Рецепт локшини удон з куркою і овочами

rРецепт локшини удон з куркою і овочами
Традиційна японська локшина з пшеничного борошна – це справжня знахідка і для кухні наших широт. Удон з куркою і овочами – рецепт, який не так уже й важко втілити в життя, зате він напевно порадує і вас, і ваших домочадців, адже це неймовірно смачне і ситне блюдо. У сьогоднішній підбірці ви дізнаєтеся, як правильно готувати смачну локшину родом з Японії, а заодно ознайомитеся з улюбленими рецептами всіх господинь.

Удон з куркою і овочами: калорійність страви

Будь-яка локшина досить калорійна, адже виготовляється вона з тіста, а воно, як ви знаєте, є джерелом вуглеводів і легкозасвоюваних калорій. Однак удон – це не просто смачна страва, але ще і корисне, якщо вживати його в розумних кількостях.

Так, калорійність Удона з курочкою і овочами коливається в межах 500-600 ккал на 100 грам готового продукту.

Однак багато що залежить від техніки приготування локшини і навіть рецепта. Наприклад: енергетична цінність може виявитися значно вище, якщо приправити удон жирним соусом або підсмажити філе на рослинній олії.

В цьому японському страві міститься спектр вітамінів групи В, а також -мікроелементи: кальцій, магній, залізо, калій і багато інших. Ось чому, незважаючи на свою поживність, таку локшину охоче їдять стрункі японці.

Рецепт приготування Удона з куркою і овочами

Яка калорійність у курячого Удона з овочами

Складові

  • Японська локшина удон – 200 г + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Куряче філе – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Зелена цибуля – 2-3 пера + –
  • Часник – 2-3 часточки + –
  • Імбир мелений – 0,5 ч.л. + –
  • Соєвий соус – 2 ч.л. + –

Як приготувати удон з куркою і овочами

Готуємо і нарізаємо овочі для страви

  • Промиваємо моркву під проточною водою, а потім шаткуємо її красивою стружкою, довжиною приблизно 4 мм.
  • Болгарський перчик промиваємо і вирізаємо з нього серцевину з насінням, потім також кришимо соломкою.
  • Куряче філе промиваємо під краном, обсушуємо. Кришимо м’ясо середніми за розміром кубиками.
  • Лучок промиваємо, знімаємо з коренеплоду лушпиння, розрізаємо його на половинки, а потім довільно кришимо.
  • Часник тиснемо або пропускаємо через прес.
  • Ставимо на вогонь каструлю з товстенький дном, куди наливаємо рослинне масло.
  • Обсмажуємо цибулю з часником до появи рум’яного відтінку, помішуючи лопаткою.
  • Всипаємо моркву, болгарський перець і зелена цибулька, продовжуючи помішувати і обсмажувати інгредієнти.

Готуємо курку з овочами в каструлі

  • Слідом обсмажуємо курятину, перевертаючи шматочки філе, щоб вони добре підрум’янилися.
  • Коли курочка придбає красивий золотистий колір – додамо приправи: солоний соєвий соус і тертий імбир.
  • Також вливаємо в каструлю очищену воду – приблизно неповна склянка.
  • Накриваємо каструльку кришкою і готуємо м’ясо на невеликому вогні, не забуваючи його перемішувати.
  • Чекаємо, поки наш соус в курочку не стане досить густим. Тоді вимикаємо вогонь і прибираємо каструльку з м’ясом з вогню.

Варимо удон до готовності

  • Тепер приготуємо локшину удон: ставимо на вогонь іншу каструльку з киплячою підсоленою водою, куди опустимо наші японську локшину на 4-6 хвилин.
  • Після цього проціджуємо локшину за допомогою друшляка і промиваємо її чистою водою. Чекаємо, поки зайва волога стече.

Як зробити локшину удон з м'ясом курки і овочами

  • Всипаємо готовий удон в каструлю до м’яса і овочів і перемішуємо страву як слід.

