Зараз, звичайно, не сезон яблук, але, тим не менш, купити їх можна всюди. Ось і я, прикупивши трохи яблучок, вирішила спекти з ними що-небудь смачненьке. Вибір припав на австрійське блюдо – штрудель з яблуками або віденський штрудель. Пекла штрудель з яблуками вперше. Результат чудовий, дуже смачна випічка.
Для приготування за рецептом штруделя з яблуками нам знадобиться:
для тесту
- 400 грам борошна,
- ¼ чайної ложки солі,
- 150 мл теплої води,
- 8 столових ложок рослинного масла,
для начинки з яблук
- 1 кг яблук,
- 200 грам родзинок,
- 50-100 грам манки,
- коричневий цукор,
- кориця,
- ванільний цукор,
- ром,
- 75-100 г вершкового масла.
Рецепт приготування смачного штруделя з яблуками.
Приготуємо круте, але пластичне тісто. Для цього змішаємо всі інгредієнти, а саме борошно, сіль, теплу воду і рослинну олію. (Я замішувала тісто в хлібопічці.) Поставимо тісто в тепле місце на 30-40 хвилин. Я просто трохи розігріла хлібопічку і залишила своє тісто там. Можна поставити тісто в злегка нагріту духовку, попередньо прикривши від завітрювання.
Дістанемо вершкове масло з холодильника, щоб воно дійшло до стану м’якого.
Яблука розрізати на четвертинки, видалимо серцевину і тонко наріжемо на невеликі шматочки. Можна попередньо їх очистити від шкірки. Змішаємо яблука з невеликою кількістю рому (можна не використовувати!).
Поділимо готове тісто на 4 частини. Розкачати кожну частину дуже-дуже тонко в прямокутник, розміром приблизно 30 на 40 см. Краще це робити на лляному рушник або силіконовому килимку.
Тісто дуже пластичне, легко розкочується до прозорості.
Смажена кожен прямокутник розм’якшеним вершковим маслом. Гарненько посипем манкою. Викладемо на тісто рівномірно яблука, відступивши з кожного боку приблизно 2-3 см.
Посиплемо яблука цукром за смаком, ванільним цукром, корицею, родзинками. Подвернем тісто з трьох країв на яблука, потім звернемо рулет.
Деко застилає папером для випічки. Викладемо штрудели з яблуками на папір швом вниз. Смажена зверху вершковим маслом і відправимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 30 хвилин дістанемо штрудели і ще раз змажемо верх вершковим маслом, відправимо назад в духовку. Загальний час випічки приблизно 50-60 хвилин. Коли штрудель з яблуками буде готовий, дістанемо його з духовки і змастіть залишками вершкового масла.
Готовий штрудель з яблуками трохи остудити, потім наріжемо на порційні шматки і подамо до чаю.
Подавати штрудель можна як холодним, так і теплим.
Смачного.