За цим рецептом виходить дуже ніжний, повітряний і дуже смачний рулет з маком. Пісне дріжджове тісто нічим не поступається традиційному, і, якщо не сказати про це, то навряд чи хто здогадається, що в тесті немає ні молока, ні яєць.
У моїй родині такий рулет зникає просто з космічною швидкістю.
Чомусь побутує думка, що пісна випічка не така смачна. Є, звичайно, резон в цих словах. Але … деякі пісні «вкусняшки», як, наприклад, моє улюблене вівсяне печиво, не поступаються за смаком своїм класичним побратимам.
Отже,
Рецепт пісного дріжджового рулету з маком
Складові:
тісто:
- 350 г борошна,
- 200 г теплої води,
- 2 ч.л. без верху (7 г дріжджів),
- 2 ст.л. цукру,
- 1/3 ч.л. солі,
- 8 ст.л. (80 г) рослинного масла.
начинка:
- 120 г маку,
- 1 ст.л. коричневого цукру (можна і звичайний),
- 1 ст.л. меду.
Як приготувати пісне тісто
Це тісто містить багато жиру (рослинного масла) і тому краще його готувати опарним способом.
- Для опари змішайте теплу воду, дріжджі, половину всієї муки і замісити рідке тісто без грудок.
- Поставте опару в тепле місце підходити або до подвоєння в обсязі, або до того моменту, коли на поверхні з’являться не тільки бульбашки, але і складочки, що буде означати, що опара готова.
- Борошно, що залишилося змішайте з сіллю. І, після того, як опара підійде додайте масло, цукор, борошно і вимісити тісто до гладкості і однорідності. І хоча борошна може знадобитися трохи менше або трохи більше, намагайтеся не забивати тісто зайвої борошном. Воно має бути м’яким, «живим».
- Поставте його в тепле місце до подвоєння в обсязі.
Як приготувати начинку з маку
- Мак запарьте окропом, так щоб рівень води був на 2-3 см вище поверхні маку, і залиште мак на 40-50 хвилин.
- Після цього воду злийте через дрібне сито або через марлю і дайте маку злегка підсохнути.
- Готовий мак подрібніть в ступці або пропустіть через м’ясорубку разом з цукром і медом. Я роблю простіше, подрібнюю мак за допомогою ручного блендера.
начинка готова.
Рулет можна робити абсолютно різними способами.
Найшвидший класичний – розкачати тісто в прямокутник, розподілити начинку і загорнути рулет.
Якщо хочете щось більш гарне, спробуйте зробити «косичку».
Для цього розділіть тісто і начинку на три частини і сформуйте 3 маленьких рулету.
З’єднайте краю і заплетене їх у косу.
Готовий рулет покладіть на деко, застелене пекарської папером і дайте йому расстояться ще 30 хвилин.
Перед випічкою змастіть косу або рослинним маслом, або водою з маком.
Можете посипати зверху тим же маком, але мені більше подобається посипати готовий рулет цукровою пудрою.
Випікайте в духовці при 180-190 ° 20-30 хвилин, в залежності від вашої духовки і товщини рулету.
Дайте готовому рулету охолонути, наріжте і подавайте до чаю або кави.
Відео – Рулет з маком на пісному дріжджовому тесті
Смачного!