Рулет з лаваша з сайра

готую рулет з лаваша з сайра, та й з будь-якої іншої консервованою рибою, досить давно. Він завжди присутній на святковому столі і розходиться одним з перших. Рецепт досить поширений, але я не можу не розмістити його в своїй кулінарній книзі.

Рулет з лаваша з сайра

Для приготування рулету з лаваша з сайра нам знадобиться:

  • 1-3 листки вірменського лаваша (залежить від розмірів лаваша),
  • 1 банка консервованої сайри або будь-який інший риби,
  • 3 яйця,
  • 100 грам сиру або за смаком,
  • 2 зубчики часнику або за смаком,
  • зелень (я зазвичай беру кріп і петрушку),
  • майонез.

Рецепт приготування смачного рулету з лаваша з сайра.

Часник чистимо і пропускаємо через Часничниці. Зелень миємо, струшуємо зайву воду і дрібно рубаємо. У чашці змішуємо часник, рубану зелень і майонез.

IMG_8513

Яйця варимо, чистимо і тремо на крупній тертці. З сайри зливаємо рідину і виделкою розминаємо рибу. Сир тремо на дрібній тертці.

Розстеляємо лист лаваша на столі. Якщо у Вас 2 цієї статті не дуже довгих лаваша, то їх можна накласти один на інший, а якщо 3 невеликих лаваша, то їх краще складати один на інший, чергуючи з начинкою. У мене був 1 довгий лаваш для рулетів.

Змащуємо лаваш сумішшю майонезу, часнику і зелені.

IMG_8519

Візуально ділимо лаваш на три частини. Справа кладемо розім’яту сайру, в центрі натерте яйце, зліва натертий сир.

IMG_8531

Скачує лаваш в тугий рулет справа наліво (риба повинна виявитися в центрі рулету).

Рулет з лаваша з сайраРулет з лаваша з сайра

Кладемо рулет з лаваша в целофан і прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин, можна довше.

Перед подачею на стіл рулет нарізаємо тонкими шматочками і прикрашаємо зеленню.

Рулет з лаваша з сайрарулет з лаваша з сайра

Смачного!