Пісний овочевий суп з сочевиці

Незважаючи на те, що я готую овочевий суп з сочевиці в пісному варіанті, для його приготування можна використовувати також і м’ясний бульйон.

У мене в родині цей суп люблять і їдять з великим задоволенням.

Отже,

Рецепт супу з сочевиці з овочами

Складові:

  • 100 г червона сочевиця
  • 2 бульби картоплі
  • 1 невеликий кабачок
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1/2 солодкий перець
  • 1 стебло селери
  • 100 г пекінська капуста
  • 150 г брюссельська капуста
  • 2 ст.л. томатів у власному соку
  • 1 зубчик часнику
  • свіжа зелень
  • сіль

Для цього супу можна використовувати і зелену сочевицю, але варити її потрібно в два рази довше або попередньо замочувати в холодній воді.

Як підготувати продукти

  • Добре промийте сочевицю проточною холодною водою.
  • Всі овочі вимийте, ічсітіте і наріжте кубиком:
  • пекіснкую капусту – великим,
  • картопля і солодкий перець – середнім,
  • цибулю і моркву – дрібним,
  • кабачок – квадратними скибочками.
  • З брюссельської капусти зніміть верхні брудні або підсохлі листочки і обріжте виступаючу качан.
  • Стебло селери вимийте і обріжте з двох кінців.
  • Часник видавити через прес або натріть на тертці.
  • Зелень подрібніть перед подачею.

Як варити суп

Візьміть 4-х літрову каструлю і наповніть її на 2/3 водою.

Поставте на плиту, доведіть до кипіння, додайте лавровий лист, запашний перець і стебло селери. Лавровий лист видаліть через 5 хвилин після закипання, стебло селери, коли стане м’яким.

  • У киплячу воду покладіть промиту сочевицю, доведіть до кипіння, зменшіть нагрів і варіть 5 хвилин.
  • Після цього покладіть картоплю, знову доведіть до кипіння і варіть 7-8 хвилин.

Після кожної закладки овочів доводите до кипіння бульйон і зменшуйте нагрів, щоб суп варився при невеликому бурлінні і продукти не втрачали форму.

  • На сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю на сильному нагріванні 1 хвилину.
  • Додайте до нього моркву і смажте 2 хвилини.
  • Потім – солодкий перець, швидко обсмажте і викладіть томати.
  • Гасіть овочі 3 хвилини, потім нагрів вимкніть.
  • У бульйон покладіть кабачок.
  • Через пару хвилин додайте пекінську капусту і, коли бульйон закипить, викладіть брюссельську.
  • Дайте супу покипіти пару хвилин, додайте пасеровані овочі і варіть до повної готовності 3-4 хвилини.
  • Заправте суп, поклавши часник і сіль.

Накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися півгодини.

Перед подачею додайте свіжу зелень.

Відео – Як приготувати овочевий суп з сочевицею


Смачного!