні шматки шириною в 3-4 см. Розкладаємо рулетики при подачі на листі салату, прикрашаємо половинками помідорів чері і кружечками оливок.
Особливо смачним вийде рулет з тунцем, якщо в начинку додати два сорти сиру – звичайний твердий і дор блю.
Саме пікантна гострота сиру з пліснявою додасть страві родзинку.
Ну, а якщо зовсім немає часу і хочеться зробити щось по-справжньому швидке, не чекаючи, поки блюдо просочиться в холодильнику, рекомендуємо спробувати наступний рецепт.
У ньому начинка з лаваша з тунцем доповнюється томатами – це зробить її більш соковитою і дозволить не витримувати закуску в поліетилені, а є відразу ж.
Рулет з тунцем і помідором на швидку руку
Начинка для лаваша з тунцем
- Своїм та ріжемо на тонкі (2-3 мм) кружки 2 середніх помідора.
- Промиваємо салатні листя.
- Поки сохне зелень, смажимо на антипригарной сковороді омлет з 1 яйця і 3 ст.л. молока. Робимо його під кришкою, щоб вийшов тонкий млинець – пишність нам ні до чого.
- Коли омлет буде готовий, перекладаємо його на тарілку і ріжемо на смужки.
Як загорнути рулет з лаваша
Розстеляємо лаваш і, якщо хочеться більшої насиченості смаку, змащуємо його м’яким плавленим сиром, а якщо перед нами завдання отримати блюдо без зайвих калорій, обходимося без нього.
Викладаємо пошарово спочатку гуртки помідорів, потім тунця, смужки омлету і поверх листя салату.
Злегка присолюємо і звертаємо в рулет, який вийшов таким соковитим, що його відразу ж можна різати на порції.
Закусочні рулетики з лаваша (відео)
Як бачите, варіантів приготування рулету з лаваша з тунцем може бути дуже багато. Вибираємо той, що найбільше підходить саме нам, і пробуємо готувати! Напевно таке блюдо оцінять не тільки рідні, а й друзі!