Рисові оладки: рецепт на борошні і каші

рисові оладки
Коли набридає звичне блюдо і хочеться спробувати щось новеньке, але при цьому не занадто довго стояти біля плити, на допомогу приходять нехитрі модифікації. Рисові оладки, рецепт яких ви знайдете в нашій статті, відрізняються простотою приготування і схожі на традиційні, борошняні. Однак смак у них все-таки інший, завдяки чому майже не змінюючи технологію приготування, ми зможемо легко отримати нове оригінальне блюдо на сніданок або полуденок.

Оладки хороші тим, що їх можна приготувати і з рисового борошна, яку сьогодні легко знайти в супермаркеті, і з рисової каші – ось тут вже все зовсім просто!

risovye-oladi.jpg1

Отже, для початку зробимо оладки з рисової муки, щоб отримати абсолютно однорідну по консистенції випічку.

Така випічка вважається безглютенової, чому визнана більш корисною, ніж приготовлена ​​на основі пшеничного борошна. Крім того структура вже випеченого тіста буде більш мелкопористой, що нагадує бісквіт.

Оладки з рисової муки

Складові

  • Рисове борошно – 150 г + –
  • Кефір – 200 мл + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Манка або крохмаль – 2 ст.л. + –
  • Цукор – 2 ст.л. + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Гашене оцтом сода – 1/2 ч.л. + –

Як приготувати рисові оладки

  • З’єднуємо все компоненти, ретельно збиваємо і дивимося на консистенцію тіста – воно повинно бути, як густа сметана.

Увага! Якщо кефір густоват, його можна додати трохи менше, якщо він занадто рідкий – навпаки.

  • Як тільки нас все влаштує, ставимо на плиту на середній вогонь сковороду і наливаємо масло. Піч найкраще на рослинному, так як вершкове може почати горіти, хоча підсмажені на ньому рисові оладки вийдуть більш ароматними.
  • Обсмажуємо їх з обох сторін і викладаємо на серветку «стікати» зайвий жир.

Готові подаємо з сиропом, джемом або сметаною. Також оладки з рисової муки будуть дуже гарні зі свіжими фруктами і ягодами. Смачного!

Поради кухарчуком: щоб оладки ще більше нагадували бісквіт, додамо в них ванілін на кінчику ножа.

Ну, а якщо від сніданку залишилася рисова каша, з неї можна приготувати відмінний полуденок, просто перетворивши в апетитну ніжну з хрусткою скоринкою випічку!

Оладки з рисової каші

Інгредієнти для приготування оладок

  • Варений рис – 300 г
  • Борошно – 2 ст.л. (З гіркою)
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Ізюм, курага, чорнослив (за бажанням) – 3 ст.л.

risovye-oladi.jpg2

Як зробити рисові оладки

  1. Сухофрукти промиваємо і, якщо вони жорсткі, обов’язково замочуємо на 30 хвилин у гарячій воді, потім зливаємо. Великі – чорнослив і курагу – ріжемо на шматочки такого ж розміру, як і родзинки. Поки відкладаємо в сторону.
  2. Тепер готуємо тісто – рисову кашу з’єднуємо з іншими інгредієнтами. Як бачите, в складі немає ні кефіру, ні соди – ці компоненти для оладок з каші нам не знадобляться.
  3. Все ретельно перемішуємо і додаємо сухофрукти.
  4. У глибокій сковороді розігріваємо олію і викладаємо ложкою тісто.
  5. Обсмажуємо рисові оладки з обох сторін до зарум’янювання, підливаючи масло у міру його вбирання в випічку. На сухій сковороді, як американські панкейкі, їх краще не готувати – вони вийдуть жорсткими і не соковитими.
  6. Готові оладки викладаємо гіркою на блюді і подаємо, посипавши цукровою пудрою і прикрасивши свіжими ягодами.

Якщо в складі немає сухофруктів, то особливо вони будуть смачні зі сметанним кремом і згущеним молоком – простий або вареної. Кілька рецептів таких домашніх смакоти пропонуємо спробувати приготувати вдома.

  • Крем сметанний для млинців і оладок
  • Рецепт домашньої згущеного молока
  • Як зварити згущене молоко в мікрохвильовій печі

Як ісваріть згущене молоко в мікрохвильовій печі

Як приготувати млинці з молочної рисової каші

Точно також готуються оладки з молочної рисової каші, а не просто з вареного рису. Прилипати до сковороди і горіти через молока в складі вони не будуть, якщо не скупитися на масло в сковороді і яйця в складі тесту.

А для більш ніжного смаку можна додати розтоплене вершкове масло і ванілін.

Якщо ж під рукою немає рисового борошна, а консистенцію готових оладок хочеться зробити більш ніжною і легкою, просто збиваємо кашу в блендері в однорідну масу і все! Далі діємо за рецептом – випічка вийде незвичайно повітряної.

Тепер ви знаєте, як приготувати рисові оладки, адже за допомогою одного з наших рецептів вони вийдуть смачними, ніжними і ароматними. Спробуйте їх приготувати, і результат вас не розчарує – і домочадці, і гості напевно попросять добавки!