Рулет з маком. Дріжджове тісто пісне

За цим рецептом виходить дуже ніжний, повітряний і дуже смачний рулет з маком. Пісне дріжджове тісто нічим не поступається традиційному, і, якщо не сказати про це, то навряд чи хто здогадається, що в тесті немає ні молока, ні яєць.

У моїй родині такий рулет зникає просто з космічною швидкістю.

Чомусь побутує думка, що пісна випічка не така смачна. Є, звичайно, резон в цих словах. Але … деякі пісні «вкусняшки», як, наприклад, моє улюблене вівсяне печиво, не поступаються за смаком своїм класичним побратимам.

Отже,

Рецепт пісного дріжджового рулету з маком

Складові:

тісто:

  • 350 г борошна,
  • 200 г теплої води,
  • 2 ч.л. без верху (7 г дріжджів),
  • 2 ст.л. цукру,
  • 1/3 ч.л. солі,
  • 8 ст.л. (80 г) рослинного масла.

начинка:

  • 120 г маку,
  • 1 ст.л. коричневого цукру (можна і звичайний),
  • 1 ст.л. меду.

Як приготувати пісне тісто

Це тісто містить багато жиру (рослинного масла) і тому краще його готувати опарним способом.

  • Для опари змішайте теплу воду, дріжджі, половину всієї муки і замісити рідке тісто без грудок.
  • Поставте опару в тепле місце підходити або до подвоєння в обсязі, або до того моменту, коли на поверхні з’являться не тільки бульбашки, але і складочки, що буде означати, що опара готова.
  • Борошно, що залишилося змішайте з сіллю. І, після того, як опара підійде додайте масло, цукор, борошно і вимісити тісто до гладкості і однорідності. І хоча борошна може знадобитися трохи менше або трохи більше, намагайтеся не забивати тісто зайвої борошном. Воно має бути м’яким, «живим».
  • Поставте його в тепле місце до подвоєння в обсязі.

Як приготувати начинку з маку

  • Мак запарьте окропом, так щоб рівень води був на 2-3 см вище поверхні маку, і залиште мак на 40-50 хвилин.
  • Після цього воду злийте через дрібне сито або через марлю і дайте маку злегка підсохнути.
  • Готовий мак подрібніть в ступці або пропустіть через м’ясорубку разом з цукром і медом. Я роблю простіше, подрібнюю мак за допомогою ручного блендера.

начинка готова.

Рулет можна робити абсолютно різними способами.

Найшвидший класичний – розкачати тісто в прямокутник, розподілити начинку і загорнути рулет.

Якщо хочете щось більш гарне, спробуйте зробити «косичку».

Для цього розділіть тісто і начинку на три частини і сформуйте 3 маленьких рулету.

З’єднайте краю і заплетене їх у косу.

Готовий рулет покладіть на деко, застелене пекарської папером і дайте йому расстояться ще 30 хвилин.

Перед випічкою змастіть косу або рослинним маслом, або водою з маком.

Можете посипати зверху тим же маком, але мені більше подобається посипати готовий рулет цукровою пудрою.

Випікайте в духовці при 180-190 ° 20-30 хвилин, в залежності від вашої духовки і товщини рулету.

Дайте готовому рулету охолонути, наріжте і подавайте до чаю або кави.

Відео – Рулет з маком на пісному дріжджовому тесті

Смачного!