Щоб отримати смачний освіжаючий напій, що володіє до того ж поруч корисних властивостей, треба зовсім небагато. Достатньо лише дочекатися серпня і дізнатися, як зробити фреш з кавуна, прості і швидкі рецепти якого ми підібрали для вас в цій статті! Влітку, коли полиці магазинів ломляться від свіжих фруктів, ягід і овочів ні в якому разі не можна упускати цю можливість!
Для початку спробуємо зробити кавуновий фреш за класичним рецептом, щоб визначитися з тим, які продукти хочеться додати в нього ще.
Фреш з кавуна
Складові
- М’якоть кавуна – 300 г + –
- Листочки свіжої м’яти – 3-4 шт. + –
- Лід (кубиками) – 5-6 шт. + –
Як зробити фреш
- Зрізаємо з шматочків кавуна шкірку, видаляємо насіння і відправляємо, нарізавши кубиками в блендер.
- М’яту миємо й кладемо туди ж разом з половиною кубиків льоду.
- Все збиваємо до однорідності і даємо постояти 15-20 хвилин.
- Потім додаємо залишився лід і подаємо, прикрасивши листочком м’яти.
Так як ми робимо фреш з м’ятою, дати йому постояти – це важлива умова для отримання більш насиченого яскравого смаку у нашого напою.
Якщо не хочеться бачити в келиху частинки листя, а вони все одно залишаться, як би довго ми не подрібнювали корисне ласощі блендером, для додання свіжого відтінку смаку і аромату можна використовувати лайм.
Кавуновий фреш з цитрусами
Лайм або лимон
Звичайно, ми можемо скористатися і лимоном, але у лайма більш виражена кислинка. Кавун, особливо солодкий і стиглий поєднується з ним ідеально.
На 400 г м’якоті нам знадобиться 1 ст.л. соку цитруса.
- З’єднуємо все в блендері з льодом або без і збиваємо не більш хвилини. Так нам вдасться зберегти легку зернистість текстури напою. А посилити її можна, додавши лід з шейкера.
Подаємо такий коктейль з двома соломинками, прикрасивши келих скибочкою лайма чи лимона.
апельсин
Аналогічний варіант можна приготувати і з апельсином. Не забуваємо, що цей цитрус набагато солодший, тому в цьому випадку на 400-500 г м’якоті нам буде потрібно не менше 5-6 ст.л. соку. Його можна віджати з соковижималки, а можна вручну.
Якщо зовсім не хочеться возитися, на це кількість кавуна ми прямо в чашу блендера можемо додати 4-5 шматочків очищеного апельсина. Але найбільші плівки все ж краще прибрати, щоб вони не потрапляли в готовому напої.
Кавуновий фреш за цим рецептом збивати слід довше, тому не поспішаємо. Додаємо лід у вигляді кубиків або снігу, за вашим бажанням.
Фреш з кавуна і морозива
Надзвичайно смачним виходить напій, приготований з м’якоті стиглої ягоди з додаванням пломбіру.
Головний такого фрешу секрет – м’якоть кавуна повинна бути охолодженою, а краще злегка підмороженої.
- Для цього зрізаємо з шматочків кірку, прибираємо насіння, ріжемо на кубики 3 на 3 см і ставимо на 20-30 хвилин в морозилку. Щоб вони не Пристая до тарілки, підстильному поліетиленовий пакет. Залежно від потужності морозильної камери ми отримаємо або сильно охолодити скибочки або вже готовий фруктовий лід. І те, і інше нам підійде.
- На півкіло кавунової м’якоті нам знадобиться 100 г морозива. Збиваємо все до повної однорідності і появи густої стійкої піни.
- Розливаємо по келихах і подаємо! Не потрібно ніякого льоду, розбавляють насичений смак – наш напій і так дуже холодний.
Тепер ви знаєте, як зробити фреш з кавуна – нічого складного в цьому немає. З інгредієнтами і їх кількістю також можна експериментувати за своїм бажанням.
Хочеться освіжаючою кислинки? Додаємо лимонний сік. Потрібно надати солодощі недоспевшему кавуну – ідеально підійде мед. Ну, а якщо є бажання спробувати незвичайні поєднання тропіків, збиваємо фреш з декількома ложками кокосового молока або ананасового соку.
Пробуйте, друзі, готуйте кавуновий фреш і угощайтесь самі, і кличте друзів!