Помідори по-корейськи

pomidory-po-korejski
Літо – чудовий час року, коли просто необхідно радувати себе і своїх близьких різними закусками зі свіжих овочів, дбайливо вирощених самостійно або куплених на ринку.

Особливо серед таких страв виділяються помідори по-корейськи – ароматні, соковиті і пряні, вони напевно стануть справжньою окрасою будь-якого столу. Такі красені практично завжди завойовують серця любителів гостреньких закусок, тому настійно рекомендуємо ознайомитися з рецептами, які допоможуть вам їх приготувати.

Помідори – це безумовно джерело вітамінів: вітаміну С в помідорі більше ніж у лимоні, його сміливо можна назвати овочем міцного здоров’я і чудового смаку.

Помідори благотворно впливають на наш організм, виводять шкідливі речовини і якщо включити помідори в свій щоденний раціон, можна позбутися від зайвих кілограмів. Адже в 100 грамах помідора всього 21 калорія, а щоб позбутися від почуття голоду і ситно пообідати, досить салату з двох-трьох соковитих плодів із зеленню.

В якому б вигляді ви не подали помідори на стіл, вони завжди будуть в центрі уваги, а особливо помідори по-корейськи!

Помідори по-корейськи «Огонек»

Складові

  • Помідори – 2,5 кг + –
  • Болгарський перець – 4 шт + –
  • Часник – 1 головка + –
  • Червоний гіркий перець – 1 стручок + –
  • Оцет – 80 г + –
  • Цукор-пісок білий – 5 ст.л. + –
  • Сіль – 2 ст.л. + –
  • Імбир мелений – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​120 г + –
  • Базилік – 100 г + –
  • Селера – 100 г + –
  • Кріп – 50 г + –
  • Петрушка – 100 г + –

Як приготувати помідори по-корейськи

  1. Болгарський і гострий перець добре вимийте, почистіть від насіння і поріжте на невеликі шматочки. Часник очистіть від лушпиння і вимийте.
  2. Подрібніть перець і часник в блендері, потім додайте до них оцет, рослинне масло, імбир і збийте ще кілька разів.
  3. Зелень добре вимийте і подрібніть гострим ножем. Помістіть її в глибоку миску, з’єднайте з сумішшю з блендера, додайте сіль, цукор і добре перемішайте. Нехай зелень зі спеціями постоїть 5 хвилин, і ще кілька разів добре перемішайте.
  4. Помідори добре вимийте, поріжте кожен навпіл (краще візьміть помідори «вершки», вони відмінно тримають форму і добре вкладаються в банку).
  5. Візьміть чисту трилітрову банку і на дно зрізом вгору викладіть шар помідорів, потім шар зелені з маринадом і знову помідори. Повторіть кількість шарів до закінчення інгредієнтів, кожен шар трохи утрамбуйте качалкою.
  6. Накрийте банку капроновою кришкою і відправте в холодильник, якщо маринад в повному обсязі покриває помідори, поставте банку догори дном (під банку постеліть кухонний рушник). На наступний день переверніть банку і через 2 дня помідори готові.

Подавайте помідори по-корейськи як самостійну закуску і як гарнір до м’яса і макаронів. Зберігайте помідори в холодильнику 5-6 днів, але повірте так довго вони там не затриматися.

Консервовані помідори по-корейськи

Для любителів гостреньких делікатесів в нашому арсеналі є рецепт консервованих помідорів по-корейськи, які будуть дуже до речі до зимових трапез.

Такі помідори універсальні у використанні на кухні: вони можуть виступати в ролі самостійної закуски, можна подрібнити їх у блендері і це вже буде гострий соус до ваших улюблених страв, також їх можна додавати як заправку до борщу.

pomidory-po-korejski1

Складові

  • Стиглі помідори – 3,5 кг;
  • Морква вітамінна – 3 шт;
  • Солодкий перець – 3 шт;
  • Часник – 15 зубків;
  • Зелень петрушки – 150 г;
  • Зелень селери – 150 г;
  • Оцет 9% – 150 г;
  • Цукор – 7 ст.л .;
  • Соняшникова олія – ​​150 г;
  • Сіль – 3 ст.л .;
  • Суміш гострих перців – 1 ч.л.

Як робляться консервовані помідори по-корейськи

На приготування консервації вам знадобиться 7 півлітрових банок, помідори в таких ємностях краще промаринується, та й взимку зручніше відкрити маленьку баночку.

  1. Моркву очистіть, і добре вимийте, гострим ножем поріжте її на тонкі кільця.
  2. Помідори вимийте і в залежності від розміру поріжте на кілька часточок кожен.
  3. Солодкий перець вимийте і приберіть насіння, часник очистіть від лушпиння. Подрібніть перець і часник в блендері, потім змішайте з цукром, сіллю і сумішшю перців. Коли цукор і сіль розчинятися додайте до них оцет і соняшникову олію і добре перемішайте.
  4. Всю зелень вимийте і висушіть, дрібно поріжте гострим ножем. Підготуйте банки: добре вимийте і обробіть парою, кришки прокип’ятіть у воді пару хвилин.
  5. У чисті банки викладіть шарами помідори, морква, зелень і заправку (повинно вийти 2-3 шари в залежності від розміру банки). Накрийте залізними кришками і простерилизуйте 10-15 хвилин.
  6. Після закатати баночки і поставте догори дном, укутайте щільною тканиною і повністю остудіть. Потім помістіть банки в підходяще, прохолодне місце до іншої консервації.

Помідори по-корейськи відмінне частування в будь-який час року, і його рецепт займе почесне місце серед інших закаток!