Якщо ви любитель цікавих страв з бобовими, тоді ваш раціон дуже різноманітний і звичайно приносить чималу користь організму. У вашій кулінарній книзі обов’язково повинен бути присутнім рецепт ситного і смачного рагу з курки з квасолею. Овочевий баланс цієї страви – щось, а тому не варто відкладати його приготування в довгий ящик.
Як правильно вибрати квасоля для рагу
Квасоля – продукт дуже поживний, смачний і корисний. Але навіть готову квасолю в банку потрібно вміти правильно вибрати. Якщо ви впораєтеся з цим завданням – рагу вийде вище всяких похвал.
- Якщо ви хочете приготувати рагу з консервованою квасолею, дуже уважно вибирайте продукт. Обов’язково подивіться на термін придатності, щоб не купити прострочені боби.
- Купуйте квасоля в прозорих банках, щоб оглянути всі квасолини. Вони повинні бути цілими і однакового кольору. Рідина в банку повинна бути прозорого кольору, без осаду. Якщо ви помітили будь-які дефекти, краще відмовтеся від покупки.
- Купуючи квасоля в томаті, довіряйте тільки перевіреним маркам. Дуже часто томатною пастою можуть приховувати дефекти бобових.
- Стручкову квасолю потрібно вибирати за кольором – чим яскравіше квасоля, тим вона буде смачніше. Такий продукт найкраще купувати на ринку. Не беріть мляві стручки, вибирайте тільки тверді і хрусткі.
- Зрілу квасоля вибирайте чисту і однорідну за кольором. Перегляньте квасолини на предмет шкідників, на них не повинно бути чорних крапок і маленьких дірочок. Перед приготуванням замочіть квасолю на ніч або на пару годин.
Рагу з курки, рецепт з квасолею
Складові
- Куряче філе – 300 г + –
- Капуста – 1 кг + –
- Кабачки – 1 шт. + –
- Морква – 1-2 шт. + –
- Картопля – 4 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Квасоля консервована – 1 банка + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Огірки – 2 шт. + –
- Сметана – 2 ст.л. + –
- Томатна паста – 3 ст.л. + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Сіль і перець – за смаком + –
Як приготувати рагу з квасолею і куркою
- В першу чергу приготуйте картопля: очистіть, вимийте і висушіть плоди.
- Наріжте картоплю довгими брусочками (по типу картоплі фрі).
- У глибокій сковорідці розігрійте 250 мл рослинного масла, і посмажте в ньому картоплю до готовності. (Якщо є фритюр, смажте в ньому).
- Філе курки поріжте довгими смужками.
- Цибулю і моркву очистіть, і наріжте півкільцями.
- Налийте в сковорідку трохи олії, спочатку підсмажте м’ясо до золотистого кольору.
- Готове м’ясо зніміть і відправте на сковорідку цибулю і моркву. Підсмажте овочі на рослинному маслі до готовності.
- Білокачанну капусту дрібно наріжте, а кабачки поріжте кубиками.
- У глибоку сковорідку або казан всипте кабачки і капусту. Влийте трохи рослинного масла і тушкуйте овочі 10 хвилин.
- З помідорів зніміть шкірку і поріжте кубиками. Надішліть в казан і тушкуйте овочі ще 3-4 хвилини.
- Після, додайте в казан м’ясо, підсмажені цибулю і моркву. Тушкуйте 5 хвилин, а потім додайте консервовану квасолю.
- Потім приправте рагу сіллю, перцем, томатною пастою і сметаною. Гасіть суміш на повільному вогні 10-15 хвилин. За кілька хвилин до готовності додайте в рагу нарізані кубиками огірки і рубану зелень.
Рагу можна пропонувати як холодним, так і гарячим в якості основної страви.
Рагу з куркою і стручкової квасолею
Стручкова квасоля – прекрасний варіант для приготування святкового обіду. Свіжі і хрусткі стручки квасолі мають приємний смак, а разом з м’ясом курки – блюдо можна назвати джерелом вітамінів. Овочеве частування дуже ситне, а на порцію відмінного страви доводиться всього 124 калорії.
Складові
- Стручкова квасоля – 450 г;
- Курячі стегенця – 2 шт .;
- Перець солодкий – 2 шт .;
- Помідор – 2 шт .;
- Часник – 2-3 зубки;
- Рослинна олія – 4-5 ст.л .;
- Вода – 100 мл;
- Сіль, перець – за смаком;
- Орегано сушений – 0,5 ч.л.
Як зробити рагу з курки і стручкової квасолі
- Курячі стегенця відваріть в підсоленій воді до готовності. Охолодіть їх і гострим ножем зніміть м’ясо з кісточок. Поріжте його на великі шматки.
- Свіжу стручкову квасолю, добре вимийте. З двох сторін обріжте хвостики, довгі стручки поріжте на кілька частин.
- У глибоку сковорідку влийте масло і добре розігрійте. Надішліть на сковорідку стручки і підсмажте протягом 5-7 хвилин.
- В цей час вимийте перець і помідори. З помідорів зніміть шкірку і поріжте кубиками. Перець наріжте довгими смужками. Овочі відправте на сковорідку до квасолі.
- Трохи підсмажте і влийте до овочів воду. Посоліть, поперчіть, зменшіть вогонь і тушкуйте овочі під кришкою 15 хвилин.
- Після, додайте м’ясо і тушкуйте все разом 10 хвилин. По закінченню готування приправте рагу ароматним орегано і залиште страву під кришкою на кілька хвилин.
Подавати рагу з курки з квасолею можна як основне блюдо з будь-яким гарніром. Також рагу можна подати як гарячий або ж холодний салат. Повірте, ви і ваші близькі будете приємно здивовані яскравим смаком овочевого частування в будь-якому випадку.