Рулети з кабачків з куркою

rulety-iz-kabachkov-s-kuricej
На нашому сайті дуже багато статей присвячено різного роду закусок для оформлення та сервірування святкових банкетів і фуршетів.

І сьогодні ви не тільки навчитеся готувати шикарні закусочні рулети з кабачків з куркою, але і зможете вибрати найбільш вподобаний покроковий рецепт на свій смак. Таке частування в приготуванні досить просте, але відрізняється особливою легкістю, пікантність і в одну мить зникає зі столу, настільки воно смачне.

Рулети на закуску можуть готуватися не тільки з різними начинками, а й різними способами. Їх роблять холодними або смажать на сковороді, запікають в духовці і мультиварці самостійно, під соусом або під сирною скоринкою. І почати ми хочемо якраз-таки з запечених в духовці рулетиков з куро-сирною начинкою, рецепт яких нехитрий і дуже простий.

Рулетики з кабачків і курки в духовці

Складові

  • Кабачки – 1 шт + –
  • Куряче м’ясо – 300 г + –
  • Сир адигейський – 80 г + –
  • Часник – половина головки + –
  • Майонез – 2 ст.л. + –
  • Сушена зелень – 1 ч.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як зробити рулетики з кабачків з куркою

  1. Куряче філе ріжемо довгими тонкими смужками, натираємо їх сіллю, перцем і подрібненим часником і гарненько відбиваємо. Ми залишаємо курятину відлежатися і промаринуватися на чверть години.
  2. Кабачок за допомогою шинкування ріжемо тонкими (5 мм) довгими пластинками по всій довжині плода, розкладаємо на застелене пергаментом деку (папір також потрібно змастити маслом).
  3. Кожен скибочку кабачка присаливаем, змащуємо змоченою в олії пензлем і прибираємо піддон в духовку на 5 хвилин. Температура запікання – 180 ° С.
  4. Тим часом трьом сир дрібно, а майонез змішуємо з приправою «суміш трав».
  5. Запечені кабачкові скибочки виймаємо з печі, охолоджуємо, змащуємо майонезом, зверху укладаємо курячі відбивні, присипаємо їх сиром і звертаємо все в рулет. Фіксуємо зубочистками.
  6. Укладаємо рулетики на той же змащений маслом пергамент і відправляємо в піч на 25 хвилин. Температура випікання залишається колишньою.

Кабачкові рулетики з куркою і сиром

Це ще один варіант приготування рулетиків, де в якості начинки виступає класичний тандем: курка і сир, однак цього разу роли ми запікати не будемо, а отримаємо задоволення ніжною і ароматною начинкою в холодному вигляді!

rulety-iz-kabachkov-s-kuricej2

Складові

  • Кабачки – 2 плоду;
  • Ядра волоського горіха подрібнені – 2 ст.л .;
  • Спеція «хмелі-сунелі» – ½ ч.л .;
  • Куряче філе – 0,4 кг;
  • Майонез сметанний – 3 ст.л .;
  • Сир Голландський – 120-150 г;
  • Часник – 15-20 г;
  • Масло соняшнику – 40 мл.

Як приготувати рулет з кабачків з грудкою

  1. Помиті молоді та тонкошкірі кабачки, не очищаючи від шкірки, відразу спеціальним ножем для чищення овочів ріжемо на тонкі пластинки поздовжньо. Присипаємо їх сіллю, чекаємо хвилин 20, зливаємо виділений сік і віджимаємо злегка самі кабачки.
  2. Далі відправляємо кабачкові пластинки на обжарку на сковороду з невеликою кількістю масла. Смажимо кабачки з двох сторін до рум’янцю і м’якості, після чого перекладаємо овочі на паперові серветки, щоб видалити надлишки масла.
  3. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності (20 хвилин), після чого остуджують і перемелює в блендері.
  4. Для заправки курки нам буде потрібно соус. Робиться він так: часник перемелює в кашку, змішуємо з тертим на дрібній тертці сиром, майонезом, приправою і сіллю за смаком. Отриманий соус з’єднуємо з курячої масою і все добре перемішуємо.
  5. На кабачки рівним шаром наносимо куро-сирну начинку, а потім загортаємо в рулет. При необхідності рулетики можна зафіксувати шпажками.
  6. Тепер кожен рулетик маку краєчками в дрібно роздроблений горіх і укладаємо на блюдо.

