Від соковитих, ароматних і смачних шматочків курочки, обсмажених на сковороді або у фритюрі, не відмовиться, мабуть, ніхто з нас. Сьогодні ми пропонуємо вам чудовий рецепт курячих Наггетс в паніровці в двох варіаціях – класичний і з використанням чіпсів, при якому шматочки птиці виходять особливо хрусткими. Рекомендуємо вам спробувати і той, і інший спосіб, щоб вирішити – який з них більше припав до душі вашим улюбленим домочадцям.
Для приготування такої страви вам не буде потрібно нічого незвичайного. Курочка, яйця, борошно і панірувальні сухарі знайдуться на кухні у будь-якої господині.
Саме приготування не забере багато часу, і вже через півгодини ви зможете порадувати своїх домашніх ароматними і соковитими курячими шматочками красивого золотого кольору.
Курячі нагетси в класичній паніровці на сковороді
Складові
- Куряче філе – 500 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 0,5 ст. + –
- Панірувальні сухарі – 0,5 ст. + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування домашніх наггетсів з курки в паніровці
- Спочатку займемося птахом. Філе курочки миємо, обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо скибочками (довжиною приблизно три сантиметри), солимо і перчимо по обидва боки.
- У невелику мисочку розбиваємо яйця і добре збиваємо їх віночком до однорідного стану.
- На одну тарілку насипаємо борошно – в ній ми будемо обвалювати апетитні курячі шматочки, а на іншу сиплемо панірувальні сухарі.
- Тепер беремо шматочки курки, обвалюють їх у борошні, потім кожен занурюємо в яйце, після чого – в панірувальні сухарі. Слідкуйте, щоб сухарики покрили курку повністю, тоді нагетси вийдуть більш красивими.
- У глибокій сковороді розігріваємо олію. Коли воно почне кипіти, кладемо в нього підготовлені запаніровані шматочки філе птиці.
Стежимо, щоб масло повністю покрило курку. Якщо цього не сталося – додаємо ще трохи олії.
- Смажимо курячі скибочки на сковороді до утворення характерної золотистої скоринки. Філе готується швидко, тому для обсмажування зазвичай вистачає десяти хвилин.
- Після того, як знімаємо нагетси зі сковороди, кладемо їх на паперові рушники, щоб надлишки жирку пішли в папір.
- Подаємо золотисті нагетси з будь-яким соусом, який вам більше подобається.
Хрусткі курячі нагетси в паніровці з чіпсів
Якщо ви думаєте, що нагетси можна приготувати тільки з панірувальними сухарями, то ви помиляєтеся. Виявляється, створити хрустку скоринку можна за допомогою звичайних картопляних чіпсів.
І, до речі, хто сказав, що курочку обов’язково потрібно обсмажувати на сковороді з величезною кількістю масла? Ми будемо готувати нагетси в духовці!
Складові
- Філе куряче – 1 шт .;
- Яйця – 1 шт .;
- Борошно пшеничне – 3 ст.л .;
- Картопляні чіпси – 1 пачка середнього розміру;
- Сіль за смаком.
Класичні нагетси з курки, запечені в паніровці в духовці
- Обмиту і просушенное філе курочки нарізаємо на невеликі скибочки, довжиною приблизно п’ять-шість сантиметрів, а шириною – 1,5-2 см. Солимо м’ясо птиці з обох сторін.
- Тепер займемося нашої незвичайної паніруванням. Для цього висипаємо чіпси в миску і ступкою товчемо їх до того моменту, поки вони не перетворяться на невеликі шматочки, але не в борошно! До речі, це зробити можна навіть руками.
- В окремій ємності збиваємо яйце, а в іншу – висипаємо борошно.
- Деко застилає фольгою (якщо ви не використовуєте форму для запікання).
Якщо у вас є підходяща форма для запікання, в якій нагетси зможуть розміститися »поруч, а не один на одному – беремо її.
- Кожен шматочок курки спочатку обвалюють в борошні, потім – в яйці, а потім – в чіпсових крихтах, щоб вони прилипли до м’яса. По черзі викладаємо на деко або в форму все шматочки, розкладаючи їх поруч один з одним.
- Прогріваємо духову шафу до 180 градусів і відправляємо туди деко на півгодини.
Через тридцять хвилин милуємося неймовірно красивими і апетитними запеченими шматочками. Рецепт курячих Наггетс в паніровці з картопляних чіпсів – це відмінний спосіб поласувати соковитою курочкою без жирного фритюру. Ті, що худнуть, беріть на замітку!