Приготування салату мімоза з сайра будинку

salat-mimoza-s-sajroj4
З усіх різновидів святкових страв, в нашій країні найбільшою популярністю користуються саме салатні закуски. Сьогодні ми будемо готувати салат мімоза з сайра – страва, яке настільки міцно увійшло в наше традиційне меню, що без нього важко уявити будь-яке застілля. У цього смачного салату існує маса варіацій, але все ж найвдалішим є класичний рецепт, який буде розглянуто нами особливо докладно.

Особливості приготування мімози з консервованої сайри

Якщо ви хоча б раз намагалися самостійно зробити салат мімоза, то ви напевно в курсі, що для виготовлення цієї салатної закуски традиційно використовуються рибні консерви. Саме цей інгредієнт несе в собі найважливіший смакової акцент, а тому від його якості та аромату багато в чому залежить успіх всієї закуски в цілому.

Консервована сайра, в цьому плані, є одним з найкращих варіантів. Однак не варто забувати про те, що і інші інгредієнти грають важливу роль в смаку фінального частування.

  • Найчастіше картопля в мімозу з сайра не дає що зовсім – його смак кілька заглушає аромат цієї рибки. Якщо, все ж, картопля включена в рецепт, то відварюється вона строго без шкірки.
  • Вершкове масло, яке досить часто присутня в мімози, в цьому різновиді салату не використовується. Справа в тому, що консервована сайра вже йде з маслом, і додаткове додавання вершкового жиру зробить салатик занадто важким.

Приготування салату мімоза з сайра будинку

  • Майонез краще всього вибирати легкий, або ж самостійно виготовити нежирну різновид соусу. Так ви знизите калорійність страви і зробите його менш шкідливим для фігури.
  • Якщо у вас виникла необхідність сфабрикувати дієтичну мімозу з сайра, то виключіть з рецептури майонез, картопля і більшу частину жовтків. Таким чином в салаті знизиться кількість вуглеводів, а, отже, і його калорійність.
  • Лучок для холодної закуски з сайра найкраще використовувати салатний або червоний. Ці сорти овоча майже не гірчать і мають приємний смак. Якщо ж ви використовуєте ріпчасту цибулю, то після нарізки замочіть його в окропі на 10-15 хвилин, щоб позбутися від гіркоти.

Як правильно розташувати шари, готуючи класичну мімозу з сайра

Багато кулінари вважають, що найважливішим моментом у приготуванні будь-мімози є розташування її шарів. Насправді ж це не так важливо, як може здатися на перший погляд.

Дотримання черговості шарів в першу чергу впливає на красу салату, а не на його смакові якості.

Однак існує порядок, який, як вважається, є класичним.

  • Першим шаром практично завжди йде сайра. Її розминають попередньо виделкою, щоб домогтися більш ніжною і однорідної консистенції.
  • Далі викладається подрібнену цибулю.
  • Наступним шаром зазвичай стають терті яєчні білки.
  • У верхній частині традиційно розташовують терту моркву, а потім і картопля.
  • Найбільшу ж верхівку салату прикрашає тертий яєчний жовток.

Оскільки тертий відварну картоплю важко назвати соковитим, його іноді переносять в самий низ салату. Розташована зверху сайра з рослинним маслом зволожує його, а тому блюдо в цілому виходить одночасно ніжним і не дуже жирним.

Простий рецепт мімози з рибної консерви з курячими яйцями

Готування цього різновиду салату настільки проста, що вам навіть не потрібно буде вивчати будь-яких відео-інструкцій.

Простий рецепт мімози з рибної консерви з курячими яйцями

Сам процес забирає всього півгодини вільного часу, а тому приготування такого салату цілком може стати виходом із ситуації, коли терміново потрібно накрити стіл.

Складові

  • Картопля – 2 середніх бульби;
  • Яйця курячі – 4 шт .;
  • Цибуля салатна або червоний – ½-1 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Сайра в олії консервована – 1 банка;
  • Майонез «Легкий» – для змазування;
  • Зеленушка – пучок.

