Поява цього закусочного страви відносять до сімдесятих років минулого століття, але ніхто не знає хто приготував його першим. Салат мімоза з червоною рибою, сайра, сардиною і іншими консервами з риби стали готувати майже в кожній родині, адже для нього не було потрібно складних інгредієнтів. А назва страву отримало через желтковой розсипи, схожою на мімоз колір (букети з цієї рослини теж перебували тоді на піку популярності).
Салат мімоза з консервами з червоної риби, радянський рецепт
Складові
- Яйця курячі – 6 шт. + –
- Картопля великий – 2 шт. + –
- Морква велика – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Консерви з лосося – 1 банка + –
- Масло вершкове заморожене – 2 маленьких кубика + –
- Майонез – за смаком (трохи) + –
Як самостійно приготувати салат мімоза з лососем
В даному страву промазуємо майонезом виключно овочеві шари, так як вони досить сухуваті. Якщо ж змастити ним усі верстви, то салат вийде рідкуватим, а майонезний смак переб’є смаки інших інгредієнтів. Приготуємо радянську мімозу по покрокової інструкції.
Масло має бути замороженим, оскільки згодом буде натирати на тертці. А щоб салат мав круглу форму, використовуємо форму для випічки без дна або інше пристосування.
Підготовка продуктів для багатошарового салату
- Відварюємо картоплю, помістивши її в підсолену воду.
- Відварюємо яйця і моркву.
- Остужаем варені продукти і очищаємо.
- Подрібнюємо морквину, використовуючи дрібну тертку, для картоплі беремо велику тертку.
- Кладемо лосося на блюдо і розм’якшує виделкою.
- Окремо трьом жовтки і білки.
- Очищаємо цибулини і дрібніше блендером.
Укладання оригінального салату шарами
Ставимо на тарілку для салату мімоза з червоною рибою форму без дна і приступаємо до укладання продуктових шарів. Формуватися шари повинні в наступному порядку:
- половина лушпиння маси;
- ¼ картопляної маси;
- 1 ч.л. майонезу – розподіляємо по картоплі;
- ½ морквяної маси;
- 1 ч.л. майонезу;
- ¼ тертого білка;
- ½ рибної маси;
- шматочок тертого вершкового масла;
- ¼ картоплі;
- 1 ч. Л. майонезу;
- ¼ білкової маси;
- повторюємо те ж з рештою продуктами, добре трамбуючи шари, щоб не було порожнеч, особливо по краях;
- прибираємо блюдо, не знімаючи форми, в холодильник для просочення і охолодження.
Через годину посипаємо салат мімоза з червоною рибою, покладений шарами, тертими жовтками і знімаємо форму, пройшовши ножем по її внутрішніх стінок. Салатик, зроблений своїми руками з любов’ю і душею, готовий – можна ставити на стіл!
Читайте ще схожі записи:
Традиційний рецепт салату мімоза
Незвичайний салат мімоза з червоною рибою: рецепт з сиром
Складові
- Куряче яйце – 6 шт .;
- Консервована червона риба – 400 г;
- Морквина велика – 2 шт .;
- Сир у вигляді пасти (не жирний 5%) – 200 г;
- Зернова гірчиця – 20 г;
- Трохи зелені – за смаком.
Як покроково робити низькокалорійний салат мімоза без майонезу
В даному рецепті нежирний сирок замінює майонез, завдяки чому страва стає дієтичним і кориснішим. А гостроти і пікантності салатик надають зернятка гірчиці. Як зелені беремо укропчик, петрушку, кінзу і т. П.
Приготуємо нову версію закусочного салату мімоза з червоною рибою, уклавши його шарами.
Готуємо продукти для створення салату
- Промиваємо морквини і відварюємо їх до м’якості.
- Варимо круто курячі яйця протягом 10 хвилин.
- Остужаем відварені продукти і очищаємо їх від шкаралупи і шкірки.
- Дрібно трьом морква.
- Поділяємо білки і жовтки, після чого трьом їх окремо на дрібній тертці.
- Гарненько перемішуємо гірчичні зерна з сирною масою.
- Виймаємо шматочки риби з банок і розминаємо їх, використовуючи вилку.
Укладаємо шари салату, використовуючи форму
Ставимо на плоске блюдо форму для листкових салатів або випічки (без дна) і укладаємо інгредієнти пошарово, слідуючи такій черговості:
- Викладаємо і рівномірно розподіляємо шар подрібнених білків.
- Додаємо половину порції размятого лосося і змащуємо сирком.
- Кладемо шар тертої моркви.
- Прикриваємо її залишилася рибної масою і змащуємо сирною пастою.
- Посипаємо салатик тертими жовтками, що нагадують квіточки мімози.
Прикрашаємо салат мімоза з червоною рибою зеленню в будь-якому вигляді: гілочками, листочками або рубаною масою. Прикриваємо його і прибираємо на 1-2 години в прохолодне місце – нехай насититься.
Після подаємо з картопляним пюре або іншим гарніром. До речі, закусочні салати можна їсти як самостійні страви.
Смачного!