Рецепт лаваша з грибами і сиром в духовці

Лаваш з грибами і сиром в духовці
Для того, щоб нагодувати, присутніх на кухні ввечері голодних домочадців, смачним і корисним вечерею – не завжди потрібно багато часу. Повернувшись з роботи, до збору сім’ї за вечерею можна встигнути запекти в духовці улюблений лаваш з грибами і сиром, або зробити з нього ситну холодну закуску. Тонкий прісний хліб знову подарує багатство смакових відчуттів і блаженне насичення, причому задоволеними їжею залишаться навіть найбільші капризулі.

Холодна закуска з лаваша з грибами і твердим сиром

Рецепт холодної закуски з лаваша з грибами і твердим сиром

Складові

  • Лаваш – 1 довгий лист + –
  • Печериці – 300 г + –
  • Твердий сир – 150-200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Майонез – 100 г + –
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л. + –
  • Чорний перець (мелений) – 1/3 ч.л. + –
  • Сіль – 1 щіпка + –

Як смачно приготувати лаваш з грибами і сиром

В якості начинки для закуски пропонуємо використовувати печериці. Але якщо в сусідньому лісі вдалося назбирати білих грибів, опеньків або сироїжок, то вони стануть найкращим наповнювачем для вірменського листа.

Сир пропонуємо брати будь-якого твердого сорту, головне – щоб він був свіжим, оскільки термічна обробка грибного рулету НЕ передбачається.

  1. Почистивши цибулину, ріжемо її тонкими полуколечкамі.
  2. З грибів змиваємо залишки грунтового субстрату, підрізаємо ніжку.
  3. Тонко нарізаємо печериці пластинками.

Якщо в начинку підуть лісові гриби, то їх потрібно ретельно очистити від хвої і листя, помити і зварити в двох водах. Спочатку варимо гриби 5 хвилин у звичайній воді, потім вийшов бульйон зливаємо, після чого наливаємо нову порцію чистої води, додаємо сіль і Томім їх ще півгодини.

  • У сковорідку, на той час уже добре розігріту, ллємо олію і кладемо в нього лушпиння нарізку.
  • Обсмажуємо цибулю до прозорості, і додаємо гриби. Їх злегка підрум’янюємо, не забуваючи в процесі смаження заважати.
  • Присмачуємо майже готову начинку чорним перцем.
  • Розкачуємо лаваш і змащуємо його зсередини майонезом.
  • Розкладаємо на ньому грибну піджарку, розподіляючи її по всій поверхні тонкого хліба.
  • Зверху присипаємо сирної крихтою, отриманою в процесі подрібнення продукту на тертці.

Як зробити сирну закуску з лаваша і грибочків

  • Далі залишиться згорнути лавашний лист трубочкою і, запакувавши в харчовій поліетилен, відправити в холод на 15-20 хвилин.
  • Витягуємо рулет з лаваша з грибами з холодильника і ділимо його гострим ножем на порційні «роли», шириною 2 см. Подаємо їх на плоскому блюді, присипавши для аромату свіжою зеленню.

Читайте ще схожі записи:


Новорічні канапе
Як робити бутерброди на новий рік
Рецепт закусок для новорічного столу

Як приготувати гарячу закуску з лаваша з сиром і грибами

Взявши ті ж продукти і в тій же кількості, – формуємо рулет, а потім, відправивши його не в холодильник, а в духову шафу, легко можна приготувати гарячу апетитну закуску.

  1. Для цього розкладений на столі лаваш змащуємо половиною расколоченного в піалі сирого яйця, і викладаємо зверху продукти у зазначеній вище послідовності.
  2. Скручений в рулет тонкий хліб викладаємо на змащене олією деко. Зверху його покриваємо залишилася яєчної бовтанку і відправляємо в піч.

Як приготувати гарячу закуску з лаваша з сиром і грибами в духовці

3. При 180оС улюблений лаваш з грибами і сиром в духовці запечеться за 15-20 хвилин. Показник готовності – розплавлення сиру і загусання яйця всередині рулету і зовні.

Якщо плануєте готувати частування в духовці, то до цибулі можна додати одну невелику терту моркву. Слід дочекатися, коли коренеплід під кришкою розм’якшиться. Тушковані овочі зроблять начинку на грибний основі ще більш соковитою і насиченою.

Подавати частування, приготоване в печі, потрібно теплим, поділивши на акуратні порційні рулетики ( «роли»), присипавши їх зеленню кропу.

Оригінальний рецепт лаваша з грибами і плавленим сиром

Якщо твердий сир замінити м’яким плавленим або вершковим сиром, то отримаємо більш ніжний варіант улюбленої холодної закуски. Свіжа зелень кропу (петрушка в даному випадку – не найвдаліший варіант) додасть до смаку улюблених ласощів нотку свіжості.

Складові

  • Невеликі листи тонкого лаваша – 3 шт .;
  • Сир плавлений пастоподібний – 400 г;
  • Гриби свіжі – 400 г;
  • Лук-порей свіжий – 1 стебло;
  • Соняшникова олія (без запаху) – 3 ст.л .;
  • Перець чорний – 1 щіпка;
  • Сіль за смаком.

Готуємо закуску з лаваша за оригінальним рецептом з сиром

Як зробити закуску з лаваша з грибами і плавленим сиром

  • Очищені плоди грибів нарізаємо тонко і підрум’янюємо на сковороді в розігрітій олії.
  • Далі – додаємо тонкі кільця цибулі і Томім їх на слабкому вогні до м’якості.
  • Присолити і заправивши перцем начинку, заважаємо її і переміщаємо в тарілку – нехай остигає.
  • Перший лист тонкого прісного хліба, розклавши його на столі або дошці, покриваємо тонким шаром сиру (потрібно залишити частину для змащення третього листа) і посипаємо вітамінної нарізкою, що складається з митої просушеної зелені.
  • Накриваємо корж другим листом лаваша, і гарненько їх скріплюємо, поплескавши по ним руками. Викладаємо грибну начинку, розрівнюємо, не забувши відступити від краю.
  • Третій лист лаваша кладемо зверху, намазуємо його залишилася сирною масою і присипаємо зеленню.
  • Тепер потрібно згорнути, викладені один на інший, лавашние коржі в рулет. Робити це потрібно гранично акуратно, щоб не порвати хлібні листи.
  • Звернув «ковбаску» в поліетилен, – охолоджуємо її в рефрижераторі близько півгодини.

Робимо будинку закуску з лаваша з грибочками і плавленим сиром

  • Щоб красиво подати – нарізаємо рулет на «роли», викладаємо на блюдо і прикрашаємо його тонкої нарізкою з овочів (огірки, болгарського перцю, помідори) і оливок.

Домашні закуски з багатошарової начинкою першими йдуть зі столу під час застіль. Особливою любов’ю у гурманів різного віку і смакових уподобань користується оригінальний за своїм виконанням і подачі лаваш з грибами і сиром.

Складно однозначно сказати, який варіант виходить смачніше: холодний або запечений, тому варто випробувати обидва, щоб визначити для себе «фаворита».