Рецепт класичний удон з курочкою

udon-s-kuricej-klassicheskij-recept4
Азіатська кухня вже давно і дуже міцно увійшла в наше життя, навіть не дивлячись на те, що вона разюче відрізняється від традиційних для нас способів готування. Японські страви користуються у нас особливою популярністю, а тому сьогодні ми поговоримо про таке страву як удон з куркою, рецепт якого наведений нижче. Також нами будуть розглянуті ще два різновиди даного страви, так що ви зможете самостійно підібрати для себе найбільш зручну рецептуру.

Що таке удон і як його приготувати вдома

Локшина удон це дивовижний продукт, чия користь прихована в максимальній простоті. При виготовленні даної локшини не використовуються ні яйця, ні будь-які жири, тільки вода, борошно та сіль.

Як вдома правильно приготувати локшину удон

Такий склад робить даний продукт по-справжньому універсальним, а тому удон може використовуватися практично в будь-яких азіатських стравах, як холодних, так і гарячих. Готується при цьому він також просто як і звичайні макаронні вироби – проваривается в закипілої воді близько 10-12 хвилин.

Рецепт локшини удон з куркою

Дане блюдо можна назвати класичним, оскільки рецептів з використанням Удона маса, однак саме така страва вам, швидше за все, принесуть в якомусь суші-барі чи ресторані японської кухні, якщо ви замовте удон з куркою.

Як зробити локшину удон з курячим м'ясом

Складові

  • Перець солодкий червоний – 1 шт;
  • Кабачок молодий – 1 шт;
  • Філе кури – 1 шт;
  • Морква – 1-2 шт;
  • Локшина удон – 250 г;
  • Соєвий соус – 2-3 ст.л .;
  • Зелена цибуля – 3 пера;
  • Кунжут – щіпка;
  • Олія соняшникова – для смаження.

Як готувати удон з куркою

  1. З філейкі прибираємо жир, плівочки і сухожилля. Промиваємо під проточною водою і нарізаємо тонкими смужками довжиною, приблизно, в 4 сантиметри.
  2. Моркву миємо, очищаємо від шкірки і або натираємо на крупній тертці, або ріжемо дуже тонкою соломкою.
  3. Кабачок обполіскувати від бруду. Якщо вам вдалося знайти саме молодий овоч, то відразу переступайте до його нарізці на тонкі смужки. З старого ж овоча для початку потрібно зняти шкірку.
  4. Солодкий перець також промиваємо і відрізаємо капелюшок. Видаляємо за допомогою вузького ножа насіннєву частина. Ще раз обмиваємо зовні і всередині, нарізаємо кільцями чверть.
  5. Зелена цибулька нарізаємо невеликими кільцями і на час відкладаємо в сторону.
  6. Наливаємо близько півтора літрів води в каструлю, трохи підсолюємо її (пам’ятайте про соєвому соусі – не перестарайтеся) і доводимо до кипіння. Завантажуємо удон всередину і відварюємо до готовності протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  7. У великий вок наливаємо рослинне масло і ставимо його на вогонь. Коли маслечко досить прожарити – кладемо всередину шматочки курки і обсмажуємо їх протягом 3-4 хвилин.
  8. Тепер прийшов час овочевий нарізки. Всипаємо її до курки і добре все перемішуємо. Обсмажуємо все близько 10 хвилин постійно помішуючи.
  9. До цього моменту локшина вже повинна бути готова, так що висипаємо її до м’яса. Сюди ж всипаємо кунжут і вливаємо соєвий соус, перемішуємо.
  10. Засікаємо пару хвилин (довше готувати не потрібно) і знімаємо з вогню. Розкладаємо по тарілках і присипаємо зверху рубаним зеленою цибулькою.

Дане блюдо вийде ще смачніше, якщо замість звичайного соєвого соусу ви використовуєте так званий соус «теріякі». Кунжут ж краще попередньо обсмажити – так його смак стане ще яскравіше.

Удон з куркою у вершковому соусі

Звичайно, вершковий соус не дуже вписується в концепцію азіатської кухні, проте він відмінно поєднується з куркою. Тим більше, удон, за фактом, є аналогом італійської пасти (це можна зрозуміти навіть по фото), а в цій кухні вершкові соуси використовуються дуже часто.