Як приготувати рулетики з кабачків з курячим паштетом

Ці оригінальні, дуже ніжні і смачні закусочні рулети можна зробити дуже швидко, якщо у вас є під рукою готовий магазинний курячий паштет. Однак ще смачніше такі закусочкі виходять з приготованого в домашніх умовах продукту.

rulety-iz-kabachkov-s-kuricej3

Складові

  • Філе курячої грудки – 200 г;
  • Лук-ріпка – 1 головка;
  • Морквина – 1 коренеплід;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Яйце варене – 2 шт;
  • Сіль за смаком;
  • Олія соняшникова – 80 мл;
  • Кабачок молодий – 1 плід;
  • Часник – 1-2 часточки;
  • Помідор свіжий – 2 шт.

Як робити кабачкові рулетики з курячою грудкою

  1. Лук кришимо дрібними кубиками і відправляємо відразу смажитися на середньому вогні в змащеній маслом сковорідці. Тим часом трьом дрібно морквину і додаємо її до цибулі. Якщо вимагає, то можна ще підлити трохи масла в сковороду. Пассировку присаливаем, періодично помішувати і, зменшивши вогонь, гасимо хвилин 15.
  2. Курячі грудки відварюємо в підсоленій воді, остудити, ріжемо на дрібні шматочки.
  3. Яйця, зварені круто, також ріжемо на 4 частини.
  4. Пасеровані овочі, курку і яйця викладаємо в блендер і збиваємо все до однорідної маси. Потім всипаємо сіль, улюблені спеції, які забажаєте і вершкове масло і знову все гарненько пробиваємо. Паштет готовий.
  5. Кабачки нарізаємо тонкими довгими пластинками і обсмажуємо в двох боків на олії при середній температурі до м’якості і рум’яності. Готові кабачки натираємо сіллю і трошки часником.
  6. Томати ріжемо на невеликі часточки.
  7. На кабачки рівним шаром намазуємо паштет, з краю кладемо скибочку помідора і звертаємо закуску в рулет.

Рулет з кабачків з курячим м’ясом

Такі рулети зазвичай готують не як закуску, а в якості основного гарячого блюда. Начинка тут може бути абсолютно будь-яка, яка вам більше до вподоби, ми ж сьогодні готуємо такий кабачковий рулет з курячої грудкою, грибами і сиром. Смак такого частування воістину чарівний.

rulety-iz-kabachkov-s-kuricej4

Складові

  • Куряче філе отваренное- 0,3 кг;
  • Кабачки білі – 1 кг;
  • Морква – 1 коренеплід;
  • Свіжі гриби будь– 0,25 кг;
  • Голландський сир – 0,2 кг;
  • Високосортна хлібна мука – 250 г;
  • Сіль велика – за смаком;
  • Добірні яйця – 3 шт;
  • Ріпчаста цибулина – 1 велика головка;
  • Масло «селянське» – 1 ст.л .;
  • Соняшникова рафінована олія – ​​30-40 мл;
  • Універсальна приправа – 1 ч.л .;
  • Перець – ½ ч.л.

