Рецепт салату мімоза з тунцем в консервах і сиром

salat-mimoza.10
Підтримувати красу волосся і нігтів, гарний настрій, чистоту судин і нормальну роботу серця зі смаком допомагають страви з морською рибою. Здоров’я буде ідеальним, а свята – смачними зі знаменитим і улюбленим багатьма гурманами салатом мімоза, який пропонуємо зробити з тунцем і твердим сиром. Якщо ви не ведете строгий підрахунок калорій, сдабривать закусочні шари можна майонезом, в рамках же дієти краще скористатися знежиреним йогуртом.

Дієтологи на всі лади розхвалюють морську рибу, і перш за все – тунця. Найбільш корисно свіже філе цієї риби з рожевим відтінком. У вигляді консервів тунцевим м’якоть також багата «вітаміном молодості» А, містить В1, стимулюючий роботу всіх систем нашого організму. При збої в репродуктивній системі замість таблеток лікарі рекомендують тунцевим меню.

Свята – не привід змінювати свою звичку харчуватися корисно. Зготувати смачний салатик «Мімоза», отримаємо ніжну закуску і запас вітаміном для організму.

Ніжний салат «Мімоза»: рецепт з тунцем і сиром

Як приготувати салат мімоза з консервованим тунцем і сиром

Складові

  • Тунець в консервах – 1 банка + –
  • Яйця курячі великі – 4 шт. + –
  • Морквина середня – 2 коренеплоду + –
  • Цибуля ріпчаста соковитий – 1 шт. + –
  • Сир твердих сортів – 150 г + –
  • Масло вершкове заморожене – 50 г + –
  • Сік лимона – 1 ст.л. + –
  • Майонезний соус – 3-4 ст.л. + –

Покрокова приготування ніжного салату «Мімоза» з тунцевим м’ясом

Вказаної кількості продуктів вистачить, щоб пригостити шістьох гостей. Готувати салат нескладно, та й часу це займе не надто багато – не більше получаса.Вибрав сир із солоним присмаком і магазинний майонез, можна страва не досолювати.

Почнемо підготовку з варіння інгредієнтів

  1. Яйця і моркву (коренеплоди перед цим добряче потрібно вимити) заллємо водою до повного їх покриття. Морква кладемо на низ каструлі, а яйця – зверху.
  2. Після закипання вогонь ледь зменшуємо. Яйця варимо 8-10 хвилин до повного затвердіння жовтка.
  3. Виймаємо їх з каструлі, заливаємо холодною водою, щоб охололи.
  4. Морквину залишаємо на вогні, щоб коренеплоди зварилися до м’якості, а з яєць знімаємо шкаралупу і поділяємо на білкову частина і жовтки.
  5. Нам знадобиться дрібна сирна стружка – зробимо її НЕ тертці відповідного розміру.
  6. Яєчні частини теж натремо на тій же самій тертці.
  7. Коли готова морквина охолоне, її очистимо від шкірки і теж дрібно потремо.

Приступаємо до збірки нашої салатної закуски

Товщина шарів всіх продуктів повинна бути приблизно однаковою – тоді отримаємо яскравий збалансований смак «Мімози».

  • Перший шар, який ми сформуємо в прозорому салатнику, – рибка, витягнута з консервної заливки.
  • Розім’явши рибні шматочки виделкою, розкладаємо отриману пасту по дну УБМБФОЙЛБ.
  • Зверху укладаємо тонко нарізані кільця цибулі, збризнути лимонним соком або в ньому замариновані (залити соком на 15 хвилин).
  • Проробивши в пакеті з майонезом дуже дрібну дірочку, з її допомогою встеляли цибульний шар майонезной сіткою.
  •  Тепер – яскравий морквяний шар, і знову – майонезна сіточка.
  •  Наступна прошарок – сирна, і – майонез.
  • Подрібнивши на тій же тертці заморожене в камінь масло, рівномірно розкладаємо в салатник ситну стружку.
  • У нас є ще білки. Їх можна розім’яти виделкою або подрібнити на тертці. Викладаємо білковий шар в салатник, змащуємо майонезом.
  •  Салатик «Мімоза» недарма так називається – останній шар желтковой крихти, яким його потрібно присипати в кінці, робить цю знамениту закуску дуже схожою з яскраво-жовтою мімозной гілочкою.

Радимо не полінуватися і прикрасити готовий частування гілочками свіжої пряної зелені з трояндочками, нарізаними з сирого буряка або помідора. Перед подачею блюдо потрібно з півгодини потримати в холодильнику, а потім нарізати часточками як листковий торт.

Дієтичний рецепт «Мімози» з тунцем і сиром

Навіть сидячи на дієті, в свято гріх не поласувати чимось смачним. Власноруч зробивши порцію найніжнішого салату мімоза з тунцем, консервованим в своєму соку без масла, і некалорійним сиром, худнути буде смачно і легко!

Складові

  • Яйця з-під курки категорії «0» – 5 шт .;
  • Морквина – 1 середній коренеплід;
  • Лук-ріпка середня – 1 шт. (Гострий цибулька в салаті, за бажанням, можна замінити зеленою цибулею);
  • Тунець в консервах – 1 баночка;
  • Сир (17% жирності) – 150 г;
  • Йогурт «Класика» нежирний – 100 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений – щіпка.

Рецепт салату мімоза з тунцем в консервах і сиром

Як зробити своїми руками смачну дієтичну «Мімозу»

  1. Так само, як і в першому рецепті, зваримо яйця і моркву (в одне або двох каструлях – неважливо).
  2. Дрібно порізавши півкільцями чищену цибулину, обдадім нарізку окропом, щоб видалити зайву гостроту.
  3. У рознімне кулінарне кільце або прозорий салатник (щоб насолоджуватися яскравою слоистостью частування) викладаємо, в першу чергу, розім’яту тунцевим м’якоть, приперчує, потім – цибуля.
  4. Далі кладемо білкову стружку (її отримуємо за допомогою дрібної терки), за нею – морквину. Її змащуємо йогуртом і злегка присаливаем.
  5. Тепер акуратно укладаємо шар сирної стружки, присмачуємо йогуртом, підсолити його злегка.
  6. У нас залишилися жовтки. Їх розминаємо в крихту руками або виделкою і густо посипаємо в якості смачного прикраси.

Прикрасити салат можна будь-якою свіжою зеленню, яка виявиться до того моменту в холодильнику.

Перед дегустацією улюблену «Мімозу» потрібно з півгодини потримати в кімнатних умовах, щоб вона гарненько просочилася ароматами і смаками.

Ласувати таким салатом можна без побоювання за фігуру, адже в 100 г цього яскравого ласощі – всього 140 ккал.

Якщо ж до смаку – більш ситна закуска, пропонуємо приготувати улюблений салат «Мімоза» з тунцем і твердим сиром, додавши масляну прошарок. Він незмінно виходить смачним і неймовірно барвистим – гідне прикраса банкетного столу! ..