Різотто з печерицями

rizotto-s-shampinonami1
Кожен з нас мріє про далекі країни і ще більше про чудових традиційних стравах і делікатеси, які доступні далеко не кожному.

Але приготувати самостійно щось незвичайне і смачне цілком можливо, різотто з печерицями стане прекрасним представником італійської кухні. Спершу може здатися що готувати його дуже важко, але дотримуючись наших нескладних порад ви зможете легко приготувати гідне блюдо.

Різотто було придумано зовсім випадково, один веселий кухар не догледів і забув рис на плиті, від цього він сильно розварився і придбав абсолютно новий смак. Пізніше воно стало основним способом приготування рису в Італії, зараз існує маса рецептів, і в кожному італійському регіоні, його готують по-різному смачно.

Ми пропонуємо вам рецепт, який припаде до смаку кожному, і зможе стати для вас чудовим варіантом сімейної вечері!

Секрети правильного приготування різотто

rizotto-s-shampinonami2

  1. Найперше, що потрібно запам’ятати – це рис, який найкраще підходить для різотто, саме він робить дане блюдо особливим. Називається цей сорт «арборіо», ви завжди зможете знайти його на прилавках великих супермаркетів, і своєю ціною він вас не обтяжить.
  2. Ви повинні знати, що не можна рис промивати, як ми це звикли робити, в ньому міститься спеціальний крохмаль, обов’язковий для різотто.
  3. Готувати різотто потрібно в казані або великій сковороді, так як воно готується значними порціями, та й вам буде зручніше працювати з місткою посудом.
  4. Перемішувати всі інгредієнти в процесі приготування потрібно дерев’яною ложкою, це збереже природний смак різотто.
  5. Подавати різотто потрібно відразу, не потрібно чекати поки блюдо охолоне або готувати заздалегідь, приготування не займе багато часу, а класична гаряча подання є обов’язковим.
  6. Ну і звичайно найголовніше – всі продукти повинні бути свіжими. Тільки тоді ви зможете приготувати даний різотто з печерицями, і ще більше наблизитися до італійської кухні.

Італійське різотто з печерицями

Складові

  • Печериці – 500 г + –
  • Зелена цибуля – 100 г + –
  • Вода або овочевий бульйон – 1,5 л + –
  • Масло вершкове – 4 ст.л. + –
  • Рис – 400 г + –
  • Біле вино – 100 мл + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Сіль і чорний перець – за смаком + –

Як правильно приготувати різотто з печерицями

Звичайно, кожна господиня має свої секрети приготування страв, і сміливо експериментують на кухні все без винятку. Але в разі різотто потрібно особливо дотримуватися способу приготування, щоб отримати бажаний результат.

Для початку потрібно підготувати всі продукти

  • Печериці ретельно вимити і нарізати часточками, або дрібними кубиками.
  • Зелену цибулю вимити, очистити, якщо треба, світло-зелену частину нарізати шматочками, а пір’я дрібно нарубати.
  • Твердий сир натерти на крупній тертці.
  1. Овочевий бульйон закип’ятити в каструлі, і залишити на плиті, на слабкому вогні.
  2. Нарізані гриби і половину цибулі злегка підсмажити на сковорідці з двома ложками вершкового масла. Додати рис і обсмажити разом з грибами до прозорості, постійно помішуючи, щоб рис став прозорим, але не коричневим.
  3. Влити біле вино і закип’ятити, постійно помішуючи, чекаємо поки вино випарується і додаємо ополоником киплячий бульйон. Вливати бульйон потрібно поступово, спочатку третю частину і чекаємо, поки він випарується, потім ще двічі проробляємо це, поки бульйон не закінчиться.
  4. Через двадцять хвилин різотто стане кремоподібним, проте зерна рису повинні залишитися трохи твердими. Потім додаємо лук і тертий сир, заправляємо спеціями і страва готова до подачі на стіл.

Різотто з печерицями можна приготувати на святковий стіл, гості обов’язково оцінять цікавий варіант рисової закуски. Найкраще страва подавати в порційних тарілках і гарячим.

Різотто вважається одним з традиційних страв італійської кухні, і прекрасно підходить для того щоб зробити його традицією вашої родини. Для цього можете попросити своїх домашніх допомогти вам з цим, і рутинне заняття перетвориться в веселе проведення часу.

До того ж різотто з печерицями готувати набагато цікавіше, ніж звичайний рис, в процесі ви дізнаєтеся багато нового, а в підсумку насолодитеся неймовірно смачним блюдом.

Смачного!