Перловка не сама улюблена крупа в нашій родині, незважаючи на те, що вона дуже корисна. Але цей рецепт перловки, приготовленої в мультиварці, припав нам до душі. Перловка виходить смачна і нітрохи не поступається іншим гарнірів.
Для приготування за рецептом перловки в мультиварці нам знадобиться:
- 2 мультісткана перловки,
- 5 мультістаканов води (+ вода для замочування),
- 1 зубчик часнику,
- 1 столова ложка приправи каррі або за смаком (за бажанням),
- 0,5 чайної ложки крупної солі або за смаком.
Рецепт приготування перловки в мультиварці.
Перлова крупа відноситься до тих видів круп, які для більш швидкої варіння необхідно попередньо замочити. Тому ми відміряє необхідну кількість перловки, дуже добре промиваємо її. Заливаємо холодною водою і залишаємо так приблизно на 1 годину.
Далі викладаємо крупу в каструльку мультиварки (воду попередньо зливаємо), заливаємо чистою водою, додаємо сіль і приправи за смаком і бажанням.
Часник чистимо і ріжемо на дрібні пластинки, кладемо його в каструльку мультиварки.
Закриваємо кришку мультиварки, вибираємо режим “Гречка” і включаємо нашу диво-каструльку.
Горщик, вари!
Почувши звуковий сигнал про закінчення режиму, корисний і смачний гарнір готовий.
Розкладемо перлову кашу по порційних тарілках, додамо тушковану яловичину, гуляш зі свинини або курку, приготовлену на солі і подамо до столу.
Смачного.