Рецепт локшини удон в соусі з вершків

Складові

  • Філе курки – 300-400 г;
  • Суміш сушеної петрушки і кропу – 1 ч.л .;
  • Локшина удон – 250 г;
  • Вершки 22% – 200 мл;
  • Часник – 1 зубок;
  • Лимон – ½ фрукта;
  • Соняшникова олія – ​​2 ст.л .;
  • Сіль і перець – за смаком.

Як зробити удон з куркою покроково

  1. Приготування цієї страви слід почати з підготовки курячого м’яса. Гарненько промиваємо філе, видаляємо плівочки, елементи кісток і хрящики. Нарізаємо на маленькі шматочки.
  2. Тепер відварюємо удон. Розміщуємо локшину в киплячу воду і варимо протягом 10 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і займаємося іншими інгредієнтами.
  3. У сковороду наливаємо масло і ставимо на середній вогонь. Часник очищаємо, нарізаємо на пластинки і закидаємо в сковороду. Обсмажуємо до тих пір, поки він не набуде золотистого відтінку, після цього його виймаємо.
  4. Кладемо м’ясо в ароматне масло і обсмажуємо до появи золотистої скоринки. З половини лимона видавлюємо сік і перемішуємо.
  5. Вливаємо вершки і уварюємо наш соус до тих пір, поки він не стане досить густим. Сюди ж всипаємо сухі кріп і петрушку, солимо і перчимо.
  6. Викладаємо локшину в сковороду, перемішуємо і тушкуємо ще хвилину, а потім розкладаємо по тарілках.

Удон з куркою в мультиварці

Як готувати удон з курочкою в мультиварці

Складові

  • Локшина удон – 250 г + –
  • Болгарський перець – 1 шт + –
  • Морква – 1 шт + –
  • Кунжут – жменя + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Куряче філе – 300 г + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
  • Мед – 1 ч.л. + –
  • Оцет винний – 1 ч.л. + –
  • Вода очищена – 1 ст.л. + –
  • Імбир сухий – 1 ч.л. + –
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч.л. + –
  • Сіль – для локшини + –
  • Соєвий соус – 3-4 ст.л. + –
  • Зелена цибуля – пучок + –

Як робити удон з куркою в мультиварці

  1. Локшину потрібно відварити окремо. Запускаємо її в киплячу воду, варимо 10 хвилин і відкидаємо на друшляк.
  2. М’ясо курки промиваємо, готуємо як і в минулих рецептах і нарізаємо на невеликі шматочки. У мультиварку наливаємо соняшникову олію і встановлюємо режим «жарка». Запускаємо в чашу курочку.
  3. Моркву чистимо, тремо на крупній тертці, всипаємо до курки.
  4. З часнику знімаємо шкірку, подрібнюємо і закладаємо сюди ж.
  5. У болгарського перцю видаляємо капелюшок і насіннєву частина. Ріжемо півкільцями і завантажуємо також в мультиварку. Обов’язково добре все перемішуємо.
  6. Окремо в сотейнику змішуємо соєвий соус, цукор, мед, воду, оцет, крохмаль і імбир. Постійно помішувати, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Вийде кисло-солодкий соус середньої густоти.
  7. У чашу мультиварки поміщаємо готову локшину, заливаємо соус, перемішуємо і готуємо в режимі «жарка» ще близько 5 хвилин.
  8. Зелену цибулю промиваємо, ріжемо маленькими кільцями.
  9. Виймаємо готовий удон з мультиварки, розкладаємо по тарілках, а зверху присипаємо невеликою кількістю кунжуту і подрібненого зеленого цибульки.

Всі ми звикли до того, що в мультиварці страви хоч і готуються швидко, але не відрізняються будь-якої витонченістю. Такий же удон з куркою, рецепт якого представлений вище, відповідає всім вимогам високої азіатської кухні. Це ще раз доводить, що проявивши фантазію можна зробити навіть дуже складне блюдо використовуючи стандартні режими звичайної мультиварки.