Повітряний бісквіт з білкової глазур’ю: рецепт з фото крок за кроком

Бісквітна основа – одна з найулюбленіших, адже вона дуже ніжна, соковита, смачна і неймовірно м’яка, такі пироги завжди бажані і швидко розходяться з тарілок.

Саме тому я вам сьогодні пропоную спекти не просто якийсь листковий або дріжджовий пиріг, який готують часто багато господинь, а – повітряний бісквіт з білкової глазур’ю. 

Цей десерт припаде до смаку всім і кожному, з такою випічкою не соромно буде перед гостями, якщо вони раптом заглянуть до вас на чай, та й домашні явно виявляться в захваті.

Ще б! Адже солодке – слабкість багатьох, а тане в роті солодка випічка – особливе задоволення.

Випічка бісквітного пирога з білкової глазур’ю: покроковий рецепт

Меню на день народження Шоколадні десерти Бісквіт Секрети випічки 1
ЛюдмілаСтатьі автора

Повітряний бісквіт з білкової глазур'ю рецепт з фото крок за кроком
Повітряний бісквіт з білкової глазур'ю рецепт з фото крок за кроком

Складові

  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ст. + –
  • Борошно пшеничне – 1 ст. + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Ванілін – на кінчику ножа + –
  • Цукор (для глазурі) – не більше 1 ст. + –
  • Яйця курячі (для глазурі) – 2 шт. (Тільки білки) + –
  • Шоколад тертий – 20 г + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Готуємо тісто. Поділяємо охолоджені яйця на білки і жовтки.


  • До збитим в стійку піну білків по ложці вводимо цукрову пудру. Тільки коли маса стане однорідною, вводимо наступну ложку пудри.


  • Білки повинні бути не дуже рідкими і глянсовими.


  • Продовжуючи збивати білки, по ложці вливаємо жовтки.


  • Суміш стала більш рідка.


  • Потроху просіюємо борошно в ємність зі збитими яйцями і акуратно перемішуємо знизу вгору.


  • Додаємо розпушувач і ванілін на кінчику ножа. Добре вимішуємо.


  • Консистенція тіста на бісквіт повинна вийти такий, як на фото.


  • Змащуємо маслом (за допомогою силіконової пензлика) Пекарській папір для листа.


  • Застеляємо деко промасленим папером.


  • Виливаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні дека.


  • Розрівнюємо тісто по дну дека і ставимо в розігріту до 190-200 ° С духовку на 20-25 хвилин.


  • Тепер приступаємо до створення глазурі. Насамперед відокремлюємо білки від жовтків.


  • Додаємо цукрову пудру і збиваємо все в піну.


  • Через 25 хвилин вимикаємо духовку, але не виймаємо бісквіт. Приблизно через 20 хвилин дістаємо його і перекладаємо на полотно, щоб він остаточно охолов. Знімаємо папір.


  • Змащуємо пиріг на бісквітної основі, спечений в духовці, білкової глазур’ю і посипаємо смачним тертим шоколадом.


  • Смачного!