Часто це чудо узбецької кухні виглядає як каша, чого страждає і вид, і смак цього чудового блюда.
За даним рецептом зможуть приготувати справжній узбецький плов навіть самі недосвідчені кулінари.
Плов узбецький: рецепт з яловичиною
інша 10 порцій Зберігаємо 48 годин в холодильнику 2 години
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Сіль – 1 ст.л. з гіркою + –
- Рис – 3 склянки + –
- Морква – 0,7 кг + –
- Лук – 3 великі головки + –
- Перець – за смаком + –
- Часник – 1 головка + –
- Вода – 7 склянок + –
- Яловичина – 500 г + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Лук шаткуємо чверть або півкільцями.

Морква нарізаємо великою соломкою, приблизно 4-5 см в довжину. Не варто дивуватися такому значному кількості цього коренеплоду в рецепті, адже в цьому плові моркви має бути стільки, скільки і рису.

Ми в рецепті використовуємо заморожене м’ясо, тому його слід нарізати невеликими кубиками з гранню приблизно 3 см і попередньо відварити.
Якщо ж у вашому розпорядженні є парна телятина, то варити її не варто, а тільки нарізаємо шматочками і будемо використовувати надалі свіжої.

Після варіння м’яса бульйон пропускаємо через ситечко або марлю і залишаємо.

Тепер в чавунний казан заливаємо 120 мл (1/2 склянки) рослинного масла і гарненько нагріваємо його на великому вогні.

Далі, не збавляючи полум’я, обсмажуємо цибулю в олії до рум’яності. Лук повинен плавати в маслі. Не варто хвилюватися, що плов буде надмірно жирним, зовсім немає, навпаки він вийде соковитим і дуже смачним.

У обсмажену цибулю додаємо м’ясо і також обсмажуємо до коричневої скоринки на великому вогні.
Не бійтеся спалити цибулю, він буде темно-коричневого кольору, і цього ми і добиваємося. Гірчити він не буде, а додасть готовому блюду особливий смак і колір.

Після того, як м’ясо зарум’яниться, висипаємо морквяний соломку в казан і все перемішуємо. Вогонь зменшуємо до середнього і обсмажуємо моркву приблизно 10 хвилин, до напівготовності.
Після цього заливаємо в ємність бульйон і воду, в цілому рідини має бути не більше 7 склянок.
Також додаємо сіль, перець і насіння зіри. Варимо бульйон до готовності моркви. Пробуємо на смак, в ідеалі бульйон повинен бути злегка пересоленим. Якщо солі мало, то додаємо ще.

Тепер можна засипати промитий рис в казан і розрівняти його лопаткою. Рідина повинна покривати злаки на 2 см.

Потім занурюємо в казан часник і «закопуємо» в рисі так, щоб він не спливав. Також особливу пікантність додасть плаву зелений пекучий перець, але у мене його не було, тому не додала.

Після завантаження в казан всіх інгредієнтів, закриваємо ємність кришкою і на середньому вогні варимо плов до тих пір, поки рідина не зрівняти з рівнем рису.
Після чого вогонь вимикаємо, і під щільно закритою кришкою паримо рис ще близько півгодини, поки бульйону не залишиться зовсім.

Після готовності плов перемішуємо, часник витягаємо (його також можна їсти разом з пловом). І можна кликати всіх до столу.
Смачного!