Коли набридає звичне блюдо і хочеться спробувати щось новеньке, але при цьому не занадто довго стояти біля плити, на допомогу приходять нехитрі модифікації. Рисові оладки, рецепт яких ви знайдете в нашій статті, відрізняються простотою приготування і схожі на традиційні, борошняні. Однак смак у них все-таки інший, завдяки чому майже не змінюючи технологію приготування, ми зможемо легко отримати нове оригінальне блюдо на сніданок або полуденок.
Оладки хороші тим, що їх можна приготувати і з рисового борошна, яку сьогодні легко знайти в супермаркеті, і з рисової каші – ось тут вже все зовсім просто!
Отже, для початку зробимо оладки з рисової муки, щоб отримати абсолютно однорідну по консистенції випічку.
Така випічка вважається безглютенової, чому визнана більш корисною, ніж приготовлена на основі пшеничного борошна. Крім того структура вже випеченого тіста буде більш мелкопористой, що нагадує бісквіт.
Оладки з рисової муки
Складові
- Рисове борошно – 150 г + –
- Кефір – 200 мл + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Манка або крохмаль – 2 ст.л. + –
- Цукор – 2 ст.л. + –
- Сіль – щіпка + –
- Гашене оцтом сода – 1/2 ч.л. + –
Як приготувати рисові оладки
- З’єднуємо все компоненти, ретельно збиваємо і дивимося на консистенцію тіста – воно повинно бути, як густа сметана.
Увага! Якщо кефір густоват, його можна додати трохи менше, якщо він занадто рідкий – навпаки.
- Як тільки нас все влаштує, ставимо на плиту на середній вогонь сковороду і наливаємо масло. Піч найкраще на рослинному, так як вершкове може почати горіти, хоча підсмажені на ньому рисові оладки вийдуть більш ароматними.
- Обсмажуємо їх з обох сторін і викладаємо на серветку «стікати» зайвий жир.
Готові подаємо з сиропом, джемом або сметаною. Також оладки з рисової муки будуть дуже гарні зі свіжими фруктами і ягодами. Смачного!
Поради кухарчуком: щоб оладки ще більше нагадували бісквіт, додамо в них ванілін на кінчику ножа.
Ну, а якщо від сніданку залишилася рисова каша, з неї можна приготувати відмінний полуденок, просто перетворивши в апетитну ніжну з хрусткою скоринкою випічку!
Оладки з рисової каші
Інгредієнти для приготування оладок
- Варений рис – 300 г
- Борошно – 2 ст.л. (З гіркою)
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 3 ст.л.
- Ізюм, курага, чорнослив (за бажанням) – 3 ст.л.
Як зробити рисові оладки
- Сухофрукти промиваємо і, якщо вони жорсткі, обов’язково замочуємо на 30 хвилин у гарячій воді, потім зливаємо. Великі – чорнослив і курагу – ріжемо на шматочки такого ж розміру, як і родзинки. Поки відкладаємо в сторону.
- Тепер готуємо тісто – рисову кашу з’єднуємо з іншими інгредієнтами. Як бачите, в складі немає ні кефіру, ні соди – ці компоненти для оладок з каші нам не знадобляться.
- Все ретельно перемішуємо і додаємо сухофрукти.
- У глибокій сковороді розігріваємо олію і викладаємо ложкою тісто.
- Обсмажуємо рисові оладки з обох сторін до зарум’янювання, підливаючи масло у міру його вбирання в випічку. На сухій сковороді, як американські панкейкі, їх краще не готувати – вони вийдуть жорсткими і не соковитими.
- Готові оладки викладаємо гіркою на блюді і подаємо, посипавши цукровою пудрою і прикрасивши свіжими ягодами.
Якщо в складі немає сухофруктів, то особливо вони будуть смачні зі сметанним кремом і згущеним молоком – простий або вареної. Кілька рецептів таких домашніх смакоти пропонуємо спробувати приготувати вдома.
- Крем сметанний для млинців і оладок
- Рецепт домашньої згущеного молока
- Як зварити згущене молоко в мікрохвильовій печі
Як приготувати млинці з молочної рисової каші
Точно також готуються оладки з молочної рисової каші, а не просто з вареного рису. Прилипати до сковороди і горіти через молока в складі вони не будуть, якщо не скупитися на масло в сковороді і яйця в складі тесту.
А для більш ніжного смаку можна додати розтоплене вершкове масло і ванілін.
Якщо ж під рукою немає рисового борошна, а консистенцію готових оладок хочеться зробити більш ніжною і легкою, просто збиваємо кашу в блендері в однорідну масу і все! Далі діємо за рецептом – випічка вийде незвичайно повітряної.
Тепер ви знаєте, як приготувати рисові оладки, адже за допомогою одного з наших рецептів вони вийдуть смачними, ніжними і ароматними. Спробуйте їх приготувати, і результат вас не розчарує – і домочадці, і гості напевно попросять добавки!