Не всім вдається дріжджова випічка, адже таке тісто досить примхливе, але сьогодні ми навчимося готувати з нього одне з найпростіших блюд. Оладки на сухих дріжджах виходять у всіх, якщо не порушувати технологію приготування тіста і випічки, звичайно, за умови, що ми використовуємо найкращі продукти! І, звичайно, варто розраховувати час, так як для того, щоб тісто як слід піднялося може піти від 40 хвилин до години – враховуємо це при приготуванні.
Оладки на сухих дріжджах класичні
Складові
- Молоко – 1,5 склянки + –
- Борошно пшеничне – 2 склянки + –
- Дріжджі сухі – 1 ч.л. + –
- Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
- Сіль – щіпка + –
Приготування оладок на сухих дріжджах
- Молоко потрібно злегка підігріти, але не сильно, його температура не повинна бути більше 37 ° С, інакше дріжджі не запрацюють.
- Всипаємо їх, коли молоко стане теплим і перемішуємо, даємо постояти 10-15 хвилин.
- Тепер додаємо сіль і цукор, і поступово, ложками всипаємо борошно, стежачи, щоб тісто не стало занадто густим. Як тільки зауважимо, що воно консистенцією нагадує сметану, борошно більше не додаємо і ставимо все в тепле місце, прикривши кришкою або поліетиленовою плівкою.
- Після 40 хвилин перевіряємо, як піднімається тісто – на його поверхні повинні з’явитися пухирці. Ми залишаємо його ще на 15-20 хвилин, потім перемішуємо і починаємо випікати млинці.
- Розігріваємо в товстостінній глибокій сковороді олію – воно повинно бути налито шаром не менше 2-3 мм, інакше оладки вийдуть не такими пишними або зовсім можуть почати горіти.
Викладаємо тісто столовою ложкою порціями, чекаємо пару хвилин, потім перевертаємо. Якщо масла досить, інша сторона приготується буквально за півхвилини.
Готові оладки на сухих дріжджах викладаємо на застелену паперовими рушниками або серветками грати, щоб зайвий жир вбрався.
Подаємо їх зі сметанним кремом або просто перемішуємо густу сметану з цукром – це зробить оладки надзвичайно смачними!
Якщо ж на дворі пост або ви з якихось причин не вживаєте тваринних продуктів, приготувати веганські оладки не складе труднощів.
Пісні оладки на сухих дріжджах
Найкраще зробити оладки з ваніліном, так вони вийдуть надзвичайно ароматними і смачними.
Підготовка сухих дріжджів для оладок
- Підігріваємо 500 мл води, як і молоко в попередньому рецепті до 37 ° С.
- Всипаємо в нього 10 г сухих дріжджів і 1 ст.л. цукру.
- Все добре перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб з’явилися пухирці.
Приготування пісного тіста на оладки
- Всипаємо дрібку солі і ванілін на кінчику ножа.
- Якщо хочеться отримати більш солодкі оладки на сухих дріжджах, доповнюємо рецепт ще 1 ст.л. цукру, але і без додаткового підсолоджувача вони вийдуть дуже смачними.
- Також додаємо потроху 2 ст.л. просіяного борошна. Її може увійти більше, може менше, тому краще підсипати ложкою.
- Доводимо тісто до однорідної консистенції густої сметани і залишаємо в теплому місці на годину, щоб воно добре піднялося.
З плином часу прогреваем сковороду з доданим на неї маслом і викладаємо тісто порціями.
Пісні оладки на сухих дріжджах печуться швидко, але за умови, що на сковороді досить масла. Обов’язково промаківаем його надлишки тим же способом, що і в попередньому рецепті.
Готові оладки подаємо зі згущеним молоком або сметаною. Також вони будуть дуже смачні, посипані цукровою пудрою.
Тепер ви знаєте, як приготувати млинці на сухих дріжджах, щоб вони вийшли ніжними, як пух і дуже апетитними. Готуйте це найпростіше блюдо і в пост, і в звичайні дні, варіюючи склад рецепта на свій розсуд. Пригощайтеся самі і радуйте близьких!