Рецепт штруделя з яблуками

Зараз, звичайно, не сезон яблук, але, тим не менш, купити їх можна всюди. Ось і я, прикупивши трохи яблучок, вирішила спекти з ними що-небудь смачненьке. Вибір припав на австрійське блюдо – штрудель з яблуками або віденський штрудель. Пекла штрудель з яблуками вперше. Результат чудовий, дуже смачна випічка.

Рецепт штруделя з яблуками

Для приготування за рецептом штруделя з яблуками нам знадобиться:

для тесту

  • 400 грам борошна,
  • ¼ чайної ложки солі,
  • 150 мл теплої води,
  • 8 столових ложок рослинного масла,

для начинки з яблук

  • 1 кг яблук,
  • 200 грам родзинок,
  • 50-100 грам манки,
  • коричневий цукор,
  • кориця,
  • ванільний цукор,
  • ром,
  • 75-100 г вершкового масла.

Рецепт приготування смачного штруделя з яблуками.

Приготуємо круте, але пластичне тісто. Для цього змішаємо всі інгредієнти, а саме борошно, сіль, теплу воду і рослинну олію. (Я замішувала тісто в хлібопічці.) Поставимо тісто в тепле місце на 30-40 хвилин. Я просто трохи розігріла хлібопічку і залишила своє тісто там. Можна поставити тісто в злегка нагріту духовку, попередньо прикривши від завітрювання.

IMG_6303

Дістанемо вершкове масло з холодильника, щоб воно дійшло до стану м’якого.

Яблука розрізати на четвертинки, видалимо серцевину і тонко наріжемо на невеликі шматочки. Можна попередньо їх очистити від шкірки. Змішаємо яблука з невеликою кількістю рому (можна не використовувати!).

IMG_6310 IMG_6314

Поділимо готове тісто на 4 частини. Розкачати кожну частину дуже-дуже тонко в прямокутник, розміром приблизно 30 на 40 см. Краще це робити на лляному рушник або силіконовому килимку.

IMG_6306 IMG_6323

Тісто дуже пластичне, легко розкочується до прозорості.

Смажена кожен прямокутник розм’якшеним вершковим маслом. Гарненько посипем манкою. Викладемо на тісто рівномірно яблука, відступивши з кожного боку приблизно 2-3 см.

IMG_6326

IMG_6330

Посиплемо яблука цукром за смаком, ванільним цукром, корицею, родзинками. Подвернем тісто з трьох країв на яблука, потім звернемо рулет.

IMG_6334 IMG_6337

IMG_6341

Деко застилає папером для випічки. Викладемо штрудели з яблуками на папір швом вниз. Смажена зверху вершковим маслом і відправимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 30 хвилин дістанемо штрудели і ще раз змажемо верх вершковим маслом, відправимо назад в духовку. Загальний час випічки приблизно 50-60 хвилин. Коли штрудель з яблуками буде готовий, дістанемо його з духовки і змастіть залишками вершкового масла.

IMG_6343 Рецепт штруделя з яблуками

Готовий штрудель з яблуками трохи остудити, потім наріжемо на порційні шматки і подамо до чаю.

Рецепт штруделя з яблуками Рецепт штруделя з яблуками

Подавати штрудель можна як холодним, так і теплим.

Рецепт штруделя з яблуками Рецепт штруделя з яблуками

Смачного.