Рецепт торта «Три шоколаду»

Для новорічного столу я вирішила приготувати ось такий мегашоколадний тортик.

Рецепт торту

За рецептом торта “Три шоколаду” нам знадобиться:

для шоколадного бісквіта

  • 100 грам вершкового масла,
  • 30 + 130 грам цукру,
  • 1 плитка темного шоколаду (100 грам),
  • 4 яйця,
  • 100 грам борошна,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 1 столова ложка ванільного цукру,
  • дрібка солі,
  • роз’ємна форма (у мене була Ø 22 см, але краще брати Ø 24-26 см, інакше торт виходить дуже високий),
  • 50 грам вершкового лікеру для просочення,

для мусів

  • 200 грам темного шоколаду з високим вмістом какао (для мусу з темного шоколаду),
  • 200 грам молочного шоколаду (для мусу з молочного шоколаду),
  • 200 грам білого шоколаду (для мусу з білого шоколаду),
  • 90 грам вершкового масла (в кожен мус 30 грам),
  • 650 грам вершків для збивання (200 грам в кожен мус + 50 грам для желатину),
  • 24 грама желатину,
  • 150 грам вершкового лікеру (50 грам в кожен мус),

для глазурі

  • 100 грам білого шоколаду,
  • 50 грам вершкового масла,
  • 50 грам вершків.

Рецепт приготування торта “Три шоколаду”.

Приготуємо за рецептом шоколадний бісквіт. Обріжемо його так, щоб при приміщенні в форму залишався зазор між стінкою форми і бісквітом. Дно форми вистелити пекарської папером і зробимо бортики по колу форми так, щоб вони були вище бортів форми на 5-7 см. Я робила борту з фольги, складеної в кілька разів. Викладемо бісквіт в центр форми, просочити лікером і приберемо в морозилку (оскільки у мене вдома торт їдять і діти, то алкоголем я його не просочують).

IMG_7501 IMG_7505 IMG_7508

Желатин замочити в 50 грамах вершків. Розділимо на 3 рівних частини.

IMG_7514 IMG_7518

600 грам вершків взобьем до “міцних піків”, розділимо на 3 рівні частини і приберемо в холодильник.

IMG_7521 IMG_7528

Приготуємо муси.

Спочатку приготуємо мус з темного шоколаду.

На повільному вогні розтопити темний шоколад з вершковим маслом, безперервно помішуючи. Додамо лікер і добре перемішати.

IMG_7532 IMG_7537

Якщо ви, як і я, не додаєте лікер, то для збереження кількості рідких інгредієнтів додайте молока. Я це не врахувала при приготуванні першого мусу, тому він вийшов дуже густим, не розтікався, довелося розмазувати.

Додамо желатин, перемішати до повного розчинення.

IMG_7540 IMG_7543

Трохи остудити шоколадну масу, потім змішаємо її зі збитими вершками до однорідності.

IMG_7546 IMG_7549

Виллємо суміш у форму з коржем, намагаючись щоб вона рівномірно розтеклася і заповнила зазор. І знову в морозилку.

IMG_7552

За аналогією з темним мусом приготуємо мус з молочного шоколаду.

IMG_7556 IMG_7559

IMG_7561 IMG_7563

Виллємо суміш на мус з темного шоколаду. Знову прибираємо в морозилку.

IMG_7567

Тепер готуємо мус з білого шоколаду. Виливаємо його зверху на мус з молочного. Прибираємо в морозилку.

IMG_7571 IMG_7575

IMG_7579 IMG_7582

IMG_7585

Приготуємо глазур.

У каструльку складемо вершки, масло і шоколад. Включаємо повільний вогонь і постійно помішуючи доведемо все це до однорідності. Виллємо глазур зверху на мус з білого шоколаду, нахиляючи форму в різні боки, щоб глазур рівномірно розподілилася. Знову прибираємо торт в морозилку.

IMG_7590 IMG_7592 IMG_7595 IMG_7598

Після того як схопиться глазур наш тортик готовий. Прибираємо форму, знімаємо бортики. При необхідності акуратно перемещаем торт на блюдо. Прикрашаємо за смаком.

IMG_7671 IMG_7680

Я готувала цей тортик до новорічного столу, тому в якості експерименту так і залишила його на 5 днів в морозилці.

IMG_7702

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.