Сучасна кулінарія пропонує масу рецептів для коханої всіма випічки, але найчастіше нашу увагу привертають саме прості і смачні рецепти. Якщо ви хочете швидко приготувати гідну випічку, то маффіни з курки з сиром – відмінний варіант для будь-якого пекаря. Куряче м’ясо, приготоване таким чином, буде дуже частим гостем на вашому столі.
Як вибрати сир для маффінів
- Для вдалої солоної випічки потрібно купувати саме сир. Сирні маси і інші продукти з сиру не підійдуть. Якщо вони додаються в тісто як начинку, то однозначно вироби не пропекутся на всі сто відсотків.
- Один з головних критеріїв вибору сиру – свіжість. При купівлі товару потрібно звертати увагу на термін придатності, умови зберігання і дату виробництва.
Чим свіже продукт, тим якісніше буде випічка. Чим менше термін зберігання, тим якісніше продукт.
- При готуванні солоної випічки слід віддати перевагу зернистого кисломолочному продукту. Він ідеально підійде для мафінів, а в поєднанні з куркою буде неймовірно смачним.
- За жирності сир краще вибирати на свій розсуд. Будь сорт буде за своїм смачним. Ідеально підійде 9% кисломолочний продукт.
- Якщо ви робите випічку для діток, то тоді приготувати сир краще в домашніх умовах. Тим більше що процес приготування домашнього сиру не такий вже і складний.
- Якщо ви віддаєте перевагу купувати сир на ринку – ретельно вибирайте місце, де будете купувати продукт. Прилавки і одяг продавця повинні бути чистими і охайними. На пропоновану продукцію повинні бути документи. На кожному лотку повинна бути вказана жирність і дата виробництва.
- Ще одна ознака якісного продукту – ціна. Дешево він коштувати не може, адже з одного літра молока виходить 250 г сиру. Але смак і якість такого продукту виправдовує всі витрати.
Детальніше дізнатися про те, скільки сиру виходить з літра молока, ви можете в одній зі статей на сайті.
Скільки сиру можна отримати з 1 літра молока
Курячі маффіни з сиром в духовці
Складові
- Сир зернистий – 300 г + –
- Куряча грудка (відварена) – 1 шт. + –
- Петрушка (зелень) – 30 г + –
- Кефір – 250 мл + –
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 0,5 ч.л. + –
- Розпушувач – 1,5 ч.л. + –
- Кунжут – 1 ст.л. + –
- Насіння подсонуха – 1 ст.л. + –
Як приготувати курячі маффіни з сиром
Традиційно випічка з курки готується з твердим сиром. Але в поєднанні з сиром вона буде не менш смачною. Соковитий і легкий сир ідеально підходить для солоної випічки.
Такі повітряні пампушки можна приготувати на обід, вечерю і навіть на фуршетний стіл. Вони, безсумнівно, привернуть увагу своїм зовнішнім виглядом і блискавично зникнуть з тарілок.
- У глибоку миску влийте кефір (попередньо підігрійте), всипте сіль, цукор і вбийте яйця. Добре збийте вінчиком.
- Пшеничне борошно з’єднайте з розпушувачем і поступово всипати в кефірну масу. Вимішайте тісто трохи густіше, ніж на оладки.
- Курячі грудки дрібно поріжте ножем або подрібнити блендером. Петрушку вимити і дрібно наріжте. Додайте подрібнені інгредієнти разом з сиром в тісто. Добре перемішайте.
- Форми для випікання пампушок змастіть будь-яким маслом без запаху. Розкладіть тісто за формами (заповнюйте їх наполовину або на 2/3).
- У розігріту духовку помістіть форми з тестом і випікайте мафіни протягом 35 хвилин при температурі 175 ° С. За 5 хвилин до готовності посипте маффіни кунжутом і насінням.
Готові вироби вийміть з форм і викладіть на широке блюдо. У компанії з чашкою гарячого чаю така випічка стане повноцінним обідом.
Мафіни з куркою і сиром в духовці без борошна
Ароматні смачні пампушки можна приготувати і без борошна. Така випічка дуже корисна і низькокалорійна. Навіть при суворій дієті можна сміливо дозволити собі парочку повітряних булочок. Випічка в такому вигляді стане відмінним перекусом поза домом, замінивши промисловий шкідливий фаст-фуд.
Складові
- Відварна курка – 300 г;
- Кабачок – 1 шт. (300 – 400 г);
- Сир – 200 г;
- Яйця – 2 шт .;
- Базилік – 3-4 гілочки;
- Сіль, перець – за смаком;
- Рафінована олія – 1 ст.л.
Як приготувати маффіни з куркою і сиром без борошна
Якщо ви хочете зробити маффіни «веселіше», то можна взяти кабачки різного кольору. Половину тіста зробити із зеленим плодом, а другу – з жовтим. Будьте впевнені, діти точно оцінять ваші старання.
- Спочатку поставте духовку на розігрів, а потім починайте готувати тісто для маффінів.
- Один середній кабачок добре вимийте і натріть на крупній тертці в глибоку миску. Сік, що виділився відіжміть і злийте.
- Відварене м’ясо курки поріжте дрібними кубиками і відправте до кабачки. З гілочок базиліка візьміть листя, дрібно наріжте їх і відправте також в миску.
- Посоліть, поперчіть суміш і вбийте яйця. Добре перемішайте і додайте сир. Щоб сирні зерна залишилися цілими, обережно розмішайте масу віночком.
- Підготуйте форми для випічки, трохи змастіть кожну рослинним маслом без запаху. Ложкою викладіть масу для випічки в форми. Заповнювати форми потрібно доверху.
- Поставте заготовки в гарячу духовку і випікайте 25 хвилин при температурі 185 ° С. Готові пампушки вийміть з духовки, трохи остудіть і витягніть з форм.
Ароматні маффіни з курки з сиром викладіть на блюдо і прикрасьте зеленню. За бажанням, можна подавати пікантні пампушки зі сметаною як основне блюдо.