І ще один рецепт з рубрики “Прощай струнка фігура” – плюшки з корицею. Смачні, м’які, просто смакота!
Щоб приготувати плюшки з корицею нам знадобиться:
Для опари:
- 160 мл молока,
- 20 грам живих дріжджів,
- 1,5 чайні ложки цукру,
- 100 грам борошна.
Для тесту:
- 2 яйця,
- 80 грам цукру,
- 370 грам борошна,
- 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
- трохи солі.
Решта інгредієнти:
- цукор для посипання,
- рослинна олія,
- кориця,
- мак (за бажанням).
Рецепт приготування булочок з корицею.
Приготуємо за рецептом дріжджове тісто.
Смажена руки рослинним маслом або присипаючи робочу поверхню борошном і почнемо формувати плюшки.
Способів оброблення тесту на плюшки безліч. Тут я розповім про двох.
1. Отщіпніте невеликий шматочок тесту. Руками розімніть його в коржик або розкачати качалкою. Посипем цукром і корицею. При бажанні можна замість скоріци додати мак, або не додавати до цукру нічого. Скачаємо корж в рулетик, з’єднаємо його краю і злегка надрежем місце згину. Трохи вивернемо надрізом назовні.
2. Розкотимо тісто в великий пласт, посипем цукром (за бажанням додаємо мак, корицю або подрібнені горіхи), скачаємо тісто в тугий рулет. Разрежем рулет на рівні частини, приблизно 2,5-3 см в товщину. Вільний кінчик у вийшла плюшки краще заховати під низ.
Викладемо отримані плюшки на змащене маслом деко на відстані один від одного, накриємо рушником і дамо підійти.
Випікати в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 20-30 хвилин, до рум’яності.
Щоб скоринка у булочок була блискучою, їх перед випічкою можна змастити яйцем.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.
Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.