Рецепт сирної паски

Чи не доводилося мені раніше ні готувати, ні пробувати паску. Зазвичай до свята пекла паски і фарбувала яйця. В цьому році вирішила надолужити згаяне і приготувати сирну паску. Забігаючи вперед скажу, всій родині дуже сподобалося, та й готувати її виявилося зовсім не складно.

Рецепт сирної паски

Для приготування за рецептом сирної паски нам знадобиться:

  • 500 грам сиру (жирністю 9-20%),
  • 100 грам вершкового масла,
  • 3 яйця,
  • 100 грам цукру,
  • паличка ванілі або 1 столова ложка ванільного цукру,
  • 200 мл вершків (жирністю 10-20%),
  • 50 грам будь-яких горіхів (я взяла мигдаль),
  • 50 грам родзинок,
  • 50 грам цукатів.

Рецепт приготування сирної паски.

Дістанемо вершкове масло з холодильника і залишимо на деякий час в теплі, щоб воно стало м’яким.

Для приготування сирної паски сир краще протерти через сито, або перекрутити на м’ясорубці, або подрібнити в блендері. Я скористалася останнім способом.

Перемішаємо сир з розм’якшеним вершковим маслом.

5170

Паличку ванілі разрежем навпіл і зіскрібаючи з внутрішньої частини насіння.

IMG_5183

Окремо в каструльці перемішати яйця з цукром, додамо вершки і насіння ванілі (ванільний цукор), розмішати.

IMG_5177 IMG_5186

Поставимо масу на середній вогонь, доведемо до кипіння, ПОСТІЙНО помішуючи. Після закипання варимо суміш приблизно 2-3 хвилини, поки маса не почне густіти. Приберемо каструлю з вогню і поставимо трохи охолонути.

IMG_5187

Горіхи вимиємо, обсушити, дрібно поріжемо або подрібнити в блендері, родзинки промиємо і обсушити, великі цукати наріжемо.

5193 IMG_5200

Додамо горіхи, родзинки і цукати в сирну суміш і розмішати, потім додамо вершково-яєчну суміш і ще раз ретельно перемішати.

IMG_5209

IMG_5217

Пасочніцу застелити марлею в 2-3 шари, залишивши краї вільними. Якщо пасочніци немає, то можна скористатися ситом, друшляком або новим квітковим горщиком.

Поставимо форму в тарілку і викладемо сирну суміш в пасочницу, накриємо зверху краями марлі. Поставимо зверху на паску вантаж. Я використовувала для цього каструльку з кашею.

IMG_5223

Пасочніцу в тарілці разом з вантажем приберемо в холодильник мінімум на 12 годин. З паски буде відділятися рідина, тому її необхідно періодично виливати з тарілки.

Охолоджену паску дістаємо з холодильника, прибираємо краю марлі, форму перевертаємо на блюдо і акуратно розбираємо, марлю видаляємо. Прикрашаємо паску за смаком.

Рецепт сирної паски Рецепт сирної паски

Смачного.

Зі святом Світлого Великодня!