Приготування салату мімоза з сардиною

Улюблений салат мімоза прості рецепти з сардиною
Крім легендарного олів’є і оселедця під шубою радянська кулінарія славилася ще одним салатом, який вирізняється яскравою жовтою поверхнею. Це відомий салат мімоза, рецепт з сардиною, сайра, горбуша та іншої рибою актуальний і в наші дні, і є він у кулінарній книзі будь-якої сучасної господині. Колись їм прикрашали сімейний і святковий стіл наші мами і бабусі, а тепер прийшов наш черга балувати домочадців і гостей цим смачним блюдом.

Салат мімоза: класичний рецепт з консервованої сардиною

Як приготувати салат мімоза з сардиною - класичний рецепт

Складові

  • Морква – 2 шт. + –
  • Яйця курячі – 5 шт. + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сардини в консервах – 200 г + –
  • Майонез – за смаком + –
  • Сіль – 1 щіпка + –

Салат мімоза з консервованої сардини в домашніх умовах

Одні кулінари вважають, що даний салат найбільш смачний з горбушей, другі прихильні сайрі, треті впевнені, що найкращий рибний компонент – сардина. Готуючи листковий салат мімоза з сардиною, головне – використовувати рибне філе, тому що в м’ясі не повинно бути кісточок.

Майонезу бажано класти якомога менше – тільки для просочення. Майонез в надмірних кількостях розріджує блюдо і перебиває його смак. Калорійність 100 г салату мімоза з сардиною становить 270-300 ккал.

Займаємося підготовкою продуктів для рибного салату

  1. Відварюємо круто курячі яйця.
  2. Окремо від яєць варимо овочі.
  3. Остужаем те, що зварили, і очищаємо. Для швидкого очищення яєць поміщаємо їх спершу під струмінь крижаної води.
  4. Очищаємо і дрібно ріжемо цибулину.
  5. Окремо дрібно трьом картоплю, моркву і жовтки. Білок подрібнюємо за допомогою великої терки.
  6. Розминаємо сардини без соку вилочкою.

Пошарове укладання салату з рибної консервою

Дістаємо салатник і приступаємо до укладання салатних шарів:

  • Кладемо на дно салатник пом’ятий сардину.
  • Додаємо цибулю і змащуємо 1 ч. Л. майонезу.
  • Укладаємо шар картоплі і промазуємо 1 ч. Л. майонезу.
  • Додаємо яєчний білок, змащуємо його майонезом.
  • Кладемо моркву, розподіляємо і промазуємо майонезом.
  • Посипаємо останній шар яскраво-жовтими тертими жовтками, закриваємо ємність кришкою і ставимо в холодне місце на пару годин.

Приготування традиційного салату мімоза з сардиною

Салат мімоза з сардиною за класичним рецептом готовий. Подаємо його в охолодженому вигляді, прикрасивши, при бажанні, улюбленої зеленню.

Читайте ще схожі записи:


Як зробити салат мімоза

Домашній салат мімоза з сиром і консервованої сардиною

Зазвичай мімозу готують без сиру, але один смак швидко приїдається, тому господині додають в блюдо нові інгредієнти або замінюють їх іншими. Одні використовують замість майонезу сир, інші включають в список інгредієнтів тверді сири.

Готуємо сирний салатик по нижчеприведений докладної інструкції, залишаючи кілька гілочок зелені для прикраси салату, інші – подрібнюємо. Вершкове масло повинно бути замороженим.

Складові

  • Сир будь-якого твердого сорту – 200 г;
  • Сардини в консервах – 1 банка;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Яйце куряче – 6 шт .;
  • Майонез – близько 250 г;
  • Середня цибулина – 1 шт .;
  • Зелень (кріп, петрушка) – 1/2 пучка;
  • Трохи солі – до смаку.

Як своїми руками приготувати листковий салат мімоза з сардиною

  1. Кладемо курячі яйця в каструльку з холодною солоноватой водою і варимо після закипання 10 хвилин. Заливаємо їх після варіння крижаною водою і очищаємо.
  2. Відокремивши жовтки від білків, трьом їх окремо на дрібній тертці.
  3. Зливаємо рідину з банки з рибою і розминаємо сардини виделкою, прибираючи великі кісточки.
  4. Натираємо сир будь-якого твердого сорту на середній терці.
  5. Чистимо цибулю, подрібнюємо гострим ножем, поміщаємо в мисочку і заливаємо окропом на 10-15 хвилин, щоб прибрати гіркоту. Після зливаємо воду через ситечко.
  6. Викладаємо в широкий салатник тертий білок, зверху – сир і рибу. Рясно промазуємо верх майонезом.
  7. Кладемо лушпиння нарізку і половину желтковой маси, змащуємо майонезом.
  8. Обсипаємо салатик рубаним кропом або петрушкою, або їх сумішшю.
  9. Зверху трьом морозиво масло і покриваємо поверхню залишками жовтка.

Як своїми руками готувати листковий салат мімоза з сардиною

Рецепт салату мімоза з сардиною, який можна доповнювати сиром, ви напевно дізналися. Залишається декорувати його зеленими гілочками і листочками, потримати пару годин в холодному місці – і можна ставити на стіл, прикрасивши їм свято або звичайну сімейну трапезу.

Смачного!