Приготування салату мімоза з червоною рибою

Салат мімоза з червоною рибою радянський і оригінальний рецепт
Поява цього закусочного страви відносять до сімдесятих років минулого століття, але ніхто не знає хто приготував його першим. Салат мімоза з червоною рибою, сайра, сардиною і іншими консервами з риби стали готувати майже в кожній родині, адже для нього не було потрібно складних інгредієнтів. А назва страву отримало через желтковой розсипи, схожою на мімоз колір (букети з цієї рослини теж перебували тоді на піку популярності).

Салат мімоза з консервами з червоної риби, радянський рецепт

Як приготувати салат мімоза з червоною рибою - класичний рецепт

Складові

  • Яйця курячі – 6 шт. + –
  • Картопля великий – 2 шт. + –
  • Морква велика – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Консерви з лосося – 1 банка + –
  • Масло вершкове заморожене – 2 маленьких кубика + –
  • Майонез – за смаком (трохи) + –

Як самостійно приготувати салат мімоза з лососем

В даному страву промазуємо майонезом виключно овочеві шари, так як вони досить сухуваті. Якщо ж змастити ним усі верстви, то салат вийде рідкуватим, а майонезний смак переб’є смаки інших інгредієнтів. Приготуємо радянську мімозу по покрокової інструкції.

Масло має бути замороженим, оскільки згодом буде натирати на тертці. А щоб салат мав круглу форму, використовуємо форму для випічки без дна або інше пристосування.

Підготовка продуктів для багатошарового салату

  1. Відварюємо картоплю, помістивши її в підсолену воду.
  2. Відварюємо яйця і моркву.
  3. Остужаем варені продукти і очищаємо.
  4. Подрібнюємо морквину, використовуючи дрібну тертку, для картоплі беремо велику тертку.
  5. Кладемо лосося на блюдо і розм’якшує виделкою.
  6. Окремо трьом жовтки і білки.
  7. Очищаємо цибулини і дрібніше блендером.

Укладання оригінального салату шарами

Ставимо на тарілку для салату мімоза з червоною рибою форму без дна і приступаємо до укладання продуктових шарів. Формуватися шари повинні в наступному порядку:

  • половина лушпиння маси;
  • ¼ картопляної маси;
  • 1 ч.л. майонезу – розподіляємо по картоплі;
  • ½ морквяної маси;
  • 1 ч.л. майонезу;
  • ¼ тертого білка;
  • ½ рибної маси;
  • шматочок тертого вершкового масла;
  • ¼ картоплі;
  • 1 ч. Л. майонезу;
  • ¼ білкової маси;
  • повторюємо те ж з рештою продуктами, добре трамбуючи шари, щоб не було порожнеч, особливо по краях;
  • прибираємо блюдо, не знімаючи форми, в холодильник для просочення і охолодження.

Приготування салату мімоза з червоною рибою

Через годину посипаємо салат мімоза з червоною рибою, покладений шарами, тертими жовтками і знімаємо форму, пройшовши ножем по її внутрішніх стінок. Салатик, зроблений своїми руками з любов’ю і душею, готовий – можна ставити на стіл!

Читайте ще схожі записи:


Традиційний рецепт салату мімоза

Незвичайний салат мімоза з червоною рибою: рецепт з сиром

Складові

  • Куряче яйце – 6 шт .;
  • Консервована червона риба – 400 г;
  • Морквина велика – 2 шт .;
  • Сир у вигляді пасти (не жирний 5%) – 200 г;
  • Зернова гірчиця – 20 г;
  • Трохи зелені – за смаком.

Як покроково робити низькокалорійний салат мімоза без майонезу

В даному рецепті нежирний сирок замінює майонез, завдяки чому страва стає дієтичним і кориснішим. А гостроти і пікантності салатик надають зернятка гірчиці. Як зелені беремо укропчик, петрушку, кінзу і т. П.

Приготуємо нову версію закусочного салату мімоза з червоною рибою, уклавши його шарами.

Готуємо продукти для створення салату

  1. Промиваємо морквини і відварюємо їх до м’якості.
  2. Варимо круто курячі яйця протягом 10 хвилин.
  3. Остужаем відварені продукти і очищаємо їх від шкаралупи і шкірки.
  4. Дрібно трьом морква.
  5. Поділяємо білки і жовтки, після чого трьом їх окремо на дрібній тертці.
  6. Гарненько перемішуємо гірчичні зерна з сирною масою.
  7. Виймаємо шматочки риби з банок і розминаємо їх, використовуючи вилку.

Укладаємо шари салату, використовуючи форму

Ставимо на плоске блюдо форму для листкових салатів або випічки (без дна) і укладаємо інгредієнти пошарово, слідуючи такій черговості:

  • Викладаємо і рівномірно розподіляємо шар подрібнених білків.
  • Додаємо половину порції размятого лосося і змащуємо сирком.
  • Кладемо шар тертої моркви.
  • Прикриваємо її залишилася рибної масою і змащуємо сирною пастою.
  • Посипаємо салатик тертими жовтками, що нагадують квіточки мімози.

Як покроково робити низькокалорійний салат мімоза без майонезу

Прикрашаємо салат мімоза з червоною рибою зеленню в будь-якому вигляді: гілочками, листочками або рубаною масою. Прикриваємо його і прибираємо на 1-2 години в прохолодне місце – нехай насититься.

Після подаємо з картопляним пюре або іншим гарніром. До речі, закусочні салати можна їсти як самостійні страви.

Смачного!