Літо – чудовий час року, коли просто необхідно радувати себе і своїх близьких різними закусками зі свіжих овочів, дбайливо вирощених самостійно або куплених на ринку.
Особливо серед таких страв виділяються помідори по-корейськи – ароматні, соковиті і пряні, вони напевно стануть справжньою окрасою будь-якого столу. Такі красені практично завжди завойовують серця любителів гостреньких закусок, тому настійно рекомендуємо ознайомитися з рецептами, які допоможуть вам їх приготувати.
Помідори – це безумовно джерело вітамінів: вітаміну С в помідорі більше ніж у лимоні, його сміливо можна назвати овочем міцного здоров’я і чудового смаку.
Помідори благотворно впливають на наш організм, виводять шкідливі речовини і якщо включити помідори в свій щоденний раціон, можна позбутися від зайвих кілограмів. Адже в 100 грамах помідора всього 21 калорія, а щоб позбутися від почуття голоду і ситно пообідати, досить салату з двох-трьох соковитих плодів із зеленню.
В якому б вигляді ви не подали помідори на стіл, вони завжди будуть в центрі уваги, а особливо помідори по-корейськи!
Помідори по-корейськи «Огонек»
Складові
- Помідори – 2,5 кг + –
- Болгарський перець – 4 шт + –
- Часник – 1 головка + –
- Червоний гіркий перець – 1 стручок + –
- Оцет – 80 г + –
- Цукор-пісок білий – 5 ст.л. + –
- Сіль – 2 ст.л. + –
- Імбир мелений – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія – 120 г + –
- Базилік – 100 г + –
- Селера – 100 г + –
- Кріп – 50 г + –
- Петрушка – 100 г + –
Як приготувати помідори по-корейськи
- Болгарський і гострий перець добре вимийте, почистіть від насіння і поріжте на невеликі шматочки. Часник очистіть від лушпиння і вимийте.
- Подрібніть перець і часник в блендері, потім додайте до них оцет, рослинне масло, імбир і збийте ще кілька разів.
- Зелень добре вимийте і подрібніть гострим ножем. Помістіть її в глибоку миску, з’єднайте з сумішшю з блендера, додайте сіль, цукор і добре перемішайте. Нехай зелень зі спеціями постоїть 5 хвилин, і ще кілька разів добре перемішайте.
- Помідори добре вимийте, поріжте кожен навпіл (краще візьміть помідори «вершки», вони відмінно тримають форму і добре вкладаються в банку).
- Візьміть чисту трилітрову банку і на дно зрізом вгору викладіть шар помідорів, потім шар зелені з маринадом і знову помідори. Повторіть кількість шарів до закінчення інгредієнтів, кожен шар трохи утрамбуйте качалкою.
- Накрийте банку капроновою кришкою і відправте в холодильник, якщо маринад в повному обсязі покриває помідори, поставте банку догори дном (під банку постеліть кухонний рушник). На наступний день переверніть банку і через 2 дня помідори готові.
Подавайте помідори по-корейськи як самостійну закуску і як гарнір до м’яса і макаронів. Зберігайте помідори в холодильнику 5-6 днів, але повірте так довго вони там не затриматися.
Консервовані помідори по-корейськи
Для любителів гостреньких делікатесів в нашому арсеналі є рецепт консервованих помідорів по-корейськи, які будуть дуже до речі до зимових трапез.
Такі помідори універсальні у використанні на кухні: вони можуть виступати в ролі самостійної закуски, можна подрібнити їх у блендері і це вже буде гострий соус до ваших улюблених страв, також їх можна додавати як заправку до борщу.
Складові
- Стиглі помідори – 3,5 кг;
- Морква вітамінна – 3 шт;
- Солодкий перець – 3 шт;
- Часник – 15 зубків;
- Зелень петрушки – 150 г;
- Зелень селери – 150 г;
- Оцет 9% – 150 г;
- Цукор – 7 ст.л .;
- Соняшникова олія – 150 г;
- Сіль – 3 ст.л .;
- Суміш гострих перців – 1 ч.л.
Як робляться консервовані помідори по-корейськи
На приготування консервації вам знадобиться 7 півлітрових банок, помідори в таких ємностях краще промаринується, та й взимку зручніше відкрити маленьку баночку.
- Моркву очистіть, і добре вимийте, гострим ножем поріжте її на тонкі кільця.
- Помідори вимийте і в залежності від розміру поріжте на кілька часточок кожен.
- Солодкий перець вимийте і приберіть насіння, часник очистіть від лушпиння. Подрібніть перець і часник в блендері, потім змішайте з цукром, сіллю і сумішшю перців. Коли цукор і сіль розчинятися додайте до них оцет і соняшникову олію і добре перемішайте.
- Всю зелень вимийте і висушіть, дрібно поріжте гострим ножем. Підготуйте банки: добре вимийте і обробіть парою, кришки прокип’ятіть у воді пару хвилин.
- У чисті банки викладіть шарами помідори, морква, зелень і заправку (повинно вийти 2-3 шари в залежності від розміру банки). Накрийте залізними кришками і простерилизуйте 10-15 хвилин.
- Після закатати баночки і поставте догори дном, укутайте щільною тканиною і повністю остудіть. Потім помістіть банки в підходяще, прохолодне місце до іншої консервації.
Помідори по-корейськи відмінне частування в будь-який час року, і його рецепт займе почесне місце серед інших закаток!