Сьогодні смажимо пишні сирники з сиру на сковороді, прагнучи отримати не тільки смачні, але і привабливі зовні вироби. Принцип формування беремо з класичного рецепту по ГОСТу, звідти ж запозичуємо і основні пропорції продуктів. Склад найпростіший – немає ніяких хитрощів і додаткових компонентів. Але багато разів перевірена, відпрацьована на практиці рецептура дає бездоганний результат! Сирники відмінно тримають форму, не розповзаються в процесі смаження, залишаючись високими і апетитними. При цьому десерт не перевантажений борошном – присутній впевнений сирний присмак, зберігається ніжна текстура.
Суть рецепта ясна – вибираємо якісний, чи не рідкий сир, змішуємо з усіма іншими компонентами, доводимо тісто до пластичного стану і формуємо традиційні круглі заготовки. Паніруємо і відразу відправляємо на сковороду. Через короткий час пригощаємося відмінними сирниками – пробуємо пишні рум’яні вироби!
Складові:
- сир – 540 г;
- яйце – 1 шт .;
- сіль – пучку;
- цукор – 60 г;
- ванільний цукор – пакетик (8-10 г);
- борошно – 80 г;
- рослинне масло (для смаження).
Пишні сирники з сиру класичний рецепт з фото
- Сир викладаємо в робочу миску і ретельно розтираємо виделкою. Якщо продукт має грубозернисту структуру, протираємо через дрібне сито. Бажано вибрати сир з високим відсотком жирності і обов’язково з помірною вологістю (без сироватки!). Занадто мокра маса не дозволить сформувати сирники – в цьому випадку доведеться збільшувати порцію борошна, що відіб’ється на смаку не кращим чином.
- Вбиваємо яйце, кидаємо дрібку солі, додаємо всю порцію цукру, в тому числі і ароматизованого – ванільного. Перемішуємо компоненти до утворення єдиної в’язкої маси.
- Поступово всипаємо просіяне через сито борошно.
- Спочатку перемішуємо масу ложкою, потім вручну.
- На злегка пріпиленний борошном робочій поверхні витягаємо сирну суміш в єдиний рулет шириною 6-7 см. Тісто буде трохи липким – забивати його борошном не потрібно.
- Розрізаємо рулет на шматочки шириною близько 1,5 см. Вийде приблизно 10 штук сирників (кількість може відрізнятися – залежить від розміру заготовок). Кожен екземпляр з двох сторін мачає в борошні. Пальцями надаємо виробам більш «правильну» класичну круглу форму. Сформовані сирники по черзі накриваємо склянкою і, не відриваючи від робочої поверхні, кілька разів активно прокручуємо. Повторюємо процедуру, перевернувши пишну корж. Таким чином, б’ючись об стінки склянки, вироби набувають рівні краї і акуратний вигляд.
- Прогріваємо сковороду, покривши дно тонким шаром рафінованої олії. На розпалену поверхню викладаємо пишні сирні напівфабрикати. Тримаємо на помірному вогні до зарум’янювання низу виробів.
- Підчепивши широкої лопаткою, акуратно перевертаємо сирники. Як тільки низ виробів покриється золотистою скоринкою, накриваємо сковорідку кришкою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і чекаємо 5-7 хвилин, щоб пишні сирники повністю пропеклися в серединці.
- Готові вироби розкладаємо на паперових серветках, щоб вбралося зайве масло. Подавати десерт можна як теплим, так і повністю остиглим. Універсальне супровід – сметана і ягоди, а для більш солодкого варіанти – варення, сиропи, джеми.
Класичні пишні сирники з сиру готові! Смачного!