Азіатська кухня вже давно і дуже міцно увійшла в наше життя, навіть не дивлячись на те, що вона разюче відрізняється від традиційних для нас способів готування. Японські страви користуються у нас особливою популярністю, а тому сьогодні ми поговоримо про таке страву як удон з куркою, рецепт якого наведений нижче. Також нами будуть розглянуті ще два різновиди даного страви, так що ви зможете самостійно підібрати для себе найбільш зручну рецептуру.
Що таке удон і як його приготувати вдома
Локшина удон це дивовижний продукт, чия користь прихована в максимальній простоті. При виготовленні даної локшини не використовуються ні яйця, ні будь-які жири, тільки вода, борошно та сіль.
Такий склад робить даний продукт по-справжньому універсальним, а тому удон може використовуватися практично в будь-яких азіатських стравах, як холодних, так і гарячих. Готується при цьому він також просто як і звичайні макаронні вироби – проваривается в закипілої воді близько 10-12 хвилин.
Рецепт локшини удон з куркою
Дане блюдо можна назвати класичним, оскільки рецептів з використанням Удона маса, однак саме така страва вам, швидше за все, принесуть в якомусь суші-барі чи ресторані японської кухні, якщо ви замовте удон з куркою.
Складові
- Перець солодкий червоний – 1 шт;
- Кабачок молодий – 1 шт;
- Філе кури – 1 шт;
- Морква – 1-2 шт;
- Локшина удон – 250 г;
- Соєвий соус – 2-3 ст.л .;
- Зелена цибуля – 3 пера;
- Кунжут – щіпка;
- Олія соняшникова – для смаження.
Як готувати удон з куркою
- З філейкі прибираємо жир, плівочки і сухожилля. Промиваємо під проточною водою і нарізаємо тонкими смужками довжиною, приблизно, в 4 сантиметри.
- Моркву миємо, очищаємо від шкірки і або натираємо на крупній тертці, або ріжемо дуже тонкою соломкою.
- Кабачок обполіскувати від бруду. Якщо вам вдалося знайти саме молодий овоч, то відразу переступайте до його нарізці на тонкі смужки. З старого ж овоча для початку потрібно зняти шкірку.
- Солодкий перець також промиваємо і відрізаємо капелюшок. Видаляємо за допомогою вузького ножа насіннєву частина. Ще раз обмиваємо зовні і всередині, нарізаємо кільцями чверть.
- Зелена цибулька нарізаємо невеликими кільцями і на час відкладаємо в сторону.
- Наливаємо близько півтора літрів води в каструлю, трохи підсолюємо її (пам’ятайте про соєвому соусі – не перестарайтеся) і доводимо до кипіння. Завантажуємо удон всередину і відварюємо до готовності протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи.
- У великий вок наливаємо рослинне масло і ставимо його на вогонь. Коли маслечко досить прожарити – кладемо всередину шматочки курки і обсмажуємо їх протягом 3-4 хвилин.
- Тепер прийшов час овочевий нарізки. Всипаємо її до курки і добре все перемішуємо. Обсмажуємо все близько 10 хвилин постійно помішуючи.
- До цього моменту локшина вже повинна бути готова, так що висипаємо її до м’яса. Сюди ж всипаємо кунжут і вливаємо соєвий соус, перемішуємо.
- Засікаємо пару хвилин (довше готувати не потрібно) і знімаємо з вогню. Розкладаємо по тарілках і присипаємо зверху рубаним зеленою цибулькою.
Дане блюдо вийде ще смачніше, якщо замість звичайного соєвого соусу ви використовуєте так званий соус «теріякі». Кунжут ж краще попередньо обсмажити – так його смак стане ще яскравіше.
Удон з куркою у вершковому соусі
Звичайно, вершковий соус не дуже вписується в концепцію азіатської кухні, проте він відмінно поєднується з куркою. Тим більше, удон, за фактом, є аналогом італійської пасти (це можна зрозуміти навіть по фото), а в цій кухні вершкові соуси використовуються дуже часто.
