Кожен ковток прохолодного полуничного лимонаду втамовує спрагу, тонізує і дарує приємний смак. У спеку цей напій вдало замінює чай або каву, стає корисною альтернативою купівельними сокам і газовану воду, а його красивий червоний окрас, плаваючі в глечику часточки полуниці та контрастні листочки базиліка, обов’язково звернуть на себе увагу, сподобаються і дітям, і дорослим. Після ситного обіду, замість солодкого десерту або просто в спекотний день келих домашнього полуничного лимонаду виявиться особливо доречним.
Кулінарна процедура з нашою участю займає всього кілька хвилин, але тут потрібно врахувати час для настоювання напою. Подрібнена суміш полуниці і базиліка заливається окропом, накривається кришкою і в такому вигляді знаходиться до охолодження. За цей час рідина насититься ароматом, забарвиться в яскравий колір і придбає насичений смак. Перед подачею лимонад витримується в холодильнику для остаточного охолодження.
Складові:
- полуниця – 150 г;
- листя зеленого базиліка – 5 г (3-4 гілочки);
- лимон – ½ шт .;
- цукор – 4 ст. ложки або по смаку;
- вода – 1 л.
Полуничний лимонад рецепт в домашніх умовах
Як приготувати полуничний лимонад з базиліком
- Базилік промиваємо, струшуємо краплі води. Листочки рослини відокремлюємо від стебел і опускаємо в чашу блендера.
- З промитої полуниці зриваємо зелені «хвостики». Якщо ягода велика, розрізаємо на 2 частини, потім додаємо до базиліку. Для приготування лимонаду не потрібно вибирати найкрасивішу полуницю – тут годиться і злегка прим’ята, адже в підсумку ми все одно перетворимо її в пюре. Але в будь-якому випадку обов’язково перебираємо ягоду, не допускаємо попадання в напій зіпсованих, гнилих або недозрілих примірників.
- Включаємо блендер і подрібнюємо вміст чаші. Необов’язково домагатися ідеальної однорідності – нічого страшного, якщо в загальній масі залишаться вкраплення базиліка.
- Перекладаємо полунично-базиліковим пюре в жаростійкий посуд, заливаємо літром окропу.
- У гарячу рідину додаємо цукор, розмішуємо. Дозування залежить від натуральної солодощі ягід і від того, наскільки солодкий лимонад ви бажаєте отримати. Для помірної солодощі і освіжаючого смаку досить 4 ст. ложки, для більш солодкого варіанти порцію можна збільшити.
- З половини лимона вичавлюємо сік за допомогою соковижималки – нам буде потрібно 2-3 ст. ложки. Сік цитруса поки прибираємо в сторону, а шкірку додаємо до гарячого напою. Накриваємо посуд кришкою і даємо рідини повністю охолонути.
- Охолоджений напій проціджуємо через сито, можна двічі. Позбавляємося від лимонної шкірки, частинок ягоди і базиліка. У проціджений суміш додаємо лимонний сік.
- Перед подачею прибираємо полуничний лимонад на 2-3 години в холодильник. Щоб напій став більш привабливий зовні, кидаємо кілька часточок полуниці і пару свіжих листочків базиліка. За бажанням додаємо кубики льоду, щоб рідина ще більше охолоджувала і тамувала спрагу.
Полуничний лимонад з базиліком готовий! приємною дегустації!