Кожен з вас напевно ні разу в житті робив перед святом цю знамениту закуску з рибних консервів, особливо популярну в радянські часи. А сьогодні ми пропонуємо вам приготувати салат мімоза зі шпротами – ще одну варіацію відомого страви, що відрізняється від класичної закуски більш яскравим смаком. На ваш вибір ми представляємо 2 рецепта – оригінальний, з додаванням консервованої кукурудзи, і наближений до класики.
Салат «Мімоза» зі шпротами: рецепт класичний
Складові
- Шпроти – 1 банка + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Морква – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Кріп, петрушка і зелений лук – 1 пучок + –
- Оцет винний білий – 1 ч. Л. + –
- Чорний перець мелений – за смаком + –
- Цукор-пісок білий – 1 щіпка + –
- Сіль – за смаком + –
- Майонез – за смаком + –
Покроковий рецепт салату мімоза зі шпротами
Зовсім традиційне блюдо готувати не дуже цікаво, адже замість сайри, скумбрії, тунця або іншої риби ми просто беремо банку шпротів в олії, а інші компоненти залишаються без змін.
Тому ми вирішили запропонувати дещо змінений варіант: в салатик додасться зелень, винний оцет і трохи цукру.
- Спочатку робимо все по класиці: моркву і картоплю відварюємо в шкірці, даємо овочам охолонути, а потім натираємо їх на тертці (краще використовувати велику).
- Яйця варимо круто, чистимо, а потім трьом на дрібній тертці білки окремо від жовтків.
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, а потім маринуємо його в винному оцті з цукром, меленим чорним перцем і сіллю. Так він стане не тільки хрустким, але і більш пікантним.
- Зелень подрібнюємо.
- Банку шпротів відкриваємо, зливаємо зайве масло, а потім розминаємо шпроти виделкою.
- Беремо глибокий салатник. Краще, якщо він буде прозорим, щоб гості могли милуватися різнокольоровими шарами закуски. На дно салату укладаємо шпроти, потім цибульний шар, який поливаємо майонезом.
- Зверху на цибулю кладемо яєчні білки, знову робимо майонезну прошарок, після укладаємо морква, знову трохи майонезу, потім додаємо картоплю і знову майонез.
- Тепер посипаємо верх салату подрібненою зеленню, а поверх неї, відступивши від краю пару сантиметрів, висипаємо терті жовтки. Виходить ситний салат мімоза зі шпротами з апетитним жовтим кружечком в обрамленні зеленого контуру.
Можна прикрасити закуску і трохи інакше, наприклад так, як показано на фото вище. Теж вийде незвично і дуже красиво!
Читайте ще схожі записи:
Покроковий рецепт салату мімоза
«Мімоза» зі шпротами: простий рецепт з кукурудзою
А ви знали, що шпроти приголомшливо поєднуються з консервованою кукурудзою? Якщо немає, то поспішайте спробувати саме цей варіант закуски.
Легка солодкість кукурудзи відтіняє насичений смак шпрот, а сир з тертими яйцями надають особливу ніжність цього вишуканого поєднанню. Пальчики оближеш!
Складові
- Шпроти – 1 банка;
- Морква – 1 шт .;
- Яйця – 3 шт .;
- Консервована кукурудза – 100 г;
- Зелена цибуля – 3-4 гілочки;
- Майонез – за смаком.
Приготування салату мімоза зі шпротами і кукурудзою по кроках
Продукти для салату миємо й нарізаємо
- Спочатку варимо то, що потрібно зварити, а саме – морква і яйця. Даємо компонентів охолонути.
- Тепер чистимо моркву і трьом її на крупній тертці.
- Яйця натираємо на дрібній тертці, розділивши білки і жовтки.
- Сир теж натираємо дрібно.
- Цибуля зелена рубаємо дрібно ножем.
- З кукурудзи зливаємо сік, а з шпротів – масло, після чого рибки розминаємо виделкою. Якщо рибки в консервах дуже дрібні – можна залишити їх цілком.
Збираємо салат мімоза зі шпротами по верствам
- Залишилося зібрати наш салат в єдину кулінарну композицію. У глибокому салатнику формуємо перший шар з шпротів, а на нього викладаємо кукурудзу. Мажемо шар майонезом.
- Далі зробимо білковий шар, а після нього – сирний. І знову, звичайно ж, промазуємо майонезом, щоб салатик вийшов соковитим.
- Тепер створюємо морквяний шар з половини від загальної кількості овоча, знову просочуємо майонезом.
- Далі викладаємо зелений шар з половини цибульки і посипаємо його половиною жовтків.
- Викладаємо решту морквини, добре промазуємо майонезом, зверху створюємо ще один цибульний шар і завершуємо наш закусочний шедевр тертими жовтками.
Салат мімоза зі шпротами має дуже незвичайний, яскраво виражений смак. Ви можете бути впевнені, що всі запрошені на свято обов’язково це відзначать. Головне – не забудьте дати салатик настоятися пару годин в холодильнику перед подачею на стіл.