Закупилась я на вихідних кабачками. Одним з блюд, яке я вирішила з них приготувати, були оладки. Оладки вийшли ніжними і соковитими.
Для приготування за рецептом оладок з кабачків нам знадобиться:
- приблизно 1 кг кабачків,
- 2 яйця,
- 100 грам борошна,
- зелень за смаком,
- сіль,
- перець,
- рослинне масло для смаження.
Рецепт приготування оладок з кабачків.
Зелень миємо, струшуємо надлишки вологи і дрібно рубаємо. Зелень беремо ту, що більше подобається. Цього разу я додавала потроху кропу, петрушки і зеленої цибулі.
Кабачки миємо, знімаємо шкірку. Якщо кабачки не молоді, то видаляємо насіння. Натираємо кабачки на крупній тертці або середньої, після чого зливаємо сік, що утворився. Можна навіть злегка віджати терту кабачкову масу.
Додаємо до тертим кабачкам яйця, просіяне борошно, рубану зелень і добре все перемішуємо, до отримання однорідної консистенції. Солимо, перчимо до смаку, ще раз перемішуємо. Тісто має вийти не густим і не рідким.
У сковороду наливаємо масло і ставимо на розігрів.
Коли масла нагрілося, столовою ложкою викладемо на сковороду оладки і обсмажити їх з кожного боку на помірному вогні приблизно по 5-7 хвилин, поки не зарум’яняться.
Подаємо оладки зі сметаною.
Смачного.