Рецепт журавлинного пирога з яблуками

Пиріг з журавлиною і яблуками рецепт з кремом
Хочете почастувати довгоочікуваних гостей або своїх близьких чимось особливим і оригінальним, але не вимагає багато сил і часу на приготування? Тоді спробуйте спекти пиріг з журавлиною і яблуками, рецепт якого вам обов’язково сподобається, адже він настільки простий, що під силу навіть починає господині. Вас обов’язково чекає успіх, і через невеликий проміжок часу легка, ніжна і приємна на смак випічка буде готова.

Користь яблук і журавлини в домашній випічці

Начинка цього пирога складається з яблук і журавлини, таке поєднання є дуже виграшним і за смаковими, і по корисним властивостям.

Журавлину в народі називають «кислим лікарем», і це – правда. Багатий хімічний склад унікальної ягоди робить її справжнім лісовим скарбом. Особливо хороша журавлина після перших осінніх заморозків, адже тоді її смак стає яскравішим.

У журавлині міститься цілий комплекс корисних речовин:

  • Вітаміни груп А, С, К, В;
  • Макроелементи: калій, магній, кальцій;
  • Різні органічні кислоти;
  • Фенольні сполуки;
  • Пектин.

Журавлина сприяє виведенню з організму шкідливих речовин, тому людям, трудящим на шкідливому виробництві, бажано включати журавлину в свій раціон.

Яка користь від пирога з яблуком і журавлиною

Про користь яблук теж говорити не доводиться. Велика кількість вітамінів, макро- і мікроелементів, клітковина і пектин позитивно впливають на організм людини. А при запіканні зберігається основна кількість корисних речовин.

Яблучно-журавлинний пиріг виходить просто чудовим. Ніжна, солодка, соковита начинка з яскравою кислинкою не залишить нікого байдужим. Варіантів тесту може бути безліч: і дріжджове, і листкове, і пісочне – вони всі хороші.

  • Перед замісом тіста борошно просіваємо, так вона збагатиться киснем, а значить – виріб вийде більш пишним.
  • Для випічки використовуємо пшеничне борошно вищого сорту.
  • Щоб після нарізки яблука не потемніли – скроплюємо їх лимонним соком.

Яблучно-журавлинний пиріг зі сметанним кремом

Рецепт яблучного пирога з журавлиною з кремом зі сметани

Складові

тісто

  • Борошно пшеничне – 2 ст. + –
  • Масло вершкове – 200 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 4 ст.л. + –
  • Сіль – 1 щіпка + –

крем

  • Сметана – 450 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
  • Ванілін – за смаком + –
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.л. + –

начинка

  • Яблука – 2 шт. + –
  • Журавлина – 1 ст. + –

Покрокове приготування пирога з журавлиною і яблуками

  • Вершкове масло, попередньо підігріте до кімнатної температури, змішуємо з сіллю, цукром і яйцем.
  • Просіяне борошно всипаємо порціями, швидко вимішуючи тісто.
  • Форму для випічки вистилає пекарської папером і злегка змащуємо маслом.
  • Тісто розгортаємо до тих пір, поки його товщина не досягне 1 см, потім викладаємо в форму, утворюючи бортики.
  • Яблука промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
  • Журавлину перебираємо, промиваємо і трохи обсушуємо.
  • Яблучні дольки і журавлину рівномірно викладаємо на тісто.
  • Включаємо духовку на 200 градусів.
  • Сметану і цукор збиваємо за допомогою міксера. Додаємо яйця, крохмаль, ванілін – і знову все збиваємо.

Печемо журавлинний пиріг з яблучками і кремом

  • Отриманий сметанний крем наливаємо поверх начинки, і поміщаємо пиріг в духовку на 40-45 хвилин.

Охолоджуємо готовий пиріг у формі, і тільки потім викладаємо його на блюдо і подаємо до столу.

Читайте ще схожі записи:


Рецепт листкового пирога з яблук і кориці
Рецепт насипного пирога з яблук

Пиріг з журавлиною і яблуками «Красуня»

Пиріг, приготований за наступним рецептом, виглядає дуже ефектно, так як завдяки додаванню какао виходить практично тришаровим.

Складові

тісто

  • Борошно пшеничне – 240 г;
  • Масло вершкове – 125 г;
  • Жовтки курячі – 3 шт .;
  • Цукор – 50 г;
  • Какао-порошок – 1 ч.л .;
  • Розпушувач -1 ч.л.

начинка

  • Журавлина – 50 г;
  • Яблуко – 2 шт .;
  • Білки курячі – 3 шт .;
  • Цукор – 100 г;
  • Сметана – 400 г;
  • Крохмаль картопляний – 3 ст.л .;
  • Ванілін – за смаком.

Як приготувати пиріг з журавлиною і яблуками

Як приготувати пиріг з журавлиною і яблуками своїми руками

  1. Охолоджене вершкове масло натираємо на тертці і перемішуємо з цукром.
  2. Борошно просіваємо.
  3. Обережно відокремлюємо жовтки від білків.
  4. Перемішуючи, з’єднуємо борошно, розпушувач, жовтки і масло з цукром.
  5. Від отриманого тесту відокремлюємо ¼ частина і додаємо до неї какао.
  6. Форму для випічки вистилає пекарської папером.
  7. Нагріваємо духовку до 180 градусів.
  8. Білу (велику) частину тесту натираємо в форму за допомогою великої терки, формуючи бортики.
  9. Ставимо форму в духовку на 15 хвилин.
  10. Збиваємо білки до утворення піни. Додаємо частинами цукор, продовжуючи збивати.
  11. Акуратно перемішуючи вручну, кладемо крохмаль, ванілін і сметану.
  12. Яблука очищаємо і нарізаємо. Журавлину перебираємо, промиваємо і просушуємо.
  13. Виймаємо форму з тестом з духовки і розкладаємо на ньому шматочки яблук і журавлину.
  14. Зверху покриваємо сметаною заливкою, натираємо шоколадне тісто і випікаємо до готовності протягом півгодини.
  15. Десерт подаємо до столу.

Цей пиріг можна трохи і видозмінити. Замість білої основи ви можете зробити шоколадну, тобто весь десерт у вас може придбати гарний відтінок какао.

Сметану в випічці також можна не використовувати. Додайте всередину десерту необхідні фрукти, а зверху посипте все шоколадною крихтою, сметаною його поливати не обов’язково. Виглядати все буде також дуже ефектно і апетитно, як на фото.

Готовим дома пиріг з яблук і клюковки

Цей чудовий пиріг з журавлиною і яблуками, рецепт якого ми вам запропонували, подаємо повністю охолодженим. Ваші гості від нього будуть просто в захваті.

Смачного!