Незважаючи на те, що я готую овочевий суп з сочевиці в пісному варіанті, для його приготування можна використовувати також і м’ясний бульйон.
У мене в родині цей суп люблять і їдять з великим задоволенням.
Отже,
Рецепт супу з сочевиці з овочами
Складові:
- 100 г червона сочевиця
- 2 бульби картоплі
- 1 невеликий кабачок
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1/2 солодкий перець
- 1 стебло селери
- 100 г пекінська капуста
- 150 г брюссельська капуста
- 2 ст.л. томатів у власному соку
- 1 зубчик часнику
- свіжа зелень
- сіль
Для цього супу можна використовувати і зелену сочевицю, але варити її потрібно в два рази довше або попередньо замочувати в холодній воді.
Як підготувати продукти
- Добре промийте сочевицю проточною холодною водою.
- Всі овочі вимийте, ічсітіте і наріжте кубиком:
- пекіснкую капусту – великим,
- картопля і солодкий перець – середнім,
- цибулю і моркву – дрібним,
- кабачок – квадратними скибочками.
- З брюссельської капусти зніміть верхні брудні або підсохлі листочки і обріжте виступаючу качан.
- Стебло селери вимийте і обріжте з двох кінців.
- Часник видавити через прес або натріть на тертці.
- Зелень подрібніть перед подачею.
Як варити суп
Візьміть 4-х літрову каструлю і наповніть її на 2/3 водою.
Поставте на плиту, доведіть до кипіння, додайте лавровий лист, запашний перець і стебло селери. Лавровий лист видаліть через 5 хвилин після закипання, стебло селери, коли стане м’яким.
- У киплячу воду покладіть промиту сочевицю, доведіть до кипіння, зменшіть нагрів і варіть 5 хвилин.
- Після цього покладіть картоплю, знову доведіть до кипіння і варіть 7-8 хвилин.
Після кожної закладки овочів доводите до кипіння бульйон і зменшуйте нагрів, щоб суп варився при невеликому бурлінні і продукти не втрачали форму.
- На сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю на сильному нагріванні 1 хвилину.
- Додайте до нього моркву і смажте 2 хвилини.
- Потім – солодкий перець, швидко обсмажте і викладіть томати.
- Гасіть овочі 3 хвилини, потім нагрів вимкніть.
- У бульйон покладіть кабачок.
- Через пару хвилин додайте пекінську капусту і, коли бульйон закипить, викладіть брюссельську.
- Дайте супу покипіти пару хвилин, додайте пасеровані овочі і варіть до повної готовності 3-4 хвилини.
- Заправте суп, поклавши часник і сіль.
Накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися півгодини.
Перед подачею додайте свіжу зелень.
Відео – Як приготувати овочевий суп з сочевицею
Смачного!