готую рулет з лаваша з сайра, та й з будь-якої іншої консервованою рибою, досить давно. Він завжди присутній на святковому столі і розходиться одним з перших. Рецепт досить поширений, але я не можу не розмістити його в своїй кулінарній книзі.
Для приготування рулету з лаваша з сайра нам знадобиться:
- 1-3 листки вірменського лаваша (залежить від розмірів лаваша),
- 1 банка консервованої сайри або будь-який інший риби,
- 3 яйця,
- 100 грам сиру або за смаком,
- 2 зубчики часнику або за смаком,
- зелень (я зазвичай беру кріп і петрушку),
- майонез.
Рецепт приготування смачного рулету з лаваша з сайра.
Часник чистимо і пропускаємо через Часничниці. Зелень миємо, струшуємо зайву воду і дрібно рубаємо. У чашці змішуємо часник, рубану зелень і майонез.
Яйця варимо, чистимо і тремо на крупній тертці. З сайри зливаємо рідину і виделкою розминаємо рибу. Сир тремо на дрібній тертці.
Розстеляємо лист лаваша на столі. Якщо у Вас 2 цієї статті не дуже довгих лаваша, то їх можна накласти один на інший, а якщо 3 невеликих лаваша, то їх краще складати один на інший, чергуючи з начинкою. У мене був 1 довгий лаваш для рулетів.
Змащуємо лаваш сумішшю майонезу, часнику і зелені.
Візуально ділимо лаваш на три частини. Справа кладемо розім’яту сайру, в центрі натерте яйце, зліва натертий сир.
Скачує лаваш в тугий рулет справа наліво (риба повинна виявитися в центрі рулету).
Кладемо рулет з лаваша в целофан і прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин, можна довше.
Перед подачею на стіл рулет нарізаємо тонкими шматочками і прикрашаємо зеленню.
Смачного!