Спозаранку апетит прокидається далеко не завжди, але перед роботою чи навчанням обов’язково потрібно перекусити, щоб «запустити» свій організм. Відмінну компанію ранкової кави або ароматного чаю складе оригінальна гаряча закуска – обсмажений лаваш з крабовими паличками і сиром в яєчному клярі. Легкий хрускіт рум’яної скоринки «прожене» залишки сну, і організм з вдячністю прийме калорійне частування, зроблене за хвилини, поки кипів чайник.
Оскільки крабові палички являють собою продукт з досить ніжним смаком, то сир можна взяти той, що гостріше, наприклад підкопчений ковбасний. Але цілком зійде і плавлений «оригінал», а також сирно-вершковий підвид.
Чому б не перепробувати всі можливі варіанти, а потім вибрати найбільш вдалий? Крабові палички, при виготовленні яких не постраждало жодне ракоподібні, можна замінити вареними креветками або м’ясом справжніх крабів.
Лаваш з крабовими паличками і плавленим сиром
Складові
- Тонкий прісний лаваш – 2 листи + –
- Крабові палички – 120 г + –
- Сир плавлений – 200 г + –
- Яйця курячі (сирі) – 2 шт. + –
- Рослинна олія (неароматно) – 100 мл + –
- Сіль – 1 щіпка + –
Як посмажити конвертики з лаваша з крабовими паличками
Якщо не вдалося знайти в магазині упаковку з двох лавашей, розміром 60х40 см, то можна взяти пачку з 6 невеликих круглих коржів. Настільки улюблені багатьма палички зі смаком крабів найкраще брати свіжими.
Перемороженний продукт зробить начинку з них сухуватою, тому від нього краще відмовитися. Сир бажано брати пастоподібний – він зробить начинку ніжнішою і смачною.
- Знявши з паличок поліетиленову плівку, ріжемо їх дрібними кубиками, або трьом на крупній тертці.
- Розбивши яйця в глибоку піалу, подсаливаем їх, і виделкою збиваємо до утворення легкої пінки.
- Розрізавши великі тонкі коржі (кожну на 2 або три частини), приступаємо до формуванню лавашних квадратиків.
- Внутрішню сторону кожного шматочка лаваша щедро покриваємо шаром м’якого сиру.
Зверху можна посипати сирну масу свіжої рубаною зеленню – начинка вийде більш ароматною.
- В середину кожної з частин тонких коржів кладемо нарізку з крабових паличок.
- Тепер будемо формувати квадратики з лаваша. Для цього складаємо в середину одну пару протилежних сторін коржі так, щоб їх краї зійшлися посередині, а потім приступаємо до складання другої пари коржів.
- На вогонь середньої інтенсивності ставимо сковороду, і наливаємо в неї 2 ст.л. масла.
- Коли жир прогріється – кожен з «конвертиків» занурюємо в яєчну бовтанку, а потім зарум’янюється на сковороді до золотистої скоринки з обох сторін.
9. У міру зменшення кількості масла, доливаємо його в сковороду, після чого підсмажуємо все «конвертики».
Щоб зменшити їх калорійність – кожен, знявши з вогню, радимо викладати на паперовий рушник, так воно вбере в себе зайвий жир.
Є таке оригінальне частування бажано теплим, запиваючи запашною кавою або какао. Любителі чайної церемонії також можуть включити в свою! Ранкову програму »дегустацію закуски.
Читайте ще схожі записи:
Як робити канапе на новий рік
Новорічні бутерброди
Як зробити закуски для новорічного столу
Лаваш з крабовими паличками і ковбасним сиром
Складові
- Тонкі прісні коржі – 4 шт .;
- Сир підкопчений (гарячого копчення) – 400 г;
- Крабові палички – 150 г;
- Яйця курячі великі – 4 шт .;
- Кріп свіжий – 1 пучок;
- Олія соняшникова – близько 100 мл;
- Сіль за смаком.
Як посмажити лаваш з крабовими паличками і сиром
- Готуємо всі, що будемо використовувати при готуванні: миємо, обсушуємо і подрібнюємо зелень, сир тремо на крупній тертці, варимо і ріжемо дрібно 2 яйця. Палички теж потрібно порубати ножем, але не занадто дрібно. Всі продукти перемішуємо – вуаля: начинка готова!
- Надати начинці додаткову соковитість допоможуть помідори. Беремо два щільних середніх плода, ріжемо їх кубиком і додаємо до загального «котел».
- Нарізавши коржі порційними шматками, в кожен кладемо начинку. Її потрібно стільки, щоб було нескладно згорнути корж і надати їй необхідну форму.
- Залишиться тільки вмочити кожен шматок з двох сторін в яєчну бовтанку (її робимо з решти сирих яєць) і обсмажити так само, як і в першому випадку.
Якщо частування за раз не з’їсти, то начинені лавашние «пиріжки" (не обсмажені) складаємо в контейнер із пластику, і відправляємо в морозилку до пори до часу. Потім потрібно буде просто зробити бовтанку, і, розморозивши напівфабрикат, підсмажити його – сніданок або вечерю буде готовий за пару хвилин!
В даному рецепті кількість продуктів береться з розрахунку на 2 упаковки коржів, тобто на 4 лаваша, розміром 60х40 см. У результаті отримаємо 8 великих «конвертиків». Можна сформувати і порційні рулетики, і навіть трикутники. Як це зробити – дивіться окремі пости на нашому сайті.
- Як зробити рулетики з лаваша з шинкою і сиром
- Як приготувати рулет з лаваша з червоною рибою
- Як посмажити лавашний рулет з ковбасою
- Рулет з лаваша з корейською морквою
- Трикутники з лаваша з начинкою
Домашні здобні або листкові пиріжки – неймовірна смакота, яка, однак, вимагає багато часу і сил. Інша справа – лаваш, начинений крабовими паличками і сирним, або іншим улюбленим сиром, розрізаний на порції, і зарум’янений на сковороді.
Лічені хвилини – і смачне частування виявиться на столі, даруючи відчуття ситості, і запас енергії на цілий день.