Рецепт оригінальних кефірних млинців

Млинці на кефірі

Напередодні Масляної більшість господинь поспішають поповнити свої кулінарні скарбнички новими способами приготування головної страви цього свята. Коли вироби на молоці вже набридли і душа вимагає чогось оригінального, на допомогу приходять млинці на кефірі, рецепт яких ми крок за кроком опишемо нижче. Ця випічка готується за простою технологією, практично виключаючи невдачі, і назавжди зачаровує пікантною, ледь помітною, ноткою кислинки.

У порівнянні з традиційними виробами на молоці або воді, виходять такі млинці ніжними і більш еластичними. Цей ефект пояснюється складним хімічним взаємодією кисломолочного продукту і соди, яке немов спінює тісто і надає готовому виробу пористість і легкість.

Деякі господині, які вже встигли "набити руку" на смаженні звичайних млинців, самовпевнено думають, що їх нічим не здивуєш. Насправді, виготовлення випічки на кефірі має свої секрети. І, щоб ваше частування стало кулінарним шедевром, і не перетворилося в невдалий досвід, потрібно врахувати безліч особливостей, які має тісто з "Переброди" компонентами.

Секрети смачних млинців на кефірі

  • Ретельно прораховують необхідні пропорції, найменше відхилення від базового рецепта призведе або до повного фіаско, або вийде занадто кислим.
  • Якщо ви хочете в результаті отримати млинці на кефірі тонкі і практично невагомі, збийте суміш в блендері, а не просто перемішайте.
  • Не шкодуйте масла, інакше готові вироби вийдуть сухуватими.
  • Використовуйте кефір не менше, аніж 2,5% жирності.
  • В якості основного інгредієнта можливе застосування не тільки свіжого кисломолочного продукту, але і навіть трохи простроченого.

Виконання цих нескладних порад дозволить вам спекти соковиті, м’які млинці, які вже точно не вийшли б при використанні звичайного тесту.

Нижче ми проводимо три найкращих, на наш погляд, рецепта, які настільки прості і зрозумілі, що спекти по ним "вкусняшки" вийде навіть у самій не вистачає досвіду господині!

Рецепт кефірних млинців "Фруктовий сад"

Готуємо млинці на кефірі з фруктовою начинкою

Складові

  • Борошно пшеничне – 300 г + –
  • Кефір 3,2% жирності – 2 склянки (500 г) + –
  • Ізюм – 50 г + –
  • Курага – 50 г + –
  • Яйця курячі свіжі – 2 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л. + –
  • Цукор-пісок – 2 ст. л. + –
  • Сода – 1 ч. Л. + –
  • Сіль – 1/3 ч. Л. + –

Покрокове приготування фруктових млинчиків на кефірі

Ці пишні і надзвичайно апетитні млинчики готуються «в один момент» і стануть прекрасним варіантом ситного завтра. Крім того, сухофрукти багаті антиоксидантами, а, значить, позитивний настрій і заряд енергії вам і вашим близьким забезпечені!

  1. У склянку кефіру насипаємо соду, перемішуємо і відставляємо на дві хвилини.
  2. Яйця, цукровий пісок і сіль збиваємо вінчиком або виделкою, поки суміш не посвітлішає.
  3. Кефір, в який ми додавали соду і ще один, який покладено за технологією, виливаємо в яєчну суміш і добре перемішуємо.
  4. Порційно засипаємо в наш склад борошно, не забуваючи помішувати. Тісто має бути подібним нежирної сметані: не надто рідке або щільне.
  5. Фрукти промиваємо під краном, обдаємо окропом і кладемо до інших компонентів.
  6. За сковороді рівномірно розподіляємо млинцеве тісто і випікаємо наші вироби на середньому вогні.

Млинці на кефірі, рецепт яких ми тільки описали, виходять дійсно пишні і красиві. Вельми приємно те, що до них не потрібні ніякі доповнення: сухофрукти надають їм солодкість, не додаючи зайвих калорій і сантиметрів в талії.

Рецепт млинців на кефірі "Ніженка"

Складові

  • Борошно пшеничне, в / сорт – 0,5 кг;
  • Кефір – 750 мл;
  • Яйця курячі свіжі – 2 шт .;
  • Цукровий пісок – 4 ст. л .;
  • Сіль – 1 ч. Л .;
  • Крохмаль – 4 ст. л .;
  • Рослинна олія – ​​бажано рафінована – 5 ст. л.

bliny-na-kefire2

Покроковий рецепт приготування ніжних кефірних млинців

  1. Яйця вспенивающем міксером і до них додаємо половину кефіру, сіль і цукор-пісок. Ретельно перемішуємо всі компоненти.
  2. Висипаємо туди ж соду і даємо кілька хвилин, щоб складові вступили у взаємодію.
  3. Тим часом, ми просіваємо борошно через дрібне сито і приєднуємо її разом з крохмалем до суміші.
  4. Виливаємо кефір і залишаємо тісто на півгодини "відпочити".
  5. І як завершальний акорд – крапелька рослинного масла.

Починаємо готувати тонкі кефірів млинці

Спочатку обсмажуємо їх на сковорідці з низькими краями з обох сторін.

Будьте уважні: млинці на кефірі готуються набагато швидше, ніж аналогічні вироби на молоці, що не пересушити!

Хороша здатність цих золотих сонечок розтягуватися зіграє на руку хорошою куховарки: в них можна загорнути начинку в більшій кількості і, відповідно, подвоїти насолоду від готового блюда.

Оригінальні заварні млинці "Сонце ясне"

Складові

  • Борошно пшеничне – 1 склянка; + –
  • Кефір (2,5%) – 1 стакан; + –
  • Яйце куряче – 1 шт.; + –
  • Цукор – 2 ст. л.; + –
  • Сіль – третина ч. Л.; + –
  • Сода – чверть ч. Л.; + –
  • Рослинна олія соняшникова – 2 ст. л.; + –
  • Окріп – 0,5 склянки. + –

bliny-na-kefire3

Як покроково приготувати і посмажити смачні заварні млинці

Від попередніх методів приготування цей відрізняє одна оригінальна особливість: тісто як би "заварюють" киплячою водою. Мабуть, тому млинці на кефірі, про рецепт яких ми зараз розповімо, ще називають заварними.

  1. Збовтуємо віночком в невеликої ємності кефір, борошно, сіль і цукор.
  2. У киплячу воду (півсклянки, пам’ятаєте?) Додаємо соду і все дуже добре перемішуємо.
  3. Виливаємо в тісто воду, масло і даємо постояти ще п’ять хвилин.
  4. Випікаємо наше майбутнє частування на сковороді, яку попередньо протираємо губкою, змоченою в олії.

Млинці виходять тоненькі і дуже цікаві за смаком. Їх цілком допускається подавати до столу і соло, і в поєднанні з будь-чим. Наприклад, загорнувши в них якусь начинку або полив соусом – це страва зазвичай викликає бурхливе захоплення у будь-якому вигляді!

Всі три вищеназваних методу приготування хоч і відрізняються в незначних дрібницях, але єдині в одному: млинці, приготовані за ним, виходять просто на диво! Крім того, нейтральний смак цих борошняних «смачненького» дозволяє господаркам повною мірою виявити любов до досліджень і відкриттів і поекспериментувати з їх наповненням.

Щиро сподіваємося, що отриманий сьогодні кулінарний урок по тонким млинців на кефірі нагоді вам не тільки в свято зустрічі весни і зими, але і в інші дні року теж, а млинці за нашими рекомендаціями стануть улюбленими ласощами всієї вашої сім’ї.