Іноді, нам здається, що приготувати улюблений десерт – це дуже складно, особливо, якщо для цього використовується оригінальна рецептура.
Але якщо ви спробуєте зробити чізкейк з сиром і полуницею, то переконаєтеся, що найскладніше в рецепті – прибрати десерт на ніч і ні разу не доторкнутися до нього. Вишукане поєднання ніжної вершкової основи, свіжих ягід, ароматного желе і хрусткого печива – нікого не залишить байдужим.
Чізкейк, мабуть, можна назвати одним з найпопулярніших десертів, в рідкісному ресторані або кав’ярні вам не запропонують, хоча б один варіант цього частування. Шоколадний, карамельний, з усілякими ягодами або печивом, з випіканням або холодний – багато, напевно, скажуть, що родоначальником цієї різноманітності став рецепт «Нью-Йорк», але це не зовсім вірно.
Дійсно, таким, яким ми його знаємо зараз, чізкейк з’явився в США, але ідея була запозичена зі Східної Європи, з сирників і запіканок. Так що, якщо ви, хоч раз в житті, робили запіканку, то і сирний чізкейк з полуницею у вас, напевно, вийде.
Як приготувати сирний чізкейк з полуницею будинку
Складові
- Печиво без добавок – 200 г + –
- Масло вершкове – 100 г + –
- Сир м’який – 750 г + –
- Вершки – 100 г + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 300 г + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Полуниця – 700 г + –
- Желатин – 5 г + –
- М’ята – для прикраси + –
Рецепт приготування сирного чізкейку з полуницею
Перш, ніж ми приступимо до готування, звертаємо увагу на те, що чізкейк з сиром і полуницею – рецепт хоч і простий, але вимагає певної кількості часу, так що краще всього зробити його напередодні важливого торжества.
Готуємо основу для чізкейку
- Для цього беремо печиво на свій смак: класичне, ванільне або навіть горіхове – головне, щоб воно було без добавок. Кладемо його в блендер і перемелює в дрібну крихту.
- На повільному вогні або в мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло, стежимо, щоб воно не перегрілися.
- Змішуємо масло і печиво до однорідного стану. Печиво не повинно розмокнути повністю, воно має набути консистенцію вологої крихти.
Підготуємо форму для випічки. Найзручніше брати роз’ємну, так готовий чізкейк вийде більш акуратним, але якщо її немає – звичайна теж підійде. За розміром дна вирізаємо лист з пекарської папери і укладаємо його в форму.
- Пересипаємо масляну крихту в форму і як слід утрамбовуємо. Це можна зробити руками або будь-яким плоским предметом, наприклад, дном келиха. Головне – щоб основа вийшла, як можна більш однорідною.
- Прибираємо форму в холодильник до застигання масла. В цей час займемося фактурою.
- У зручній ємності розминаємо сир, змішуємо його з цукром і сіллю. Якщо ми взяли класичне печиво, то додатково можна додати пакетик ванільного цукру, але це не обов’язково.
- У сир по одному вводимо яйця, кожен раз їх потрібно рівномірно розмішувати. Важливий момент: при перемішуванні не використовуємо міксер, тому що він створить непотрібні бульбашки. Використовуємо звичайну ложку або віночок.
- В кінці додаємо вершки.
Загальна консистенція майбутнього чизкейка повинна бути схожа на густу сметану, так що орієнтуйтеся на власні пропорції – можливо, вершків знадобиться трохи більше або трохи менше.
Випікаємо сирний десерт з полуницею в духовці
- Полуницю добре промиваємо від залишків землі, видаляємо плодоніжки і як слід обсушуємо ягоди за допомогою рушники.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів.
- Форму для випічки дістаємо з холодильника і виливаємо в неї половину сирної суміші.
- Викладаємо приблизно половину полуниці, а потім заливаємо її залишилася масою.
- Кілька разів, не дуже сильно, стукаємо формою для випічки об стіл. Чізкейк повинен бути щільним всередині, так що якщо в нього потрапив зайве повітря – ми приберемо його саме таким способом.
- Ставимо в духовку, чекаємо 5 хвилин, а потім зменшуємо потужність до 110 градусів. Щоб чізкейк вийшов світлим – його потрібно помістити на нижню полицю. Можна додатково прикрити фольгою.
- Випікаємо 70-90 хвилин до моменту, коли краю стануть вже досить щільними, а середина все ще буде злегка тремтіти. Ми майже приготували полуничний чізкейк. Рецепт з сиром в духовці, як можна помітити, виявився вельми простим.
- Дістаємо чізкейк з духовки і даємо повністю охолонути, не виймаючи з форми. В цей час приготуємо прикраса.
Прикрашаємо сирно-полуничний чізкейк
- У невеликій кількості води розводимо желатин, як написано на упаковці.
- Кілька ягід полуниці розминаємо виделкою і заливаємо невеликою кількістю холодної води. Доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь і даємо охолонути близько 15 хвилин, проціджують.
- Змішуємо набряклий желатин і полуничний сік, заливаємо цією сумішшю остиглий чізкейк. При необхідності, акуратно розрівнюємо по всій поверхні. Товщину шару желе регулюємо на свій розсуд.
- Частину, що залишилася полуницю красиво укладаємо на желе і відправляємо чізкейк прямо в формі в холодильник на 8-12 годин.
- Дістаємо, гострим ножем обводимо краю, щоб вони вийшли рівніше, потім прибираємо форму. Залишилося тільки прикрасити десерт декількома листочками м’яти – і полуничний чізкейк готовий.
Чізкейк з сиром і полуницею приготувати зовсім нескладно, а результат буде приголомшливий. Те, що потрібно, щоб порадувати себе і близьких жарким літнім вечором. До речі, він прекрасно зберігається кілька днів в холодильнику, так що не бійтеся зробити відразу побільше.
Смачного!