Пряник

 Всім привіт!

У США і європейських країнах до Різдва прийнято виготовляти імбирних чоловічків і пряниковий будиночок. Таку випічку прийнято розфарбовувати глазур’ю або шоколадом. Дуже люблять в цьому процесі брати участь діти.

У Росії поки немає традиції піч імбирне печиво до Нового року або Різдва. Але що нам заважає таку традицію почати? Тим більше що печиво готується досить швидко, а на смак … просто пальчики оближеш. Відлітає вмить.

пряник

Щоб приготувати імбирний пряник або імбирне печиво нам знадобиться:

  • 100 грам вершкового масла або маргарину,
  • 100 грам цукру (я брала тростинний коричневий цукор, але можна спробувати і з звичайним),
  • 100 грам меду (я брала гречаний),
  • 2 яйця,
  • 2 чайні ложки меленого імбиру,
  • 2 чайні ложки меленої кориці,
  • 2 чайні ложки розпушувача,
  • 500 грам борошна.

Рецепт імбирного пряника (імбирного печива).

Розітремо вершкове масло з цукром. Додамо мед, перемішаємо.

Додамо яйця, потім імбир і корицю. При бажанні можна зменшити кількість кориці до 1 чайної ложки і додати по чайній ложці меленого кардамону і гвоздики. Все добре перемішати.

Покладемо розпушувач і просіяне борошно. Замісити тісто.

Приступимо до оброблення тесту. Розкачати частина тесту і за допомогою формочок виріжемо різноманітні фігурки. Перенесемо фігурки на деко, застелене папером для випічки.

Якщо розгортати тісто тонко, то печиво вийде хрустким. Якщо вирізати фігурки з тіста товстіший, то печиво вийде м’яке. При тонкої розкочування тіста печиво краще вирізати відразу на папері для випічки, прибравши потім зайве тісто.

Випікати печиво при 160 градусах (залежить від особливостей Вашої духовки) 8-10 хвилин.

Готові пряники прикрасити за смаком. Можна прикрасити кондитерськими олівцями і посипкою. Можна прикрасити білкової глазур’ю (1 білок збити до гострих піків, додати півсклянки цукрової пудри і добре збити), рідким шоколадом і кокосовою стружкою.

IMG_6016

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.