Рецепт курячого рагу з квасолею

ragu-iz-kuricy-s-fasolyu2
Якщо ви любитель цікавих страв з бобовими, тоді ваш раціон дуже різноманітний і звичайно приносить чималу користь організму. У вашій кулінарній книзі обов’язково повинен бути присутнім рецепт ситного і смачного рагу з курки з квасолею. Овочевий баланс цієї страви – щось, а тому не варто відкладати його приготування в довгий ящик.

Як правильно вибрати квасоля для рагу

Квасоля – продукт дуже поживний, смачний і корисний. Але навіть готову квасолю в банку потрібно вміти правильно вибрати. Якщо ви впораєтеся з цим завданням – рагу вийде вище всяких похвал.

Як правильно підібрати квасоля для рагу

  • Якщо ви хочете приготувати рагу з консервованою квасолею, дуже уважно вибирайте продукт. Обов’язково подивіться на термін придатності, щоб не купити прострочені боби.
  • Купуйте квасоля в прозорих банках, щоб оглянути всі квасолини. Вони повинні бути цілими і однакового кольору. Рідина в банку повинна бути прозорого кольору, без осаду. Якщо ви помітили будь-які дефекти, краще відмовтеся від покупки.
  • Купуючи квасоля в томаті, довіряйте тільки перевіреним маркам. Дуже часто томатною пастою можуть приховувати дефекти бобових.
  • Стручкову квасолю потрібно вибирати за кольором – чим яскравіше квасоля, тим вона буде смачніше. Такий продукт найкраще купувати на ринку. Не беріть мляві стручки, вибирайте тільки тверді і хрусткі.
  • Зрілу квасоля вибирайте чисту і однорідну за кольором. Перегляньте квасолини на предмет шкідників, на них не повинно бути чорних крапок і маленьких дірочок. Перед приготуванням замочіть квасолю на ніч або на пару годин.

Рагу з курки, рецепт з квасолею

Як приготувати квасолеві рагу з курячим філе

Складові

  • Куряче філе – 300 г + –
  • Капуста – 1 кг + –
  • Кабачки – 1 шт. + –
  • Морква – 1-2 шт. + –
  • Картопля – 4 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Квасоля консервована – 1 банка + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Огірки – 2 шт. + –
  • Сметана – 2 ст.л. + –
  • Томатна паста – 3 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Сіль і перець – за смаком + –

Як приготувати рагу з квасолею і куркою

  1. В першу чергу приготуйте картопля: очистіть, вимийте і висушіть плоди.
  2. Наріжте картоплю довгими брусочками (по типу картоплі фрі).
  3. У глибокій сковорідці розігрійте 250 мл рослинного масла, і посмажте в ньому картоплю до готовності. (Якщо є фритюр, смажте в ньому).
  4. Філе курки поріжте довгими смужками.
  5. Цибулю і моркву очистіть, і наріжте півкільцями.
  6. Налийте в сковорідку трохи олії, спочатку підсмажте м’ясо до золотистого кольору.
  7. Готове м’ясо зніміть і відправте на сковорідку цибулю і моркву. Підсмажте овочі на рослинному маслі до готовності.
  8. Білокачанну капусту дрібно наріжте, а кабачки поріжте кубиками.
  9. У глибоку сковорідку або казан всипте кабачки і капусту. Влийте трохи рослинного масла і тушкуйте овочі 10 хвилин.
  10. З помідорів зніміть шкірку і поріжте кубиками. Надішліть в казан і тушкуйте овочі ще 3-4 хвилини.
  11. Після, додайте в казан м’ясо, підсмажені цибулю і моркву. Тушкуйте 5 хвилин, а потім додайте консервовану квасолю.
  12. Потім приправте рагу сіллю, перцем, томатною пастою і сметаною. Гасіть суміш на повільному вогні 10-15 хвилин. За кілька хвилин до готовності додайте в рагу нарізані кубиками огірки і рубану зелень.

Рагу можна пропонувати як холодним, так і гарячим в якості основної страви.

Рагу з куркою і стручкової квасолею

Стручкова квасоля – прекрасний варіант для приготування святкового обіду. Свіжі і хрусткі стручки квасолі мають приємний смак, а разом з м’ясом курки – блюдо можна назвати джерелом вітамінів. Овочеве частування дуже ситне, а на порцію відмінного страви доводиться всього 124 калорії.

Готуємо куряче рагу з квасолею стручкової - домашній рецепт

Складові

  • Стручкова квасоля – 450 г;
  • Курячі стегенця – 2 шт .;
  • Перець солодкий – 2 шт .;
  • Помідор – 2 шт .;
  • Часник – 2-3 зубки;
  • Рослинна олія – ​​4-5 ст.л .;
  • Вода – 100 мл;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Орегано сушений – 0,5 ч.л.

Як зробити рагу з курки і стручкової квасолі

  1. Курячі стегенця відваріть в підсоленій воді до готовності. Охолодіть їх і гострим ножем зніміть м’ясо з кісточок. Поріжте його на великі шматки.
  2. Свіжу стручкову квасолю, добре вимийте. З двох сторін обріжте хвостики, довгі стручки поріжте на кілька частин.
  3. У глибоку сковорідку влийте масло і добре розігрійте. Надішліть на сковорідку стручки і підсмажте протягом 5-7 хвилин.
  4. В цей час вимийте перець і помідори. З помідорів зніміть шкірку і поріжте кубиками. Перець наріжте довгими смужками. Овочі відправте на сковорідку до квасолі.
  5. Трохи підсмажте і влийте до овочів воду. Посоліть, поперчіть, зменшіть вогонь і тушкуйте овочі під кришкою 15 хвилин.
  6. Після, додайте м’ясо і тушкуйте все разом 10 хвилин. По закінченню готування приправте рагу ароматним орегано і залиште страву під кришкою на кілька хвилин.

Подавати рагу з курки з квасолею можна як основне блюдо з будь-яким гарніром. Також рагу можна подати як гарячий або ж холодний салат. Повірте, ви і ваші близькі будете приємно здивовані яскравим смаком овочевого частування в будь-якому випадку.