Господиням завжди хочеться приготувати щось особливе, і варто зазначити, що, маючи під рукою кілька інгредієнтів, таки можна зварганити оригінальне частування. Приклад тому – італійське куряче рагу, рецепт якого цілком доведеться вам до душі, і ви з легкістю впораєтеся з приготуванням. Тільки уявіть, що ваші повсякденні продукти перетворяться в вишукану страву.
Як правильно приготувати італійське рагу
Основні складові італійського, як і будь-якого іншого рагу, – овочі. Відмінності італійського варіанту полягають в обробці продуктів і їх поєднанні.
- Овочі для італійського рагу повинні бути обов’язково свіжими. Продукти, які залежалися у вас на полицях, вже не будуть такими соковитими і смачними.
- Нарізати інгредієнти для рагу потрібно однаковими шматочками. Тоді баланс страви буде повністю досягнуто, а смак стане воістину італійським.
- Що стосується м’яса, то тут стане в нагоді будь-який варіант. Але все-таки найпоширеніший і доступний вид м’яса – курятина.
Щоб рагу приготувалося швидко, використовувати потрібно курячий фарш. За рахунок швидкої готування м’яса, овочі не втратять свою форму і соковитість.
- Обов’язково додавайте в рагу свіжу зелень. Ідеальною приправою для рагу вважається базилік. Але якщо у вас під рукою немає свіжого, то можна замінити сушеним. Також додавайте в блюдо петрушку, орегано, розмарин і кріп. Улюблена зелень тільки поліпшить смак овочевого страви.
- До складу італійського рагу завжди входить білий соус, наприклад бешамель. Традиційно страви готуються з ним на різдвяні свята. У повсякденні страви з овочів додають сметану і молоко.
Аромати італійського рагу повністю занурять вас в атмосферу романтики і домашнього вогнища. Приготоване частування на вечерю буде дуже до речі. Низькокалорійне блюдо легко засвоюється організмом, хоч і має в складі м’ясо.
Келишок білого вина прекрасно доповнить трапезу і зробить її невимушено веселою.
Куряче рагу з базиліком і сметаною «Італія»
Складові
- Куряча грудка – 400 г + –
- Кабачки – 1 шт. (400 г) + –
- Помідори черрі (можна брати звичайні помідори) – 200 г + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Гострий перець – 0,5 стручка + –
- Базилік свіжий – 3 гілочки + –
- Петрушка – 20 г + –
- Сметана жирна – 60 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Біле сухе вино – 50 мл + –
- Масло вершкове – 20 г + –
Як приготувати рагу з базиліком і сметаною
- Куряче м’ясо ретельно вимийте і висушіть. Наріжте його невеликими кубиками і пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері (можна використовувати готовий курячий фарш, тільки він повинен бути якісним).
- Поставте на вогонь сковорідку з товстим дном і Відведіть туди вершкове масло. Розтопити масло і додайте до нього курячий фарш. Посоліть м’ясо і підсмажте до готовності.
- В цей час вимийте зелень і овочі. З помідорів чері зніміть шкірку і залиште їх цілком (якщо помідори великі – порізати їх на квадрати). Кабачки порізати також квадратами, а болгарський перець – довгими смужками.
- У підсмажений фарш додайте овочі і перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте рагу на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.
- Після влийте на сковорідку біле вино і готуйте страву під відкритою кришкою, поки вино не випарується.
- Тепер додайте дрібно нарізаний гострий перець, перемішайте.
- Густу сметану додайте до рагу і знову тушкуйте під кришкою 10 хвилин.
- Потім дрібно порубати зелень і відправте її в сковорідку. Перемішайте – і страва готова до вживання.
Подавайте рагу на красивих широких тарілках. Прикрасьте блюдо нарізаними скибочками лимона або лайма. Якщо блюдо призначене для дорослих, то можна посипати перед подачею цедрою лимона.
Італійське рагу з куркою і сметаною
Страви зі сметаною мають дуже ніжний вершковий смак. Овочеве рагу зі сметаною і м’ясом – це дійсно шедевр кулінарії.
Приготувавши таке частування, ваш звичайний день перетвориться на свято. Для гарного настрою досить вдихнути аромат готового рагу, не кажучи вже про його дегустації.
Складові
- Куряче філе – 300 г;
- Копчене м’ясо курки – 300 г;
- Солодкий цибуля – 2 шт .;
- Печериці – 150 г;
- Сметана – 0,5 ст .;
- Морква – 2 шт .;
- Базилік – 0,5 ч.л. (Сушений);
- Розмарин – 1 щіпка;
- Сіль, чорний перець – по 0,5 ч.л .;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Зелений виноград – 150 г (для прикраси).
Як приготувати італійське рагу з куркою і сметаною
- Філе курки, копчене і свіже, окремо пропустіть через м’ясорубку.
- Цибулини з морквою очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
- У сковорідку (краще тефлонову) влийте рослинне масло і розігрійте його. У добре розігріту олію додайте нарізані овочі і свіжий курячий фарш. Приправте суміш сіллю, перцем і готуйте протягом 10 хвилин. Постійно помішуйте, щоб продукти рівномірно приготувалися.
- Свіжі гриби наріжте тонкими пластинами і відправте на сковорідку. Підсмажте гриби разом з м’ясом і овочами 7 хвилин.
- Потім додайте копчену курку і сметану. Гасіть блюдо протягом 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
- Приправте суміш сушеним базиліком і розмарином, після чого все трохи підсолити. Тушкуйте рагу ще пару хвилин і подавайте до столу гарячим.
- Перед подачею прикрасьте рагу свіжим виноградом. Якщо виноградинки великі – розрізати їх навпіл. Виноград відмінно поєднується з овочами і сметаною, так що сміливо додавайте.
Італійське куряче рагу, без сумніву, буде стравою номер один, а його рецепт стане в нагоді вам в різних ситуаціях. Вибравши відповідний для себе варіант, ви зможете прикрасити смачним блюдом не тільки повсякденні трапези, а й святкові.