Складові
- Філе курки – 300-400 г;
- Суміш сушеної петрушки і кропу – 1 ч.л .;
- Локшина удон – 250 г;
- Вершки 22% – 200 мл;
- Часник – 1 зубок;
- Лимон – ½ фрукта;
- Соняшникова олія – 2 ст.л .;
- Сіль і перець – за смаком.
Як зробити удон з куркою покроково
- Приготування цієї страви слід почати з підготовки курячого м’яса. Гарненько промиваємо філе, видаляємо плівочки, елементи кісток і хрящики. Нарізаємо на маленькі шматочки.
- Тепер відварюємо удон. Розміщуємо локшину в киплячу воду і варимо протягом 10 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і займаємося іншими інгредієнтами.
- У сковороду наливаємо масло і ставимо на середній вогонь. Часник очищаємо, нарізаємо на пластинки і закидаємо в сковороду. Обсмажуємо до тих пір, поки він не набуде золотистого відтінку, після цього його виймаємо.
- Кладемо м’ясо в ароматне масло і обсмажуємо до появи золотистої скоринки. З половини лимона видавлюємо сік і перемішуємо.
- Вливаємо вершки і уварюємо наш соус до тих пір, поки він не стане досить густим. Сюди ж всипаємо сухі кріп і петрушку, солимо і перчимо.
- Викладаємо локшину в сковороду, перемішуємо і тушкуємо ще хвилину, а потім розкладаємо по тарілках.
Удон з куркою в мультиварці
Складові
- Локшина удон – 250 г + –
- Болгарський перець – 1 шт + –
- Морква – 1 шт + –
- Кунжут – жменя + –
- Часник – 2 зубки + –
- Куряче філе – 300 г + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
- Мед – 1 ч.л. + –
- Оцет винний – 1 ч.л. + –
- Вода очищена – 1 ст.л. + –
- Імбир сухий – 1 ч.л. + –
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч.л. + –
- Сіль – для локшини + –
- Соєвий соус – 3-4 ст.л. + –
- Зелена цибуля – пучок + –
Як робити удон з куркою в мультиварці
- Локшину потрібно відварити окремо. Запускаємо її в киплячу воду, варимо 10 хвилин і відкидаємо на друшляк.
- М’ясо курки промиваємо, готуємо як і в минулих рецептах і нарізаємо на невеликі шматочки. У мультиварку наливаємо соняшникову олію і встановлюємо режим «жарка». Запускаємо в чашу курочку.
- Моркву чистимо, тремо на крупній тертці, всипаємо до курки.
- З часнику знімаємо шкірку, подрібнюємо і закладаємо сюди ж.
- У болгарського перцю видаляємо капелюшок і насіннєву частина. Ріжемо півкільцями і завантажуємо також в мультиварку. Обов’язково добре все перемішуємо.
- Окремо в сотейнику змішуємо соєвий соус, цукор, мед, воду, оцет, крохмаль і імбир. Постійно помішувати, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Вийде кисло-солодкий соус середньої густоти.
- У чашу мультиварки поміщаємо готову локшину, заливаємо соус, перемішуємо і готуємо в режимі «жарка» ще близько 5 хвилин.
- Зелену цибулю промиваємо, ріжемо маленькими кільцями.
- Виймаємо готовий удон з мультиварки, розкладаємо по тарілках, а зверху присипаємо невеликою кількістю кунжуту і подрібненого зеленого цибульки.
Всі ми звикли до того, що в мультиварці страви хоч і готуються швидко, але не відрізняються будь-якої витонченістю. Такий же удон з куркою, рецепт якого представлений вище, відповідає всім вимогам високої азіатської кухні. Це ще раз доводить, що проявивши фантазію можна зробити навіть дуже складне блюдо використовуючи стандартні режими звичайної мультиварки.