Крім легендарного олів’є і оселедця під шубою радянська кулінарія славилася ще одним салатом, який вирізняється яскравою жовтою поверхнею. Це відомий салат мімоза, рецепт з сардиною, сайра, горбуша та іншої рибою актуальний і в наші дні, і є він у кулінарній книзі будь-якої сучасної господині. Колись їм прикрашали сімейний і святковий стіл наші мами і бабусі, а тепер прийшов наш черга балувати домочадців і гостей цим смачним блюдом.
Салат мімоза: класичний рецепт з консервованої сардиною
Складові
- Морква – 2 шт. + –
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Сардини в консервах – 200 г + –
- Майонез – за смаком + –
- Сіль – 1 щіпка + –
Салат мімоза з консервованої сардини в домашніх умовах
Одні кулінари вважають, що даний салат найбільш смачний з горбушей, другі прихильні сайрі, треті впевнені, що найкращий рибний компонент – сардина. Готуючи листковий салат мімоза з сардиною, головне – використовувати рибне філе, тому що в м’ясі не повинно бути кісточок.
Майонезу бажано класти якомога менше – тільки для просочення. Майонез в надмірних кількостях розріджує блюдо і перебиває його смак. Калорійність 100 г салату мімоза з сардиною становить 270-300 ккал.
Займаємося підготовкою продуктів для рибного салату
- Відварюємо круто курячі яйця.
- Окремо від яєць варимо овочі.
- Остужаем те, що зварили, і очищаємо. Для швидкого очищення яєць поміщаємо їх спершу під струмінь крижаної води.
- Очищаємо і дрібно ріжемо цибулину.
- Окремо дрібно трьом картоплю, моркву і жовтки. Білок подрібнюємо за допомогою великої терки.
- Розминаємо сардини без соку вилочкою.
Пошарове укладання салату з рибної консервою
Дістаємо салатник і приступаємо до укладання салатних шарів:
- Кладемо на дно салатник пом’ятий сардину.
- Додаємо цибулю і змащуємо 1 ч. Л. майонезу.
- Укладаємо шар картоплі і промазуємо 1 ч. Л. майонезу.
- Додаємо яєчний білок, змащуємо його майонезом.
- Кладемо моркву, розподіляємо і промазуємо майонезом.
- Посипаємо останній шар яскраво-жовтими тертими жовтками, закриваємо ємність кришкою і ставимо в холодне місце на пару годин.
Салат мімоза з сардиною за класичним рецептом готовий. Подаємо його в охолодженому вигляді, прикрасивши, при бажанні, улюбленої зеленню.
Читайте ще схожі записи:
Як зробити салат мімоза
Домашній салат мімоза з сиром і консервованої сардиною
Зазвичай мімозу готують без сиру, але один смак швидко приїдається, тому господині додають в блюдо нові інгредієнти або замінюють їх іншими. Одні використовують замість майонезу сир, інші включають в список інгредієнтів тверді сири.
Готуємо сирний салатик по нижчеприведений докладної інструкції, залишаючи кілька гілочок зелені для прикраси салату, інші – подрібнюємо. Вершкове масло повинно бути замороженим.
Складові
- Сир будь-якого твердого сорту – 200 г;
- Сардини в консервах – 1 банка;
- Вершкове масло – 100 г;
- Яйце куряче – 6 шт .;
- Майонез – близько 250 г;
- Середня цибулина – 1 шт .;
- Зелень (кріп, петрушка) – 1/2 пучка;
- Трохи солі – до смаку.
Як своїми руками приготувати листковий салат мімоза з сардиною
- Кладемо курячі яйця в каструльку з холодною солоноватой водою і варимо після закипання 10 хвилин. Заливаємо їх після варіння крижаною водою і очищаємо.
- Відокремивши жовтки від білків, трьом їх окремо на дрібній тертці.
- Зливаємо рідину з банки з рибою і розминаємо сардини виделкою, прибираючи великі кісточки.
- Натираємо сир будь-якого твердого сорту на середній терці.
- Чистимо цибулю, подрібнюємо гострим ножем, поміщаємо в мисочку і заливаємо окропом на 10-15 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Після зливаємо воду через ситечко.
- Викладаємо в широкий салатник тертий білок, зверху – сир і рибу. Рясно промазуємо верх майонезом.
- Кладемо лушпиння нарізку і половину желтковой маси, змащуємо майонезом.
- Обсипаємо салатик рубаним кропом або петрушкою, або їх сумішшю.
- Зверху трьом морозиво масло і покриваємо поверхню залишками жовтка.
Рецепт салату мімоза з сардиною, який можна доповнювати сиром, ви напевно дізналися. Залишається декорувати його зеленими гілочками і листочками, потримати пару годин в холодному місці – і можна ставити на стіл, прикрасивши їм свято або звичайну сімейну трапезу.
Смачного!