Для новорічного столу я вирішила приготувати ось такий мегашоколадний тортик.
За рецептом торта “Три шоколаду” нам знадобиться:
для шоколадного бісквіта
- 100 грам вершкового масла,
- 30 + 130 грам цукру,
- 1 плитка темного шоколаду (100 грам),
- 4 яйця,
- 100 грам борошна,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 1 столова ложка ванільного цукру,
- дрібка солі,
- роз’ємна форма (у мене була Ø 22 см, але краще брати Ø 24-26 см, інакше торт виходить дуже високий),
- 50 грам вершкового лікеру для просочення,
для мусів
- 200 грам темного шоколаду з високим вмістом какао (для мусу з темного шоколаду),
- 200 грам молочного шоколаду (для мусу з молочного шоколаду),
- 200 грам білого шоколаду (для мусу з білого шоколаду),
- 90 грам вершкового масла (в кожен мус 30 грам),
- 650 грам вершків для збивання (200 грам в кожен мус + 50 грам для желатину),
- 24 грама желатину,
- 150 грам вершкового лікеру (50 грам в кожен мус),
для глазурі
- 100 грам білого шоколаду,
- 50 грам вершкового масла,
- 50 грам вершків.
Рецепт приготування торта “Три шоколаду”.
Приготуємо за рецептом шоколадний бісквіт. Обріжемо його так, щоб при приміщенні в форму залишався зазор між стінкою форми і бісквітом. Дно форми вистелити пекарської папером і зробимо бортики по колу форми так, щоб вони були вище бортів форми на 5-7 см. Я робила борту з фольги, складеної в кілька разів. Викладемо бісквіт в центр форми, просочити лікером і приберемо в морозилку (оскільки у мене вдома торт їдять і діти, то алкоголем я його не просочують).
Желатин замочити в 50 грамах вершків. Розділимо на 3 рівних частини.
600 грам вершків взобьем до “міцних піків”, розділимо на 3 рівні частини і приберемо в холодильник.
Приготуємо муси.
Спочатку приготуємо мус з темного шоколаду.
На повільному вогні розтопити темний шоколад з вершковим маслом, безперервно помішуючи. Додамо лікер і добре перемішати.
Якщо ви, як і я, не додаєте лікер, то для збереження кількості рідких інгредієнтів додайте молока. Я це не врахувала при приготуванні першого мусу, тому він вийшов дуже густим, не розтікався, довелося розмазувати.
Додамо желатин, перемішати до повного розчинення.
Трохи остудити шоколадну масу, потім змішаємо її зі збитими вершками до однорідності.
Виллємо суміш у форму з коржем, намагаючись щоб вона рівномірно розтеклася і заповнила зазор. І знову в морозилку.
За аналогією з темним мусом приготуємо мус з молочного шоколаду.
Виллємо суміш на мус з темного шоколаду. Знову прибираємо в морозилку.
Тепер готуємо мус з білого шоколаду. Виливаємо його зверху на мус з молочного. Прибираємо в морозилку.
Приготуємо глазур.
У каструльку складемо вершки, масло і шоколад. Включаємо повільний вогонь і постійно помішуючи доведемо все це до однорідності. Виллємо глазур зверху на мус з білого шоколаду, нахиляючи форму в різні боки, щоб глазур рівномірно розподілилася. Знову прибираємо торт в морозилку.
Після того як схопиться глазур наш тортик готовий. Прибираємо форму, знімаємо бортики. При необхідності акуратно перемещаем торт на блюдо. Прикрашаємо за смаком.
Я готувала цей тортик до новорічного столу, тому в якості експерименту так і залишила його на 5 днів в морозилці.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.