Їдять таке блюдо неодмінно гарячим, а тому подавати до столу удон з курочкою і овочами слід відразу ж після того, як обід буде готовий.

Як приготувати удон з куркою і овочами в сковороді вок

Складові

  • Філе куряче – 270 г;
  • Соус соєвий – 50 мл;
  • Локшина японська удон – 100-120 г;
  • Насіння кунжутні – 1 ч.л .;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л .;
  • Молодий кабачок – 0,5 плода;
  • Морквина – 0,5 плода;
  • Гриби свіжі – 80 г;
  • Перець болгарський червоний – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 невелика головка;
  • Капуста пекінська – 55 г;
  • Крохмаль – 3-4 ст.л .;
  • Сіль за смаком;
  • Часник – 2-3 часточки.

Як зробити удон з курочкою і овочами на сковорідці вок

Як зробити локшину удон з курячим м’ясом в сковороді вок

готуємо овочі

  • Промиваємо під проточною водою наші овочі, очищаємо їх від шкірки, якщо вона є, зрізаємо все зайве і видаляємо серцевину з болгарського перцю.
  • Гриби ретельно вимити під проточною водою і очищаємо.
  • Кришимо чисті підготовлені овочі кубиком, крім капусти і грибочків, їх ми шаткуємо красивою стружкою або середніми брусочками.

Варимо удон в киплячій воді

  • Щоб зварити локшину – потрібно: поставити на плиту каструлю, налити в неї води і злегка підсолити рідина.
  • Закидаємо японський удон в киплячу воду і чекаємо 6-7 хвилин, помішуючи, поки продукт повністю не приготується.
  • Виловлюємо готову локшину, пропускаючи вміст каструльки через друшляк, а потім промиваємо удон.

М’ясо курки моєму, нарізаємо, паніруємо в крохмалі

  • Куряче філе промиваємо холодною водою, а потім обсушуємо м’ясо і нарізаємо середніми кубиками.
  • Паніруємо курочку в крохмалі, як слід обваляти шматочки в ньому.
  • Ставимо на плиту сковорідку вок, наливаємо в неї трохи рослинного масла і гарненько розігріваємо посуд.

Обсмажуємо курку з овочами в сковороді вок

  • Філе викладаємо на денце розігрітій сковороди і швиденько обсмажуємо, орудуючи лопаткою.
  • Слідом опускаємо в вок до м’яса грибочки і також швидко обсмажуємо їх, помішуючи.
  • Закладаємо перець і моркву, обсмажуючи овочі приблизно 4-5 хвилин.
  • Потім відправляємо в сковороду залишилися інгредієнти. Готуємо страва ще хвилин 5.
  • Часник відправляємо в вок в останню чергу. Перемішуємо компоненти, чекаємо 1-2 хвилини і зсипали в сковороду заздалегідь приготовлену локшину.

Тушкуємо удон з куркою і овочами до готовності

  • Приправляємо блюдо соєвим соусом і тушкуємо на повільному вогні ще пару хвилин, після чого вимикаємо вогонь і розкладаємо блюдо по порційних тарілках.
  • Присипаємо зверху кожну порцію Удона кунжутом, після чого пригощаємо близьких екзотичної східною кухнею.

А якщо у вас в будинку є любителі гостренького і пряного, то приправити локшину можна перчиком чилі або навіть васабі. Тільки додавати такі інгредієнти варто обережно і поступово, щоб не переборщити з гостротою.

При бажанні, куряче філе перед обжаркой в ​​воке можна ненадовго замаринувати в маринаді з соєвого соусу і перцевої суміші – вийде пікантне і незвичайне блюдо з яскравим смаком і насиченим ароматом.

Готуємо на сковороді вок овочевий удон з філе курки

Удон з куркою і овочами – той рецепт, який буде до речі в будь-якому будинку, навіть там, де екзотичну японську кухню пробують не надто часто. Така незвичайна локшина порадує вас і своїм смаком, і цілим набором корисних мінералів і вітамінів.

Смачного!