Рецепт кабачкового оладок

Рецепт кабачкового оладок дуже простий: тісто робиться на основі тертого кабачка. Кабачкові оладки мають чудовий смак, і, що особливо приємно і цікаво, можливі солодкий і солоний варіанти цієї страви. кабачкові оладки на тарілці

Вказане в рецепті кількість продуктів, звичайно, дуже приблизна, тому що кожен з нас по-своєму уявляє «кабачок середньої величини». Якщо ви взяли дуже великий кабачок або 2 середніх – збільшуйте кількість яєць до 3-4 і збільшуйте кількість борошна, орієнтуючись на густоту тіста, розпушувача тіста теж можна покласти 1 чайну ложку. Хочете солененькие оладки – покладіть трохи більше солі і не кладіть цукор взагалі. Хочете солодкі – трохи солі потрібно обов’язково, кількість цукру можна збільшити. Із зазначеним у нашому рецепті співвідношенням солі і цукру оладки вийдуть злегка солодкуваті.

Потрібно:

  • Кабачок середньої величини
  • Яйця курячі – 2 штуки
  • Сіль кухонна велика – 0,5 чайної ложки
  • Цукор – 1,5-2 столових ложки без гірки»
  • Розпушувач тіста – 0,5 чайної ложки (або 0,5 чайної ложки харчової соди «погасити» в 1 столовій ложці оцту)
  • Борошно – 1 склянку
  • Масло рослинне (краще рафінована)

Приготування:

кабачокКабачок потрібно помити, обтерти, зрізати кінчики сантиметра на 1,5-2.

рецепт кабачкового оладок: очищений кабачокПотім зрізаємо з кабачка шкірку і розрізаємо впоперек на кілька частин. Якщо кабачок молодий, насіння можна не видаляти: вони ще м’які і маленькі і не будуть відчуватися оладки. Якщо кабачок вже дуже великий і зрілий, насіння в ньому досить жорсткі, щоб зіпсувати нам оладки. У цьому випадку розрізаємо кожну частину кабачка навпіл по довжині, насіння разом з серцевиною кабачка вирізаємо і викидаємо, а будемо використовувати тільки залишилися «коритця».

рецепт кабачкового оладок: натираємо на тертці кабачок

Натираємо на крупній тертці кабачок, додаємо в терту масу сіль і цукор, розпушувач тіста або соду, «погашену» оцтом, перемішуємо.

рецепт кабачкового оладок: додаємо яйцяВ інший посуд, наприклад, у склянку або невелику миску, виливаємо вміст сирих яєць і швидко перемішуємо виделкою білки і жовтки. Виливаємо яєчну масу в миску з тертим кабачком, перемішуємо.

рецепт кабачкового оладок: додаємо борошноПоступово, невеликими частинами всипаємо борошно, щоразу ретельно перемішуючи. Борошно додаємо до тих пір, поки наше тісто по консистенції не стане схоже на сметану. Якщо ви покладете борошна більше і тісто буде дуже нагадувати густу сметану (в якій ложка стоїть), оладки будуть більш щільними і смак кабачка буде відчуватися менше, але це не завадить вам ці оладки підсмажити.

рецепт кабачкового оладок: викладаємо тісто на сковородуНа добре розігріту сковороду наливаємо олію (шаром 2-3 міліметра) і столовою ложкою викладаємо на сковороду тісто. На сковороді тісто саме розтечеться в коржик-оладку. Якщо ви злегка переклали борошна і тісто вийшло густувате, просто тієї ж ложкою злегка розімніть його на сковороді до потрібної форми і товщини (5-7 мм).

Через кілька хвилин смаження (краще не на самому сильному, а на середньому рівні нагріву) нижня сторона оладок стане золотистою, а на верхній зникне рідка складова і з’являться повітряні бульбашки.

рецепт кабачкового оладок: тепер обсмажуємо з іншого бокуАкуратно лопаткою (а ще зручніше двома лопатками) перевертаємо оладки і обсмажуємо з іншого боку ще кілька хвилин до такого ж золотистого кольору, після чого знімаємо оладки на тарілку і викладаємо смажитися наступну порцію – і робимо так, поки не закінчиться тісто. Рецепт кабачкового оладок на цьому теж закінчується.

Подавати оладки на стіл краще відразу, поки вони ще теплі. Як нам здається, краще всього подавати зі сметаною і густо намазувати сметану на кожну оладью в своїй тарілці. Несолодкі оладки можуть бути подані і як гарнір, наприклад, з сосисками. Якщо ви насмажили занадто багато і не доїли, дайте оладкам охолонути і перекладіть в контейнер з кришкою, щоб не засохли. До наступного ранку можна залишити на столі, можна прибрати в холодильник. До речі, остиглі кабачкові оладки, якщо вони несолодкі або трохи солодкі, можна використовувати як основу для бутерброда замість хліба або булки. Спробуйте покласти на оладью тонкий шматок сиру – можливо, вам це сподобається.