Найпростіші бюджетні продукти, мінімум кулінарних навичок і часу на підготовку, а в результаті отримуємо ситне блюдо і черга за добавкою. Все це – про смачною домашньою запіканці, яку легко зробити своїми руками на вечерю або до обіду в якості другого зі свіжих або морожених кабачків з куркою. Граючи з поєднанням продуктів, в залежності від сезону і використовуючи мультиварку або духову шафу, кожен раз будемо отримувати нову корисну частування.
Як смачно зробити в духовці куряче м’ясо з кабачками
Багате білком куряче філе прекрасно поєднується не тільки з низькокалорійними кабачками. Можна класти в домашню запіканку і свіжі томати, щоб зробити страву більш соковитим.
Цікавий варіант – запікання разом з куркою і кабачкової нарізкою цвітної капусти (перед цим її бланшируємо кілька хвилин).
Дуже «любить» куряча м’якоть і гриби – їх теж відправимо в запіканку в якості смачного доповнення.
Пропонуємо добірку з декількох універсальних рецептів ніжною запіканки з кабачками і куркою, які можна доповнювати на свій розсуд.
Включаємо фантазію і приступаємо!
Кабачкова запіканка з куркою своїми руками
Кабачкові білі плоди можна сміливо замінювати молодими цукіні. Використовуйте цей покроковий рецепт, щоб здивувати домашніх прекрасним блюдом!
Складові
- Кабачки (або цукіні) – 2 шт .;
- Куряча грудка – 1 шт .;
- Помідор – 5 плодів;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Борошно пшеничне – 2 ст.л .;
- Часник – 2 зубки;
- Сир твердий – 200 г;
- Майонез – 3-4 ст.л .;
- Томатна паста – 2 ст.л .;
- Олія – 2-3 ст.л .;
- Петрушка – 1 пучок;
- Перець чорний – 1/3 ч.л .;
- Сіль – ½ ч.л.
Як зробити вдома запіканку з кабачків і курки на обід
- Головна проблема готування нашої запіканки з курячого м’яса з улюбленим овочем – щоб кабачкові кільця не залишилися сирими. Тому почнемо саме з них: помивши овочі, нарізаємо їх кружками. Товщина – не більш як 5 мм.
- Складаємо їх в глибоку ємність, солимо гарненько, не забувши поперчити, даємо постояти з півгодини.
- Філе промиваємо в потоці води, обсушуємо рушниками з целюлози.
- Максимально гострим ножем ріжемо філейку кубиком 1х1 см.
- Знімаємо з лука шкірку, ріжемо його дрібно півкільцями.
- Тим часом в сковороді гріється 1 ст.л. масла.
- Опускаємо в нього м’ясо птиці і готуємо, помішуючи, на середньому вогні до побіління, солимо-перчимо, додаємо інші приправи.
- У цей момент додаємо лушпиння нарізку – вона додасть улюбленої запіканці з птиці з овочами пікантність.
- Показник готовності лука – він стає прозорим.
- Закінчивши з м’ясом і цибулею, беремося за кабачки. Кожен гурток обвалюють в борошні (її зручніше насипати в тарілку з бортиками), струшуємо надлишок і підрум’янюємо на свіжому, добре нагрітому маслі.
- Включаємо духовку, і поки вона буде грітися до 200 градусів, заповнимо форму для запікання. Перший шар – кабачки, викладені у вигляді луски, далі – м’ясо з лушпиння нарізкою, рубана зелень.
- Тепер змішаємо майонез і пасту з томатів, присмачивши її часником, пропущеним через прес.
- Заливаємо м’ясну піджарку соусом, зверху – томати, нарізані тонким гуртком.
Все притрушуємо сирної крихтою і відправляємо запікатися.
У духовці форма повинна перебувати до зарум’янювання сиру, тобто 15-20 хвилин. Подавати частування рекомендуємо трохи остиглим, зі сметанним соусом по-домашньому.
Корисна Кабачково-куряча запіканка з овочами на швидку руку
Складові
- Куряча грудка – 500 г + –
- Кабачки (цукіні) – 1 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Оливкова олія – 1 ст.л. + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Майонез – 100 г + –
- Чорний перець – пучку + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
Як готується домашня куряча запіканка з овочами в духовці
- Моєму й обсушуємо всі овочі і курячу м’якоть.
- М’ясо ріжемо поперек волокон пластинками товщиною близько 1 см, злегка відбиваємо.
- Овочі ріжемо кружальцями завтовшки 5-7 мм.
- Дно і високі бортики форми промазуємо маслом.
- Викладаємо продукти, розміщуючи ребром ряд за рядом: гурток цукіні, м’ясної шмат, томат, перець, знову цукіні, м’ясо – і так до повного заповнення форми.
- Тепер посолимо вміст форми і щедро приправити все перцем.
- Зверху покриваємо всі сіткою з майонезу (або сметани).
- Відправляємо в духовку. При 180 градусах час запікання близько півгодини.
- Коли овочі і м’ясо стануть м’якими, за 10 хвилин до кінця готування, потрібно буде посипати їх сирної крихтою, знову відправити в духовку і дочекатися зарумянивания.
Це домашнє частування у вигляді запіканки з кабачків з філе курки зі сметаною заливанням можна сміливо давати навіть найменшим карапузам, адже продукти не стосуються сковороди і залишаються максимально корисними.
Оригінальна запіканка з тертих кабачків з куркою і сиром
Якщо дієтолог наклав табу на сирники та млинці, а пісне м’ясо птиці вже набридло, спробуйте запекти разом філе і улюблені овочі з знежиреним сиром в духовій шафі або мікрохвильовій печі.
Складові
- Варене філе птиці – 400 г;
- Цукіні – 1 великий плід;
- Сир нежирний – 1 пачка;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Сливки (мінімальна жирність) – 100 мл;
- Сир твердого сорту – 200 г;
- Олія соняшникова – 1-2 ст.л .;
- Часник – 2 зубки;
- Борошно пшеничне – 1 ст.л .;
- Прованські трави – щіпка;
- Сіль за смаком.
Як просто спекти кабачкову запіканку з курячим філе і сиром
- Розігрів масло, кладемо в нього дрібно рубані цибулю з часником, тушкуємо до м’якості.
- Наступний крок – додавання до ароматної підсмаженні цукіні, натертого на крупній тертці. На слабкому вогні тримаємо до напівготовності, не забуваючи заважати.
- Тепер змішаємо яйця і сир, перетворивши в однорідну масу віночком. У сирно-яєчну бовтанку додамо рубану дрібно курку.
- Суміш вийде досить густа, і ми розбавимо її вершками, присмачити прянощами. Сирну стружку (дрібну або велику – будь-яка підійде) домішуємо в останній момент. Сира запіканка з куркою і кабачком готова відправитися в духовку.
- Суміш викладаємо в форму (не забути змастити маслом!), Розрівнюємо і – в піч. Час готування при 180 градусах близько півгодини до затвердіння.
- Подавати частування краще гарячим, щоб апетитно тягнувся сир, разом з вершками, сметаною або рубаною зеленню.
Коли хочеться здивувати голодне сімейство, яке ось-ось повернеться з прогулянки або роботи-навчання, а часу на приготування майже немає, можна скласти докупи продукти і відправити їх в піч.
Шматочок вареного або сирого філе птиці, стиглий овоч, трохи сметани і сиру – вуаля, апетитна запіканка з кабачків з куркою в якості обіду готова! А що залишилися шматочки можна розігріти на вечерю, хоча такі навряд чи будуть …