Рецепт курки в соєвому соусі з медом в мультиварці

Курка в медово-соєвому соусі в мультиварці
Сучасні кухонні пристосування дають нам, господаркам, можливість насолоджуватися процесом створення їжі і спонукають до експериментів. Так, для тих, хто вважає за краще експерименти в поєднанні різних продуктів, а відповідно, і їх смаків, справжнім відкриттям стане курка в медово-соєвому соусі в мультиварці. Є кілька секретів того, як звичайне м’ясо перетворити в ніжне ласощі, і ми хочемо поділитися цими порадами з усіма, хто бажає навчитися готувати смачні страви з любов’ю!

Переваги приготування курки в мультиварці

Рецепт, який ми розберемо детально, – універсальний, тобто по ньому м’ясо птиці можна готувати і в духовці, і в мультиварці. Різниця вийде не дуже велика, навіть часу на підготовку в обох випадках знадобиться приблизно однакову кількість.

Зате приготування в мультиварці допоможе зберегти на кухні відносну чистоту, до того ж заощадить час – відмивати доведеться тільки мультіварочную чашу, а не всю духовку, як зазвичай.

Яку курку для готування вибрати

З якого б кількості спецій не приготовили наш чарівний диво-соус, і скільки б ми не запікали пташину тушку – якщо м’ясо було з самого початку не першої свіжості, то делікатес у нас не вийде. Тому, не вірячи продавцям, вибирати варто тушку самостійно.

  1. Оглянемо зовнішні покриви: шкіра тушки повинна бути одного відтінку. Якщо вона липне або має неприємний запах – повертаємо тушку на прилавок і продовжуємо пошуки.
  2. Щоб визначити свіжість тушки – потрібно заглянути всередину. Всі внутрішні покриви повинні бути однорідними, гладкими і приємними на дотик. При легкому натисканні на м’ясо із зовнішнього боку воно повинно спружинити і повернутися в початковий стан. Якщо при натисканні на філе в ньому залишилася вм’ятина, то воно неодноразово заморожувалося, тому його краще не купувати.
  3. Оскільки тушка нам потрібна для мультиварки, то великі екземпляри залишимо до кращих часів і звернемо увагу на птицю поменше. Ідеальна вага – до 1,3 кг. Така курка легко поміститься в мультіварочную чашу навіть з об’ємом 3 л.

Як правильно підібрати курку для готування в мультиварці

Звичайно, домашня птиця за смаком перевершує магазинний напівфабрикат, але на її підготовку доведеться витратити кілька годин. Тому, якщо часу не так багато, то краще обмежитися магазинним варіантом.

Класичний рецепт курки в медово-соєвому соусі в мультиварці

Рецепт курочки в медово-соєвому соусі в мультиварці

Складові

  • Курка (свіжа тушка) – 1,3 кг + –
  • Оливкова олія – ​​4 ст.л. + –
  • Часник – 1 невелика головка + –
  • Соєвий соус – 3-4 ст.л. + –
  • Мед квітковий рідкий – 2 ст.л. + –
  • Базилік сушений – 1/3 ч.л. + –
  • Паприка солодка – 0,5 ч.л. + –
  • Перець чилі мелений – 1 щіпка + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –

Як запекти курку в соєво-медовому соусі в мультиварці

Мрія будь-якої господині, яка береться за підготовку птиці, – ніжне соковите м’ясо, обтягнуте рум’яною скоринкою, і апетитний аромат по всій квартирі.

Щоб ефект вийшов саме таким – пропонуємо відкласти подалі майонез, оскільки він сушить м’ясо, соняшникова олія замінити якісним оливковою, а для особливого аромату взяти якісний мед. Спеції та їх кількість пропонуємо варіювати, виходячи зі смакових переваг.

  1. Якщо курочка потрапила до нас з магазину, то її перед запіканням бажано вимочити в воді, щоб видалити по максимуму все добавки, які вона отримала з кормами. Для цього кладемо тушку в глибоку посудину, заливаємо холодною очищеною водою так, щоб повністю її покрити, і залишаємо не менше, ніж на 1 годину.
  2. Злив воду, промаківаем зайву вологу паперовим рушником.
  3. Тепер зробимо маринад, змішавши 2 ст.л. масла, соус, мед і спеції.
  4. Знявши з усіх часниковий зубків лушпиння, половину відкладаємо в сторону, а іншу пропускаємо через ручний прес. Якщо такого в господарстві немає, то можна потерти ароматні зубки на дрібній тертці.
  5. Коли маринад стане однорідним – їм щедро натираємо курочку зсередини і зовні.
  6. Всередину закладаємо залишилися зубки часнику (цілком).

Щоб окремо не готувати гарнір до курочку – можна черевну порожнину тушки заповнити очищеної і нарізаної тонкими часточками сирою картоплею. Тільки робити це потрібно перед закладкою птиці в мультиварку. А щоб картопля не забирав сік у м’яса – його можна збризнути маслом і трохи підсолити.

  • Коли м’ясо промаринуется – його дістаємо з миски з маринадом і щедро натираємо сіллю. Якщо зробити це заздалегідь, то вона забере вологу, і філе вийде сухуватим.
  • Масло, що залишилося виливаємо в мультіварочную чашу.
  • Туди ж акуратно укладаємо тушку очеревиною вниз.
  • В меню агрегату вибираємо режим «Випічка», на таймері виставляємо час 30 хвилин, закриваємо кришку і натискаємо кнопку «Пуск».
  • Через півгодини, коли спрацюють годинник, відкриваємо кришку, перевертаємо курочку на інший бік і знову встановлюємо програму «Випічка» на 30 хвилин.

Як приготувати курочку в соєвому соусі з медом в мультиварці

  • Час вийшов – відкриваємо кришку і даємо тушці трохи охолонути, щоб можна було вийняти її з чаші без праці.
  • Викладаємо на блюдо картопля, захований в черевці, курочку викладаємо поруч або ж кладемо на інше блюдо, після чого подаємо зі свіжої овочевої нарізкою або тушкованими в соєвому соусі овочами.

Курка в соєво-медовому соусі: поради до рецептом

  • Любителі гостроти можуть додатково приправити маринад гірчицею, додавши 1-2 ч.л. гострої пасти або гірчичних зерен.
  • Додатковою соковитості м’яса додасть кетчуп. Його теж можна підмішати в маринад (1 ст.л. буде достатньо).
  • Якщо в переліку продуктів немає ваших улюблених спецій, то їх можна додати – м’ясо вийде ще більш ароматним і смачним.
  • Нагадаємо, що з курятиною відмінно поєднується чебрець, розмарин, коріандр, каррі, куркума.

Поради з приготування курка в соєво-медовому соусі

Вкрита рум’яної ароматної скоринкою тушка птиці стане прикрасою обіднього і навіть святкового столу. Курка в медовому соусі в мультиварці по-домашньому виходить неймовірно смачною за рахунок ароматної пряної просочення – м’ясо просто тане в роті.

Можна безкінечно насолоджуватись ніжним соковитим філе і заслужено приймати захоплені відгуки гостей, не думаючи про відмивання духовки.