Щоб підкорити собі французьку кухню і стати справжнім майстром кулінарії, не обов’язково закінчувати кухарські коледжі та курси. Наші покрокові рецепти навчать готувати з нуля будь-якого, і сьогодні ми буде запікати курячі битки в духовці – це блюдо дуже просте, але в той же час вишукане і корисне! З цієї статті ви дізнаєтеся, як правильно зробити фарш на биточки, рецепти найсмачніших і різноманітних соусів до них, а також яку калорійність має це блюдо.
Курячі биточки в духовці, калорійність страви
В меню ПП червоне світло горить всьому жирного, калорійного, смаженого і вуглеводного. Куряче ж філе і метод запікання биточків в духовці вже є прекрасним приводом, щоб страва потрапила до збірки кращих рецептів правильного харчування.
- Якщо взяти за основу класичний рецепт, де на 0,4 кг фаршу слід брати 100 г хлібної м’якушки, ½ цибулини, 1 яйце, сіль, перчик і пару часточок часнику, то енергетична цінність таких котлет за умови їх випікання в духовці складе 150 ккал на 100 г.
- Приберемо зі складу хліб і замінимо його 150 г кабачка для пишності. Замість готового курячого фаршу візьмемо 400 г курячої грудки і своїми руками приготуємо справжній фітнес-фарш. Замість цілого яйця візьмемо 1 яєчний білок, а цибулю і часник залишимо, як було в оригінальному рецепті. Калорійність таких котлет становить 84 ккал, що практично в 2 рази менше класичних биточків.
Склад фаршу на биточки може змінюватися у кожної господині, адже готувати такі котлетки можна і з грибами, і з гарбузом, і навіть з висівками.
Курячі биточки з сиром в сметанному соусі в духовці
Складові
- Курячий фарш – 800 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Батон білий – 0,5 шт. + –
- Сіль – 2 ч.л. + –
- Чорний перець – 0,5 ч.л. + –
- Сметана – 100 г + –
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л. + –
- Рослинна олія – 5 ст.л. + –
- Вода очищена – 0,5 склянки + –
- Твердий сир – для посипання + –
Як готувати курячі битки з сиром і сметаною в духовці
- Лучок кришимо дрібненько і обсмажуємо в маслі на сковороді до впевненого рум’янцю.
- Курячий фарш, обсмажену цибулю, курячі яйця та заздалегідь отмоченной в окропі хлібний м’якуш викладаємо в миску. Все це солимо, перчимо і ретельно перемішуємо, паралельно відбиваючи фарш об стінки миски або об стіл.
- З готового фаршу формуємо битки невеликого розміру і вкладаємо їх в форму для випікання. Відправляємо котлетки в гарячу піч (190 ° С), де вони повинні будуть пекти протягом 12-15 хвилин
- В цей час підготуємо заливку. Сметану змішуємо з бульйоном і крохмалем. Трошки присаливаем отриманий соус і заливаємо їм биточки після їх 15-хвилинного перебування в духовці.
- Знову відправляємо форму в піч ще на 10 хвилин. Готові гарячі котлетки присипаємо тертим сиром.
Готові битки з курячого філе з соусом слід подавати в гарячому вигляді. Також не зайвим буде присипати блюдо подрібненою кропом.
Рецепт курячих битків з грибами в духовці
Грибна тема в осінні місяці особливо актуальна, тому для дієтичного рецепта ми вирішили вибрати курячі битки з грибами і в грибному соусі. У приготуванні це блюдо швидке і відніме всього 30-40 хвилин.
Складові
- Куряча грудка – 0,4 кг;
- Свіжі печериці – 0,4 кг;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- Яйце куряче – 1 шт .;
- Манна крупа – 2-3 ст.л .;
- Сіль – 1 ч.л .;
- Суміш перців – 1/3 ч.л .;
- Вершки маложирні – 1 стакан;
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.л.
Як зробити курячі відбивні в духовці
- Ставимо нагріватися до 180 градусів конвекційну піч і починаємо готувати м’ясо для биточків. Курячі грудки розбираємо на філе, а потім гарненько відбиваємо м’ясо молоточком по обидва боки.
- 1 головку цибулі і 250 г печериць пропускаємо через м’ясорубку або перемелює в блендері.
- Половину чайної ложки солі, перчик, манну крупу і 1 яйце змішуємо між собою і натираємо наші відбивні з курки.
- Викладаємо битки на деко, застелена пергаментом, заливаємо м’ясо зверху цибульний-грибною масою і прибираємо в духовку на 15 хвилин.
- В цей час швидко готуємо соус. Лушпиння головку кришимо дрібненькими кубиками і обсмажуємо в маслі на сковороді до прозорості. Потім всипаємо до цибулі накришені дрібно гриби (решта 150 г) і продовжуємо обсмажування ще 5 хвилин.
- Підсмажені гриби перекладаємо в блендер і подрібнюємо до однорідності, після чого вливаємо до отриманої маси вершки, всипаємо сіль за смаком і також додаємо крохмаль. Ще раз гарненько пробиваємо всі інгредієнти. Соус готовий.
- Через 15 хвилин виймаємо з печі відбивні, перекладаємо їх у жароміцних форму, заливаємо грибним соусом і прибираємо знову в піч ще на 10-15 хвилин.
Такі курячі битки з духовки гарантовано сподобаються домашнім і стануть відмінним доповненням до картопляного пюре, макаронів або круп. Смачного!