Рецепт окрошки зі сметаною заправкою

Представляю вам смачний і швидкий рецепт приготування окрошки в домашніх умовах.

При бажанні ви можете щось додати або замінити запропоновані продукти на інші, більш вам підходять. Адже зіпсувати окрошку практично неможливо, а внести свою родзинку дуже навіть вітається, щоб окрошка зі сметаною заправкою вже точно припала вам до смаку.

Як приготувати окрошку зі сметаною заправкою

окрошка
ХадіджаСтатьі автора

recept-okroshki-so-smetannoj-zapravkoj.6
recept-okroshki-so-smetannoj-zapravkoj.6

Складові

  • Вода кип’ячена – 1,3 л + –
  • Картопля відварна – 4-5 шт. (300 г) + –
  • Яйця відварні – 4 шт. + –
  • Ковбаса докторська або молочна – 200 г + –
  • Редис – 14-15 шт. (200 г) + –
  • Огірок среднеплодний – 2 шт. (300 г) + –
  • Зелень цибулю, кріп, петрушка – 150 г + –
  • Сметана – 1 банка (330 г) + –
  • Хрін столовий – 5-10 ч.л. + –
  • Сіль – 2-3 ч.л. без гірки + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Перш за все, накип’ятити необхідну кількість води – 1,3 л і поставимо остуджувати.

Відваримо картоплю і яйця. Намо овочі та зелень.

Для нашої окрошки нарізаємо редис і огірки тонкою соломкою.


  • Як не дивно, але великий вплив на смак і сприйняття страви надає вид нарізки тих чи інших продуктів. Повірте, в даному блюді ці овочі, порізані соломкою, набагато краще відображають смак окрошки, ніж порізані кубиками.


  • Зсипають нарізані овочі у велику каструлю.
    Ковбасу теж нарізаємо соломкою і додаємо до овочів.


  • Картоплю і яйця очищаємо і нарізаємо кубиками.


  • Пересипаємо до решти нарізаним інгредієнтам.


  • Потім шаткуємо всю зелень, також висипаємо її в каструлю.
    У ємність з нарізаними продуктами додаємо хрін або ж став уже звичним в нашому житті інгредієнт вассабі. Ця зелена японська гірчиця гостріше, ніж хрін, і тим краще для нашої окрошки. Спробуйте спочатку покласти 2-3 ч.л. Краще потім додати ще.

    Наприклад, хрін російський «Главпродукт» виявився зовсім негострим, тому навіть якщо в окрошку покласти вміст всієї баночки, а це 10 ч.л. або 170 м, гострота практично не відчується. Але краще вибрати хрін поядреней.
    Солі окрошку за смаком, додаємо сметану і все перемішуємо.
    Потім вливаємо охолоджену воду і знову все добре перемішуємо.
    Окрошка зі сметаною заправкою готова!

    З цієї кількості інгредієнтів виходить 6-7 добротних порцій окрошечка. Якщо ви не плануєте з’їсти все і відразу, краще нарізані продукти не заправляти сіллю, хроном, сметаною і не розбавляти водою. А як захочете поїсти, відкладіть порцію в глибоку тарілку. Але тут вже доведеться «на око» і солити, і хрін, і сметану, і водичкою розбавляти.

    Напевно просто з цікавості варто скористатися порадами інших господинь, що ж вони додають в свою окрошку. Ви зможете не тільки прикрасити свій власний рецепт окрошки, можливо у вас вийде створити новий чудовий рецепт, який буде передаватися з покоління в покоління.

  • ​​