Приготування салату мімоза зі шпротами

Салат мімоза зі шпротами
Кожен з вас напевно ні разу в житті робив перед святом цю знамениту закуску з рибних консервів, особливо популярну в радянські часи. А сьогодні ми пропонуємо вам приготувати салат мімоза зі шпротами – ще одну варіацію відомого страви, що відрізняється від класичної закуски більш яскравим смаком. На ваш вибір ми представляємо 2 рецепта – оригінальний, з додаванням консервованої кукурудзи, і наближений до класики.

Салат «Мімоза» зі шпротами: рецепт класичний

Як приготувати салат мімоза зі шпротами - класичний рецепт

Складові

  • Шпроти – 1 банка + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Кріп, петрушка і зелений лук – 1 пучок + –
  • Оцет винний білий – 1 ч. Л. + –
  • Чорний перець мелений – за смаком + –
  • Цукор-пісок білий – 1 щіпка + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Майонез – за смаком + –

Покроковий рецепт салату мімоза зі шпротами

Зовсім традиційне блюдо готувати не дуже цікаво, адже замість сайри, скумбрії, тунця або іншої риби ми просто беремо банку шпротів в олії, а інші компоненти залишаються без змін.

Тому ми вирішили запропонувати дещо змінений варіант: в салатик додасться зелень, винний оцет і трохи цукру.

  • Спочатку робимо все по класиці: моркву і картоплю відварюємо в шкірці, даємо овочам охолонути, а потім натираємо їх на тертці (краще використовувати велику).
  • Яйця варимо круто, чистимо, а потім трьом на дрібній тертці білки окремо від жовтків.
  • Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, а потім маринуємо його в винному оцті з цукром, меленим чорним перцем і сіллю. Так він стане не тільки хрустким, але і більш пікантним.
  • Зелень подрібнюємо.
  • Банку шпротів відкриваємо, зливаємо зайве масло, а потім розминаємо шпроти виделкою.
  • Беремо глибокий салатник. Краще, якщо він буде прозорим, щоб гості могли милуватися різнокольоровими шарами закуски. На дно салату укладаємо шпроти, потім цибульний шар, який поливаємо майонезом.
  • Зверху на цибулю кладемо яєчні білки, знову робимо майонезну прошарок, після укладаємо морква, знову трохи майонезу, потім додаємо картоплю і знову майонез.

Приготування салату мімоза зі шпротами

  • Тепер посипаємо верх салату подрібненою зеленню, а поверх неї, відступивши від краю пару сантиметрів, висипаємо терті жовтки. Виходить ситний салат мімоза зі шпротами з апетитним жовтим кружечком в обрамленні зеленого контуру.

Можна прикрасити закуску і трохи інакше, наприклад так, як показано на фото вище. Теж вийде незвично і дуже красиво!

Читайте ще схожі записи:


Покроковий рецепт салату мімоза

«Мімоза» зі шпротами: простий рецепт з кукурудзою

А ви знали, що шпроти приголомшливо поєднуються з консервованою кукурудзою? Якщо немає, то поспішайте спробувати саме цей варіант закуски.

Легка солодкість кукурудзи відтіняє насичений смак шпрот, а сир з тертими яйцями надають особливу ніжність цього вишуканого поєднанню. Пальчики оближеш!

Складові

  • Шпроти – 1 банка;
  • Морква – 1 шт .;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Консервована кукурудза – 100 г;
  • Зелена цибуля – 3-4 гілочки;
  • Майонез – за смаком.

«Мімоза» зі шпротами - простий рецепт з кукурудзою

Приготування салату мімоза зі шпротами і кукурудзою по кроках

Продукти для салату миємо й нарізаємо

  • Спочатку варимо то, що потрібно зварити, а саме – морква і яйця. Даємо компонентів охолонути.
  • Тепер чистимо моркву і трьом її на крупній тертці.
  • Яйця натираємо на дрібній тертці, розділивши білки і жовтки.
  • Сир теж натираємо дрібно.
  • Цибуля зелена рубаємо дрібно ножем.
  • З кукурудзи зливаємо сік, а з шпротів – масло, після чого рибки розминаємо виделкою. Якщо рибки в консервах дуже дрібні – можна залишити їх цілком.

Збираємо салат мімоза зі шпротами по верствам

  • Залишилося зібрати наш салат в єдину кулінарну композицію. У глибокому салатнику формуємо перший шар з шпротів, а на нього викладаємо кукурудзу. Мажемо шар майонезом.
  • Далі зробимо білковий шар, а після нього – сирний. І знову, звичайно ж, промазуємо майонезом, щоб салатик вийшов соковитим.
  • Тепер створюємо морквяний шар з половини від загальної кількості овоча, знову просочуємо майонезом.
  • Далі викладаємо зелений шар з половини цибульки і посипаємо його половиною жовтків.
  • Викладаємо решту морквини, добре промазуємо майонезом, зверху створюємо ще один цибульний шар і завершуємо наш закусочний шедевр тертими жовтками.

Як готувати салат мімоза зі шпротами по верствам

Салат мімоза зі шпротами має дуже незвичайний, яскраво виражений смак. Ви можете бути впевнені, що всі запрошені на свято обов’язково це відзначать. Головне – не забудьте дати салатик настоятися пару годин в холодильнику перед подачею на стіл.