Рецепт запіканки з кабачків з курочкою

vkusnaya-zapekanka-iz-kabachkov-s-kuricej
Найпростіші бюджетні продукти, мінімум кулінарних навичок і часу на підготовку, а в результаті отримуємо ситне блюдо і черга за добавкою. Все це – про смачною домашньою запіканці, яку легко зробити своїми руками на вечерю або до обіду в якості другого зі свіжих або морожених кабачків з куркою. Граючи з поєднанням продуктів, в залежності від сезону і використовуючи мультиварку або духову шафу, кожен раз будемо отримувати нову корисну частування.

Як смачно зробити в духовці куряче м’ясо з кабачками

Багате білком куряче філе прекрасно поєднується не тільки з низькокалорійними кабачками. Можна класти в домашню запіканку і свіжі томати, щоб зробити страву більш соковитим.

Цікавий варіант – запікання разом з куркою і кабачкової нарізкою цвітної капусти (перед цим її бланшируємо кілька хвилин).

Як зробити смачну запіканку з філе курки і кабачком

Дуже «любить» куряча м’якоть і гриби – їх теж відправимо в запіканку в якості смачного доповнення.

Пропонуємо добірку з декількох універсальних рецептів ніжною запіканки з кабачками і куркою, які можна доповнювати на свій розсуд.

Включаємо фантазію і приступаємо!

Кабачкова запіканка з куркою своїми руками

Кабачкові білі плоди можна сміливо замінювати молодими цукіні. Використовуйте цей покроковий рецепт, щоб здивувати домашніх прекрасним блюдом!

Складові

  • Кабачки (або цукіні) – 2 шт .;
  • Куряча грудка – 1 шт .;
  • Помідор – 5 плодів;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л .;
  • Часник – 2 зубки;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Майонез – 3-4 ст.л .;
  • Томатна паста – 2 ст.л .;
  • Олія – ​​2-3 ст.л .;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Перець чорний – 1/3 ч.л .;
  • Сіль – ½ ч.л.

Як зробити вдома запіканку з кабачків і курки на обід

  1. Головна проблема готування нашої запіканки з курячого м’яса з улюбленим овочем – щоб кабачкові кільця не залишилися сирими. Тому почнемо саме з них: помивши овочі, нарізаємо їх кружками. Товщина – не більш як 5 мм.
  2. Складаємо їх в глибоку ємність, солимо гарненько, не забувши поперчити, даємо постояти з півгодини.
  3. Філе промиваємо в потоці води, обсушуємо рушниками з целюлози.
  4. Максимально гострим ножем ріжемо філейку кубиком 1х1 см.
  5. Знімаємо з лука шкірку, ріжемо його дрібно півкільцями.
  6. Тим часом в сковороді гріється 1 ст.л. масла.
  7. Опускаємо в нього м’ясо птиці і готуємо, помішуючи, на середньому вогні до побіління, солимо-перчимо, додаємо інші приправи.
  8. У цей момент додаємо лушпиння нарізку – вона додасть улюбленої запіканці з птиці з овочами пікантність.
  9. Показник готовності лука – він стає прозорим.
  10. Закінчивши з м’ясом і цибулею, беремося за кабачки. Кожен гурток обвалюють в борошні (її зручніше насипати в тарілку з бортиками), струшуємо надлишок і підрум’янюємо на свіжому, добре нагрітому маслі.
  11. Включаємо духовку, і поки вона буде грітися до 200 градусів, заповнимо форму для запікання. Перший шар – кабачки, викладені у вигляді луски, далі – м’ясо з лушпиння нарізкою, рубана зелень.
  12. Тепер змішаємо майонез і пасту з томатів, присмачивши її часником, пропущеним через прес.
  13. Заливаємо м’ясну піджарку соусом, зверху – томати, нарізані тонким гуртком.

Як вдома приготувати кабачкову запіканку з курочкою

Все притрушуємо сирної крихтою і відправляємо запікатися.

