За традицією, це смачна страва, доречне в холодну погоду, гасять на повільному вогні в сковорідці, казані або каструлі, але є й інший спосіб. Ми пропонуємо вам зробити овочеве рагу з куркою в духовці: повірте, воно вийде нітрохи не гірше і навіть соковитіше, завдяки баклажанчікі, які ми туди додамо! А вже яким красивим і яскравим блюдо виходить на вигляд – це потрібно побачити на власні очі, але не будемо зволікати і приступимо.
Головне питання, яке виникає у багатьох господинь: які частини курочки брати?
Звичайно, овочеве рагу з курячим філе в духовці вийде повністю дієтичним, але нам здається, що в такому вигляді блюдо буде кілька сухувато.
Тому ми візьмемо інші частини птиці, але ви, звичайно ж, можете зробити по-своєму!
Овочеве рагу з куркою, рецепт в духовці
Складові
- Курячі стегенця – 3 шт. + –
- Картопля – 5-6 бульб + –
- Морква – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Баклажани – 2 шт. + –
- Часник – 4 зубки + –
- Приправа для курки – за смаком + –
- Кавказькі спеції – за смаком + –
- Коріандр мелений – щіпка + –
- Кріп – за смаком + –
- Розмарин – щіпка + –
- Кмин – на кінчику ножа + –
- Сіль – за смаком + –
Як зробити овочеве рагу з куркою в духовці, покроковий рецепт
- Спочатку займемося курочкою. Стегенця миємо, обсушуємо паперовим рушником, а потім розрубуємо кожен на три частини – у нас виходить дев’ять порційних шматків. Якщо ви використовуєте інші частини курки або хочете зробити порції дрібнішими – будь ласка!
- Тепер будемо маринувати нашу пташку. Для цього складаємо порубані на частини стегенця в миску, засипаємо їх приправою для курки, туди ж кидаємо подрібнений часник, добре перемішуємо і залишаємо промаринуватися на півгодинки.
- Беремо глибоку форму для запікання, змащуємо її олією. Форма повинна бути велика, щоб в неї помістилися всі овочі разом з куркою. Якщо у вас такої форми немає, ви можете просто взяти пакет для запікання і складати інгредієнти в нього, або зменшити кількість продуктів до потрібного, щоб воно влізло в вашу форму.
- Миємо, чистимо і ріжемо великими шматками картоплю, кладемо його в форму.
- Моєму баклажани і нарізаємо їх на великі трикутники. Шкірку не очищують, якщо, звичайно, вам не попалися товстошкірі овочі старого врожаю. Відправляємо баклажанчики в форму до картоплі.
- Тепер помиємо, почистимо моркву і поріжемо її великими напівкружечками.
- Вимитий цибулю нарізаємо крупно. Якщо цибулини невеликі – просто ріжемо кожну на чотири частини, якщо середні – то на вісім частин. Лучок також відправляємо в форму для запікання.
- Додаємо до нарізаним овочам спеції: кавказьку суміш, сушений кріп, розмарин, коріандр і кмин за смаком. Якщо якісь спеції вам не подобаються або ви їх не знайшли в магазині – просто не використовуйте їх і не переживайте: овочеве рагу з куркою в духовці вийде смачним і так. Після додавання спецій трохи присаливаем овочі, добре перемішуємо.
- Тепер дістаємо замариновану курку і просто викладаємо її поверх овочів.
- Відправляємо нашу форму для запікання в духовку, попередньо розігріту до 200 ° на 40-45 хвилин.
Якщо ви використовуєте не форма, а пакет для запікання, просто закрийте його і виконайте в ньому кілька дірочок зубочисткою, викладіть на деко і запікайте при таких же умовах.
От і все! Ароматне, соковите, смачне і пікантне, завдяки різноманітним спецій, овочеве рагу з куркою в духовці готове. Пальчики оближеш!