Як швидко і легко приготувати салат мімоза з сайра своїми руками крок за кроком

  1. Спочатку курячі яєчка промиваємо під проточною водою з милом або миючим засобом. Кладемо їх в невелику каструльку, заливаємо холодною водою, яку рясно солимо і ставимо на сильний вогонь.
  2. Після того як вода закипить, зменшуємо силу вогню і засікаємо 10 хвилин – за цей час наші яєчка добре проваряться, але жовток у них не потемніє.
  3. Готові яйця переміщаємо в ємність з холодною водою і залишаємо остигати.
  4. Паралельно з цим моєму овочі та знімаємо з них шкірку.
  5. Відправляємо картопля і морквину варитися в невеликій кількості води до м’якості. Можете відразу трохи підсолити воду, щоб не використовувати сіль в салаті.
  6. Варені овочі натираємо на середній тертці. Те ж саме робимо і з остиглими яєчками, однак білкову та желточную частина подрібнюємо окремо.
  7. Рибну консерву трохи розминаємо виделкою. Масло зливати не треба, так наш салат буде ще ароматні.
  8. З цибулі знімаємо шкірку, а потім шаткуємо його досить дрібно.
  9. Після того, як ми підготували всі інгредієнти, приступаємо до складання нашої мімози. Першим шаром в салатник викладаємо рибку.
  10. Посипаємо її подрібненим цибулькою і наносимо невелику кількість майонезного соусу зверху.
  11. Тепер настала черга тертих білочки. Їх ми теж злегка змащуємо майонезом.
  12. Останніми йдуть шари моркви та картоплі, їх рекомендується промащувати майонезной заправкою як слід.
  13. Самий верх салату засипаємо яєчними желточкамі і порубаний зеленушкой.

Прибираємо нашу смачну мімозу з сайра в холодильник і даємо їй там настоятися півгодини-годину.

Класичний покроковий рецепт смачної мімози з сайра і сиром

Як приготувати салат мімоза з сайра - класичний рецепт

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Морквина – 2 середніх коренеплоду + –
  • Яйця вищої категорії – 3 шт. + –
  • Сир твердий або напівтвердий – 150 г + –
  • Майонезний соус – 200 мл + –
  • Сайра консервована в маслі – 1 банка + –
  • Цибуля зелена – пучок + –

Як робиться мімоза з сайра за класичною рецептурою в домашніх умовах

  1. Морквину відправляємо варитися в мундирі, попередньо тільки її слід добре відмити від будь-яких забруднень.
  2. Яйця варимо стандартним чином, дотримуючись усіх правил, щоб не зіпсувати колір желточка.
  3. Лучок чистимо, шаткуємо чверть кільцями або просто дуже дрібно і заливаємо його окропом в невеликій мисці на 15 хвилин. Після цього воду можна злити.
  4. Сирок натираємо на крупній тертці, а сайру мнем добре виделкою прямо в банку або у відповідній глибокій посудині. Більшу частину масла зливаємо, щоб не перевантажити наш салатик.
  5. Викладаємо в глибоку прозору миску спочатку сайру, потім ошпарений цибулю.
  6. Покриваємо всі злегка майонезом і додаємо терті яєчні білки. Сюди ж натираємо шматок нашого сиру.
  7. В кінці натираємо моркву на дрібній тертці, злегка утрамбовують вміст миски і поливаємо в останній раз майонезом.
  8. Засипаємо нашу мімозу зверху тертим жовтком.
  9. Зелена цибулька обполіскувати під проточною водою і нарізаємо маленькими кільцями, посипаємо їм готовий салат, після чого прибираємо миску в холодильник на годину.

Оригінальна рецептура салату мімоза з сайра і яблуками

Досить часто до складу мімози, приготовленої традиційним способом, вносяться деякі правки і заміни. Так, картопля відмінно підміняється рисом, а морква – яблуком.

Оригінальна рецептура салату мімоза з сайра і яблуками

Складові

  • Рис – ½ склянки;
  • Сир твердий або напівтвердий – 250 г;
  • Яблуко – 1 шт .;
  • Лук червоний – ½-1 головка;
  • Майонез «Легкий» – 200 мл;
  • Яйця вищої категорії – 4 шт .;
  • Консерва сайри в олії – 1 банка.

Готуємо незвичайну мімозу по-домашньому з консервованої сайра і яблуками

  1. Спершу підготуємо наш рис. Його для початку слід добряче промити, поки що стікає вода не придбає прозорість.
  2. Тепер вливаємо в каструльку склянку чистої води, подсаливаем її і доводимо до кипіння, потім всипаємо рісік. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 20-25 хвилин.
  3. Зваримо яйця точно так же, як ми робили це в попередніх рецептах.
  4. Яблуко почистити від шкірки і видалимо насіння.
  5. Лучок слід позбавити від лушпиння і нарізати тонюсенькими півкільцями.
  6. Сирок тремо на крупній тертці і аналогічно чинимо з яєчками.
  7. Сайру мнем вилочкою, масло не зливаємо.
  8. На дно салатник спочатку викладаємо рис – він вбере масло з консерви, потім укладаємо рибку.
  9. Змащуємо соусом, кладемо цибулька і терте яблучко.
  10. Знову майонез, терті яєчні білки і сир.
  11. Зовсім трохи змащуємо поверхню сирка майонезной заправкою і завершуємо все желточкамі.

Подібний салат мімоза з сайра і яблуками відрізняється вкрай ніжним смаком і консистенцією. Особливо вдале смакове поєднання виходить, якщо використовувати не нудотні яблука, а злегка кислуваті – це освіжить смакову картину закуски і зробить її особливо оригінальною.