Рецепт курячого рагу по-італійськи

Італійське куряче рагу романтичні рецепти
Господиням завжди хочеться приготувати щось особливе, і варто зазначити, що, маючи під рукою кілька інгредієнтів, таки можна зварганити оригінальне частування. Приклад тому – італійське куряче рагу, рецепт якого цілком доведеться вам до душі, і ви з легкістю впораєтеся з приготуванням. Тільки уявіть, що ваші повсякденні продукти перетворяться в вишукану страву.

Як правильно приготувати італійське рагу

Основні складові італійського, як і будь-якого іншого рагу, – овочі. Відмінності італійського варіанту полягають в обробці продуктів і їх поєднанні.

  • Овочі для італійського рагу повинні бути обов’язково свіжими. Продукти, які залежалися у вас на полицях, вже не будуть такими соковитими і смачними.
  • Нарізати інгредієнти для рагу потрібно однаковими шматочками. Тоді баланс страви буде повністю досягнуто, а смак стане воістину італійським.
  • Що стосується м’яса, то тут стане в нагоді будь-який варіант. Але все-таки найпоширеніший і доступний вид м’яса – курятина.

Щоб рагу приготувалося швидко, використовувати потрібно курячий фарш. За рахунок швидкої готування м’яса, овочі не втратять свою форму і соковитість.

  • Обов’язково додавайте в рагу свіжу зелень. Ідеальною приправою для рагу вважається базилік. Але якщо у вас під рукою немає свіжого, то можна замінити сушеним. Також додавайте в блюдо петрушку, орегано, розмарин і кріп. Улюблена зелень тільки поліпшить смак овочевого страви.

Як правильно вдома готувати італійське рагу

  • До складу італійського рагу завжди входить білий соус, наприклад бешамель. Традиційно страви готуються з ним на різдвяні свята. У повсякденні страви з овочів додають сметану і молоко.

Аромати італійського рагу повністю занурять вас в атмосферу романтики і домашнього вогнища. Приготоване частування на вечерю буде дуже до речі. Низькокалорійне блюдо легко засвоюється організмом, хоч і має в складі м’ясо.

Келишок білого вина прекрасно доповнить трапезу і зробить її невимушено веселою.

Куряче рагу з базиліком і сметаною «Італія»

Рецепт традиційного курячого рагу Італія

Складові

  • Куряча грудка – 400 г + –
  • Кабачки – 1 шт. (400 г) + –
  • Помідори черрі (можна брати звичайні помідори) – 200 г + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Гострий перець – 0,5 стручка + –
  • Базилік свіжий – 3 гілочки + –
  • Петрушка – 20 г + –
  • Сметана жирна – 60 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Біле сухе вино – 50 мл + –
  • Масло вершкове – 20 г + –

Як приготувати рагу з базиліком і сметаною

  1. Куряче м’ясо ретельно вимийте і висушіть. Наріжте його невеликими кубиками і пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері (можна використовувати готовий курячий фарш, тільки він повинен бути якісним).
  2. Поставте на вогонь сковорідку з товстим дном і Відведіть туди вершкове масло. Розтопити масло і додайте до нього курячий фарш. Посоліть м’ясо і підсмажте до готовності.
  3. В цей час вимийте зелень і овочі. З помідорів чері зніміть шкірку і залиште їх цілком (якщо помідори великі – порізати їх на квадрати). Кабачки порізати також квадратами, а болгарський перець – довгими смужками.
  4. У підсмажений фарш додайте овочі і перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте рагу на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.
  5. Після влийте на сковорідку біле вино і готуйте страву під відкритою кришкою, поки вино не випарується.
  6. Тепер додайте дрібно нарізаний гострий перець, перемішайте.
  7. Густу сметану додайте до рагу і знову тушкуйте під кришкою 10 хвилин.
  8. Потім дрібно порубати зелень і відправте її в сковорідку. Перемішайте – і страва готова до вживання.

Готовим дома куряче рагу з базиліком в сметані як в Італії

Подавайте рагу на красивих широких тарілках. Прикрасьте блюдо нарізаними скибочками лимона або лайма. Якщо блюдо призначене для дорослих, то можна посипати перед подачею цедрою лимона.

Італійське рагу з куркою і сметаною

Страви зі сметаною мають дуже ніжний вершковий смак. Овочеве рагу зі сметаною і м’ясом – це дійсно шедевр кулінарії.

Приготувавши таке частування, ваш звичайний день перетвориться на свято. Для гарного настрою досить вдихнути аромат готового рагу, не кажучи вже про його дегустації.

Складові

  • Куряче філе – 300 г;
  • Копчене м’ясо курки – 300 г;
  • Солодкий цибуля – 2 шт .;
  • Печериці – 150 г;
  • Сметана – 0,5 ст .;
  • Морква – 2 шт .;
  • Базилік – 0,5 ч.л. (Сушений);
  • Розмарин – 1 щіпка;
  • Сіль, чорний перець – по 0,5 ч.л .;
  • Рослинна олія – ​​30 мл;
  • Зелений виноград – 150 г (для прикраси).

Як приготувати італійське рагу з куркою і сметаною

  1. Філе курки, копчене і свіже, окремо пропустіть через м’ясорубку.
  2. Цибулини з морквою очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
  3. У сковорідку (краще тефлонову) влийте рослинне масло і розігрійте його. У добре розігріту олію додайте нарізані овочі і свіжий курячий фарш. Приправте суміш сіллю, перцем і готуйте протягом 10 хвилин. Постійно помішуйте, щоб продукти рівномірно приготувалися.
  4. Свіжі гриби наріжте тонкими пластинами і відправте на сковорідку. Підсмажте гриби разом з м’ясом і овочами 7 хвилин.
  5. Потім додайте копчену курку і сметану. Гасіть блюдо протягом 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
  6. Приправте суміш сушеним базиліком і розмарином, після чого все трохи підсолити. Тушкуйте рагу ще пару хвилин і подавайте до столу гарячим.
  7. Перед подачею прикрасьте рагу свіжим виноградом. Якщо виноградинки великі – розрізати їх навпіл. Виноград відмінно поєднується з овочами і сметаною, так що сміливо додавайте.

Як зробити італійське рагу з курячого філе і сметани

Італійське куряче рагу, без сумніву, буде стравою номер один, а його рецепт стане в нагоді вам в різних ситуаціях. Вибравши відповідний для себе варіант, ви зможете прикрасити смачним блюдом не тільки повсякденні трапези, а й святкові.