Вірменські коржі настільки стали популярні в нашій країні, що вже буквально «прописалися» в кулінарному меню кожної другої господині.
Таку популярність легко пояснити, адже коржі – відмінна основа для багатьох страв, їх легко використовувати, та й закуски з них виходять швидко, приклад – роли з лаваша. Начинкою для такої основи може служити все, що завгодно, головне – правильно поєднувати продукти між собою, саме такими секретами ми з вами і поділимося.
Як зробити рол з лаваша з грибами, копченої куркою і сиром
Складові
- Копчений окіст (курячий) – 100 г + –
- Печериці (свіжі) – 200 г + –
- Вірменський лаваш (тонкий) – 1 шт. + –
- Плавлений сир – 100 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Твердий сир (наприклад, «Російський» – 100 г + –
Як приготувати роли з лаваша в домашніх умовах
Дивний смак дає поєднання печериць, твердого сиру і стегенця курки (для пікантності краще використовувати копчений). Плюс такої начинки і в тому, що всі продукти для її створення досить доступні, а тому вся закуска обійдеться вам недорого.
Подати роли з лавашем в домашніх умовах ви можете як до сімейної вечері / обіду, так і до святкового застілля. На смак і вигляд блюдо оригінальне і дуже апетитне, так що сміливо можна сказати, що це частування на всі кулінарні випадки життя.
Готуємо начинку для домашніх ролів
- Обсмажуємо гриби з цибулею в рослинній олії на розігрітій сковороді.
- Копчений окіст ріжемо тонкими пластинками.
- Твердий сир натираємо на максимально дрібній тертці.
Як загорнути рол з лаваша
- Розгортаємо на столі лист тонкого лаваша (можете його трохи «підігнати», обрізавши нерівні краї ножицями), змащуємо вірменську коржик шаром плавленого сиру.
- Посипаємо весь лист (рівномірно) тертим твердим сиром, зверху прикриваємо його другим листом і акуратно притискаємо один до іншого руками, щоб ніде не залишилося порожнеч.
- На другий лист лаваша викладаємо нарізані гриби і курку.
- Звертаємо лаваш з начинкою в щільний рулет.
- Готові рулети загортаємо в харчову плівку або фольгу і відправляємо, мінімум на півгодини, в холодильник для просочення. Щоб було зручніше – рулет можна розрізати навпіл.
9. Через 30-40 хвилин, дістаємо рулетик з лаваша з копченою куркою і грибами з холодильника і нарізаємо порційними шматочками, кожен розміром 1,5-2 см.
10. Викладаємо шматочки на тарілку, прикрашаємо їх свіжою зеленню і разом з часточками сирих овочів (наприклад, з огірками або помідорами) подаємо до столу.
Начинки для ролів: 5 ідей для смачної вечері
Як робити роли з лаваша (тонкого) і як загортати в нього начинку правильно – ми крок за кроком розглянули в рецепті вище.
Ви можете використовувати цю технологію при приготуванні рол завжди, змінюючи в закусці всього лише начинку. А ось яку начинку в якості різноманітності приготувати – ми вам зараз підкажемо.
Рецепт №1: Шпроти з сиром і зеленню в лаваші
- Відварюємо яйця (2 шт.) Круто, потім перекладаємо їх в холодну воду, після – очищаємо.
- Відокремлюємо білки від жовтків.
- Сир (100-150 г) натираємо на тертці з середніми отворами.
- Масло з шпрот (1 банка) акуратно зливаємо, рибу викладаємо на тарілку, після чого розминаємо її за допомогою вилки на шматочки.
- Половину лаваша (для страви потрібен 1 лист) змащуємо майонезом, посипаємо тертим часником, потім викладаємо на корж підготовлену начинку в наступному порядку:
- білки;
- жовтки;
- шпроти;
- тертий сир.
Викладену начинку покриваємо другою половиною лаваша, змащуємо майонезом, обволікають плівкою або фольгою і прибираємо просочуватися на 2 години в холодильник.
Рецепт №2: Роли з лаваша з куркою і корейської морквою
Відварюємо курячий окорок (1 шт.), Ріжемо його дрібними шматочками. Сир копчений (100 г) натираємо на крупній тертці. Змішуємо подрібнені інгредієнти з корейською морквою (200 г), заправляємо все майонезом.
Лаваш розкладаємо, наносимо на нього готову начинку (тонким шаром) і скочується все акуратно в рулет.
Далі традиційна процедура: загортаємо закуску в фольгу, даємо просочитися 1-1,5 години в холодильнику, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Рецепт №3: Роли з лавашем, крабовими паличками і маринованими грибами
Щоб приготувати начинку для такої закуски – необхідно для початку крабові палички (100 г) розморозити, а потім довільно їх подрібнити. 100 г плавленого сирка натираємо на тертці з дрібними отворами.
Часник (1-2 зубки) пропускаємо через прес і з’єднуємо з майонезом (50 г) в окремій мисці. Мариновані грибочки (100 г) дістаємо з розсолу, нарізаємо пластинками. Вимиту зелень (петрушка і кріп) моєму під проточною водою, дрібно ріжемо.
Лист лаваша змащуємо майонезно-часниковим соусом, зверху присипаємо його рубаною зеленню, потім розкладаємо нарізані печериці та крабові палички.
Верхнім шаром викладаємо сир (плавлений), можна його промазати трохи майонезом, щоб закуска вийшла соковитою, після чого скочується лаваш з начинкою красивим акуратним рулетом. Далі все робимо, як зазвичай.
Рецепт №4: Ролл з лаваша з сьомгою і плавленим сиром
Щоб приготувати начинку для ролу з 1 тонкого листа лаваша нам знадобиться покришити зелень петрушки і кропу (по 0,25 пучка), потім з’єднати її з тертої сирною масою (в даному випадку використовуємо плавлений сир – 150-200 г) і ретельно перемішати до однорідності .
Отриманою сумішшю необхідно змастити підготовлений лист лаваша, потім нам потрібно викласти на нього дрібно нарізані скибочки риби і згорнути все щільним рулетом.
Рецепт №5: Роли з лаваша з шинкою і огірками
Всі інгредієнти для даної начинки можна взяти в довільній кількості (за смаком). Її приготування нічим особливо не відрізняється від попередніх технологій: необхідно натерти твердий сир на дрібній тертці і змішати його з майонезом.
Шинку і огірок тоненько нарізаємо. На лист лаваша викладаємо спочатку сирно-майонезну суміш, потім розкладаємо шматочки шинки і накриваємо все другим листом вірменського лаваша.
Звертаємо закуску рулетом, відправляємо для просочення на 1-2 години в холодильник, нарізаємо на порційні шматочки (роли) і подаємо до столу.
Немає нічого складного в тому, як зробити роли з лаваша в домашніх умовах своїми руками. Якщо у вас є заготовлені листи лаваша, то все, що вам потрібно зробити – визначитися, що покласти в начинку і швиденько ці продукти нарізати.
Правда, готувати холодну закуску краще заздалегідь, оскільки чимало часу йде на просочення. В іншому ж – ніяких складнощів. Експериментуйте, пробуйте – і захоплююся рідних і близьких неймовірним смаком красивого страви.
Смачного!