Як готувати рулет з кабачків з куркою

  1. Почищений від товстої жорсткої шкірки і великих насіння кабачок перетираємо крупно на тертці, солимо і через 15 хвилин віджимаємо м’якуш від соку.
  2. Сир перетираємо дрібненько і половину отриманої крихти змішуємо з кабачкової масою. Також додаємо до овочу яйця, перець, борошно і все ретельно вимішуємо в тісто.
  3. На деко кладемо папір для випікання, промазуємо її тонким шаром масла «селянка» і зверху викладаємо кабачкової тісто, рівняємо його лопаткою і прибираємо в піч на 20 хвилин. Температура в духовці повинна бути в районі 180 ° С.
  4. Час не втрачаємо і відразу приступаємо до приготування начинки. Дрібно накришений цибулю обсмажуємо в маслі до прозорості або легкої рум’яності, далі всипаємо до нього терту моркву, смажимо на середньому вогні 5-7 хвилин і далі всипаємо дуже дрібно накришені грибочки, все солимо, і смажимо ще 10 хвилин до готовності грибів.
  5. Варене філе курки перемелює через м’ясорубку і перед закінченням обсмажування грибів викладаємо разом із залишками сиру до начинки. Все перемішуємо і вимикаємо.
  6. З духовки виймаємо запечений кабачковий корж, наносимо зверху на нього (корж повинен бути гарячим) начинку. Розрівнюємо її по всій площі коржа і дуже акуратно, допомагаючи пергаментом, звертаємо все в рулет. Перекладаємо рулет на лист фольги, вкутуємо щільно і знову відправляємо в піч на 20 хвилин.
  7. Готовий рулет не варто різати відразу, оскільки він може розвалитися, а краще дайте йому трохи охолонути прямо в фользі. А вже після охолодження його можна нарізати порційними шматочками і при необхідності також порційно підігріти.

Курячі рулети з кабачками

У цьому варіанті рулетів буде все навпаки, ми будемо кабачок і ароматну сирну начинку загортати в відбивні куряче філе. Якщо ви хочете зробити своїми руками справжнє гурманське насолоду, то цей покроковий рецепт допоможе вам досягти вершин домашнього кулінарного Олімпу!

rulety-iz-kabachkov-s-kuricej5

Складові

  • Грудка куряча – 1 шт;
  • Кабачок молодий зелений – 1 плід;
  • Зелень петрушки – 1 великий пучок;
  • Сир твердих сортів – 0,2 кг;
  • Часточки часникові – 2-3 шт;
  • Сіль пряна – за смаком;
  • Майонез – 40-50 г;
  • Масло вершкове – 50 г;
  • Олія соняшникова – 40 мл.

Як приготувати курячі рулети з кабачками

  1. Курячі грудки слід розрізати по кістки на дві половинки, після чого кожну частину поділяємо на два плоских скибки по горизонталі. Там навіть не доведеться нічого різати, грудка розшаровується сама. Тепер кожен з отриманих шарів ріжемо уздовж на два довгих скибочки, щоб наші рулети не вийшло дуже великими.
  2. В результаті у нас повинно вийти 8 філешек, які потрібно присипати сіллю з прянощами, покрити плівкою і відбити м’ясним молоточком.
  3. Приступаємо до начинки. Кабачок моєму, і нарізаємо по всій його довжині ножем для чищення овочів на довгі тонкі пласти. Присолюємо нарізку і залишаємо на 20 хвилин.
  4. Через зазначений час кабачкові стрічки стали більш гнучкими і з овоча виділився сік, який потрібно злити, а кабачки обсмажуємо в сковороді з двох сторін.
  5. Також для приготування начинки нам потрібно приготувати сирну масу. Петрушку рубаємо дрібненько ножем, сир трьом і пересипаємо до зелені. Також додаємо до складу перетертий часник, м’яке вершкове масло, сіль з прянощами за смаком і перемішуємо.
  6. Тепер збираємо рулетики. На куряче філе кладемо кабачок, з краю укладаємо ложку сирної начинки і звертаємо в рулет, фіксуючи зубочисткою.
  7. На плиту ставимо сковороду, вливаємо в неї масло і на середньому вогні обсмажуємо рулетики з усіх боків до рум’яної. А поки рулетики пихтять на сковорідці, включаємо на розігрів до 190 ° С духовку.
  8. Обсмажені рулети перекладаємо в керамічну форму, змащуємо майонезом, присипаємо тертим сиром і прибираємо в піч на 20 хвилин.

Такі ароматні і ніжні рулети з кабачків з куркою і в якості закуски будуть користуватися підвищеним увагою гостей, та й в ролі гарячого під будь-який гарнір припадуть до душі.