Бісквітна основа – одна з найулюбленіших, адже вона дуже ніжна, соковита, смачна і неймовірно м’яка, такі пироги завжди бажані і швидко розходяться з тарілок.
Саме тому я вам сьогодні пропоную спекти не просто якийсь листковий або дріжджовий пиріг, який готують часто багато господинь, а – повітряний бісквіт з білкової глазур’ю.
Цей десерт припаде до смаку всім і кожному, з такою випічкою не соромно буде перед гостями, якщо вони раптом заглянуть до вас на чай, та й домашні явно виявляться в захваті.
Ще б! Адже солодке – слабкість багатьох, а тане в роті солодка випічка – особливе задоволення.
Випічка бісквітного пирога з білкової глазур’ю: покроковий рецепт
Меню на день народження Шоколадні десерти Бісквіт Секрети випічки 1
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
- Борошно пшеничне – 1 ст. + –
- Розпушувач – 1 ч.л. + –
- Ванілін – на кінчику ножа + –
- Цукор (для глазурі) – не більше 1 ст. + –
- Яйця курячі (для глазурі) – 2 шт. (Тільки білки) + –
- Шоколад тертий – 20 г + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Готуємо тісто. Поділяємо охолоджені яйця на білки і жовтки.
До збитим в стійку піну білків по ложці вводимо цукрову пудру. Тільки коли маса стане однорідною, вводимо наступну ложку пудри.
Білки повинні бути не дуже рідкими і глянсовими.
Продовжуючи збивати білки, по ложці вливаємо жовтки.
Суміш стала більш рідка.
Потроху просіюємо борошно в ємність зі збитими яйцями і акуратно перемішуємо знизу вгору.
Додаємо розпушувач і ванілін на кінчику ножа. Добре вимішуємо.
Консистенція тіста на бісквіт повинна вийти такий, як на фото.
Змащуємо маслом (за допомогою силіконової пензлика) Пекарській папір для листа.
Застеляємо деко промасленим папером.
Виливаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні дека.
Розрівнюємо тісто по дну дека і ставимо в розігріту до 190-200 ° С духовку на 20-25 хвилин.
Тепер приступаємо до створення глазурі. Насамперед відокремлюємо білки від жовтків.
Додаємо цукрову пудру і збиваємо все в піну.
Через 25 хвилин вимикаємо духовку, але не виймаємо бісквіт. Приблизно через 20 хвилин дістаємо його і перекладаємо на полотно, щоб він остаточно охолов. Знімаємо папір.
Змащуємо пиріг на бісквітної основі, спечений в духовці, білкової глазур’ю і посипаємо смачним тертим шоколадом.
Смачного!