У духовці форма повинна перебувати до зарум’янювання сиру, тобто 15-20 хвилин. Подавати частування рекомендуємо трохи остиглим, зі сметанним соусом по-домашньому.

Корисна Кабачково-куряча запіканка з овочами на швидку руку

Рецепт швидкої і корисної курячої запіканки з сиром і кабачками

Складові

  • Куряча грудка – 500 г + –
  • Кабачки (цукіні) – 1 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л. + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Майонез – 100 г + –
  • Чорний перець – пучку + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –

Як готується домашня куряча запіканка з овочами в духовці

  1. Моєму й обсушуємо всі овочі і курячу м’якоть.
  2. М’ясо ріжемо поперек волокон пластинками товщиною близько 1 см, злегка відбиваємо.
  3. Овочі ріжемо кружальцями завтовшки 5-7 мм.
  4. Дно і високі бортики форми промазуємо маслом.
  5. Викладаємо продукти, розміщуючи ребром ряд за рядом: гурток цукіні, м’ясної шмат, томат, перець, знову цукіні, м’ясо – і так до повного заповнення форми.
  6. Тепер посолимо вміст форми і щедро приправити все перцем.
  7. Зверху покриваємо всі сіткою з майонезу (або сметани).
  8. Відправляємо в духовку. При 180 градусах час запікання близько півгодини.
  9. Коли овочі і м’ясо стануть м’якими, за 10 хвилин до кінця готування, потрібно буде посипати їх сирної крихтою, знову відправити в духовку і дочекатися зарумянивания.

Це домашнє частування у вигляді запіканки з кабачків з філе курки зі сметаною заливанням можна сміливо давати навіть найменшим карапузам, адже продукти не стосуються сковороди і залишаються максимально корисними.

Оригінальна запіканка з тертих кабачків з куркою і сиром

Якщо дієтолог наклав табу на сирники та млинці, а пісне м’ясо птиці вже набридло, спробуйте запекти разом філе і улюблені овочі з знежиреним сиром в духовій шафі або мікрохвильовій печі.

Складові

  • Варене філе птиці – 400 г;
  • Цукіні – 1 великий плід;
  • Сир нежирний – 1 пачка;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Сливки (мінімальна жирність) – 100 мл;
  • Сир твердого сорту – 200 г;
  • Олія соняшникова – 1-2 ст.л .;
  • Часник – 2 зубки;
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л .;
  • Прованські трави – щіпка;
  • Сіль за смаком.

Як просто спекти кабачкову запіканку з курячим філе і сиром

  1. Розігрів масло, кладемо в нього дрібно рубані цибулю з часником, тушкуємо до м’якості.
  2. Наступний крок – додавання до ароматної підсмаженні цукіні, натертого на крупній тертці. На слабкому вогні тримаємо до напівготовності, не забуваючи заважати.
  3. Тепер змішаємо яйця і сир, перетворивши в однорідну масу віночком. У сирно-яєчну бовтанку додамо рубану дрібно курку.
  4. Суміш вийде досить густа, і ми розбавимо її вершками, присмачити прянощами. Сирну стружку (дрібну або велику – будь-яка підійде) домішуємо в останній момент. Сира запіканка з куркою і кабачком готова відправитися в духовку.
  5. Суміш викладаємо в форму (не забути змастити маслом!), Розрівнюємо і – в піч. Час готування при 180 градусах близько півгодини до затвердіння.
  6. Подавати частування краще гарячим, щоб апетитно тягнувся сир, разом з вершками, сметаною або рубаною зеленню.

Коли хочеться здивувати голодне сімейство, яке ось-ось повернеться з прогулянки або роботи-навчання, а часу на приготування майже немає, можна скласти докупи продукти і відправити їх в піч.

Шматочок вареного або сирого філе птиці, стиглий овоч, трохи сметани і сиру – вуаля, апетитна запіканка з кабачків з куркою в якості обіду готова! А що залишилися шматочки можна розігріти на вечерю, хоча такі навряд чи будуть …