Любителі американської кухні, та й прості російські обивателі, які не цікавляться зарубіжної кулінарією, напевно, хоч раз, чули про американських міні-млинцях.
Це традиційне і дуже популярне в Америці блюдо сьогодні спробуємо приготувати і ми, покроковий рецепт панкейк на кефірі нам в цьому обов’язково допоможе. До того ж, це прекрасна можливість з користю витратити застояну продукти, адже, чим кисліше буде кефір, тим смачніше вийдуть «заморські оладки».
Американський панкейк на кефірі: коротко про головне
Класичний базовий рецепт робиться на молоці. Але, як і наші млинці, панкейкі можна замішувати на кефірі, сироватці, квасі і навіть простій воді.
Відмінність іноземних міні-млинчиків від російських оладок в тому, що печуться вони на сухій сковороді без масла, а подаються в обов’язковому порядку з сиропом.
У США найпопулярнішим вважається клиновий сироп, але можна подавати панкейкі також з варенням, джемом, медом, вершковим кремом та іншими солодкими інгредієнтами.
Американські млинці: рецепт на кефірі
Складові
- Кефір (можна злегка прострочений) – 400-500 мл + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 2-2,5 ст. + –
- Цукор – 4 ст.л. + –
- Сода, погашена оцтом – 0,5 ч.л. (Або 2 ч.л. порошку-розпушувача) + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Ванілін – 1 пакетик (не обов’язково) + –
- Рослинна олія – 5 ст.л. + –
Як приготувати американські млинці (панкейкі) на кефірі
Зручніше і швидше за все замішувати млинцеве тісто міксером або блендером. Але зовсім не проблема, якщо у вас цих приладів немає, в такому випадку, – скористайтеся звичайним віночком. На крайній випадок, замісити тісто можна навіть звичайної ложкою.
- Кефір підігрійте до кімнатної температури, потім перелийте в зручну глибоку миску.
- Погасіть соду оцтом і додайте до кефіру, відразу киньте щіпку солі, перемішайте.
- Додайте цукор і яйця, знову добре перемішайте масу.
- Почніть додавати в тісто по 1 ст.л. борошна, постійно тісто перемішуючи. У цей момент змішайте з борошном ванілін і теж всипте його в тестову масу. Заважайте до тих пір, поки тісто не стане однорідним, без грудочок.
- В кінці додайте рослинне масло і знову все перемішайте.
- Дайте готовому тісту постояти в теплі хвилин 15-20, так «млинці» вийдуть пишніше.
Щоб спекти американський панкейк на кефірі, вам знадобиться якісна сковорода з антипригарним покриттям. Тільки на такому посуді ви зможете готувати оладки без краплі олії.
- Якщо раптом у вас немає такої кухонного начиння – не турбуйтеся. Налийте в миску трохи рослинного масла і за допомогою пензлика змастити тонким шаром дно сковорідки.
- Перед випіканням сковороду потрібно загострити. Для однієї коржі зазвичай вистачає 2 ст.л. тесту. Млинець не повинен бути більшим. На дно середнього діаметра зазвичай вдається вмістити відразу 3 таких «оладки».
- Перевертати млинець треба відразу, як тільки він підрум’яниться. На прожарювання кожного боку, зазвичай, йде по парі хвилин.
Це дуже простий і легкий рецепт панкейк на кефірі, з елементарним набором продуктів і нескладними кулінарними діями. І навіть, якщо ви не майстер з випікання млинців, то це блюдо у вас обов’язково вийде приготувати.
Є панкейкі можна прямо з печі або холодними. Зберігається готовий виріб 3-4 дня в холодильнику, але на такий довгий час вони у вас, навряд чи, затримаються.
Смачного!