Плюшки з корицею

І ще один рецепт з рубрики “Прощай струнка фігура” – плюшки з корицею. Смачні, м’які, просто смакота!

Плюшки з корицею

Щоб приготувати плюшки з корицею нам знадобиться:

Для опари:

  • 160 мл молока,
  • 20 грам живих дріжджів,
  • 1,5 чайні ложки цукру,
  • 100 грам борошна.

Для тесту:

  • 2 яйця,
  • 80 грам цукру,
  • 370 грам борошна,
  • 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
  • трохи солі.

Решта інгредієнти:

  • цукор для посипання,
  • рослинна олія,
  • кориця,
  • мак (за бажанням).

Рецепт приготування булочок з корицею.

Приготуємо за рецептом дріжджове тісто.

Смажена руки рослинним маслом або присипаючи робочу поверхню борошном і почнемо формувати плюшки.

Способів оброблення тесту на плюшки безліч. Тут я розповім про двох.

1. Отщіпніте невеликий шматочок тесту. Руками розімніть його в коржик або розкачати качалкою. Посипем цукром і корицею. При бажанні можна замість скоріци додати мак, або не додавати до цукру нічого. Скачаємо корж в рулетик, з’єднаємо його краю і злегка надрежем місце згину. Трохи вивернемо надрізом назовні.

IMG_7238 IMG_7240 IMG_7243 IMG_7245

IMG_7248
2. Розкотимо тісто в великий пласт, посипем цукром (за бажанням додаємо мак, корицю або подрібнені горіхи), скачаємо тісто в тугий рулет. Разрежем рулет на рівні частини, приблизно 2,5-3 см в товщину. Вільний кінчик у вийшла плюшки краще заховати під низ.

IMG_7258 IMG_7261 IMG_7267 IMG_7269

IMG_7275

Викладемо отримані плюшки на змащене маслом деко на відстані один від одного, накриємо рушником і дамо підійти.

IMG_7277

Випікати в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 20-30 хвилин, до рум’яності.

Щоб скоринка у булочок була блискучою, їх перед випічкою можна змастити яйцем.

IMG_7281

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.

Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.