Простий пиріг з вишнею на кефірі

prostoj-pirog-s-vishnej-na-kefire
Влітку, коли домашній сад не перестає радувати урожаєм, сімейне меню можна переглядати кожен день, вносячи в нього приємні зміни.

Так, освіжаючу окрошку може повноцінно замінити холодник з молодих овочів, а улюблені вареники з ягодами – такий же соковитий і смачний пиріг на кефірі з вишнею. Він неодмінно вийде пишним і рум’яним навіть у початківця кулінара, якщо зробити тісто м’яким і не пошкодувати начинки зі свіжих домашніх ягід.

Основа цієї випічки виходить більш ситної, ніж класичний бісквіт, трохи більш щільною, але не менш пишною і апетитною. Жирність кефіру, який є одним з основних компонентів, принципового значення не має.

Через брак в холодильнику кефіру (домашнього або магазинного) можна використовувати кисле молоко. Сметана теж згодиться, якщо її розвести водою до об’єму склянки в пропорції 1: 1, і навіть сироватка. Тільки в останньому випадку борошна нам знадобиться більше, щоб отримати необхідну консистенцію – трохи густіше ніж у тесту для оладок.

Простий рецепт вишневого пирога на кефірі

Складові

  • Вишня без кісточок – 200 г + –
  • Кефір – 200 мл + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки + –
  • Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
  • Розпушувач – 1,5 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ч.л. + –
  • Манка суха – 1 ч.л. + –

Як приготувати смачний пиріг з вишнею на кефірі своїми руками

Кількість продуктів в цьому рецепті розраховане на 6 персон. Випічка виходить дуже смачною при мінімальній калорійності – 184 Ккал на 100 грам частування. Замість вишень по сезону можна класти інші ягоди і фрукти.

  1. Включаємо духовку, і поки вона буде розігріватися до 180С, ми підготуємо тісто.
  2. В витягнуті з шкаралупи яйця додаємо цукор і полістиролу, що 2-3 хвилини віночком, щоб зробити масу однорідної і наситити її киснем.
  3. Наступний інгредієнт – кефір. Його додаємо в солодку яєчну суміш і ретельно заважаємо.
  4. Перед тим, як основу для пирога заправити борошном, її потрібно змішати з розпушувачем. Якщо його немає під рукою, то можна зробити заміну – досить всипати в тісто 1 ч.л. звичайної харчової соди. Тільки додавати її потрібно не в борошно, а кефір – він же її і погасить.
  5. Зробивши це, додаємо «сипучку» до яєчній основі. В результаті тісто має вийти трохи більш густої консистенції, ніж таке, яке робимо для оладок.
  6. Беремо форму діаметром 20-22 см. Якщо взяти ширшу, пиріг вийде невисоким. Змащуємо її маслом, присипаємо манкою, щоб готова випічка легко відстала від бортів і днища.
  7. Виливаємо все тісто, розрівнюємо його круговими рухами або силіконової лопаткою і утапливаем в ньому вишні.
  8. Відправляємо сирої пиріг в духову шафу, зменшуємо вогонь до мінімуму і печемо до зарум’янювання близько 40 хвилин. Перевірити готовність випічки можна дерев’яною зубочисткою, проткнув корочку в декількох місцях. Якщо на дерев’яній паличці не залишилося слідів сирого тесту – пиріг повністю готовий.

Даємо нашому дивовижно пахне частування трохи охолонути, а потім подаємо, нарізаючи порційно. Ласуни можуть сміливо посипати улюблену випічку цукровою пудрою. Ще один варіант подачі пирога – прикрасити його зверху збитими вершками.

Оригінальний рецепт смачного і ситного вишневого пирога на кефірі

prostoj-pirog-s-vishnej-na-kefire2

Складові

  • Вишня свіжа – 300 г;
  • Яйце куряче велике – 2 шт;
  • Кефір або йогурт – 1 стакан;
  • Масло вершкове м’яке – 100 г;
  • Борошно пшеничне – 1 склянка;
  • Цукор – 150 г;
  • Ванільний цукор – 1 ч.л .;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Сіль дрібна – 0,5 ч.л.

Випікання вишневого пирога на кефірі за оригінальним рецептом

  1. З’єднуємо масло з цукровим піском, перетираємо до білого відтінку і розчинення солодких кристалів. В окремій ємності злегка спінюється яйця, додаємо в масляну масу, доливаємо її кефіром, заправляємо борошном, змішаної з розпушувачем.
  2. У результаті повинна вийти однорідна маса такої ж консистенції, як і в першому рецепті. Нею заповнюємо форму, зверху кладемо вишні і відправляємо пиріг в розігріту до 180 ° С духовку.
  3. Випікаємо на мінімальному вогні близько півгодини до готовності. Подаємо остигнула випічку, присипавши її цукровою пудрою.

Якщо сад щедро обдарував урожаєм, значить, можна складати вишневе меню. У верхньому рядку кулінарного «хіт-параду» неодмінно виявиться простий і при цьому неймовірно смачний пиріг з вишнею на кефірі, рецепт якого надзвичайно економний. До того ж складно знайти більш корисну випічку, ніж ця!