Не так давно я розповідала про те, як приготувати дріжджовий пиріг з капустою і пиріжки з цибулею і яйцями, які гаряче улюблені всіма моїми домочадцями. Тепер настала черга приготувати не менш смачні й улюблені пиріжки з м’ясом.
Для приготування пиріжків з м’ясом в духовці нам знадобиться:
для дріжджового безопарного тесту
- 240 мл кефіру (сироватки, води),
- 1 яйце,
- 30 грам живих дріжджів (або 2,5 чайної ложки сухих),
- 100 грам маргарину,
- 500 грам борошна,
- 1 чайна ложка солі,
- 3 столові ложки цукру,
для м’ясної начинки
- 500 грам фаршу,
- 150 грам цибулі,
- сіль,
- перець,
- приправи за смаком.
Рецепт приготування пиріжків з м’ясом в духовці.
Приготуємо дріжджове тісто. Дріжджі розведемо в теплому кефірі, додамо яйце, сіль, цукор. Перемішаємо. Потім просеем борошно і покладемо розм’якшений маргарин, замісити тісто. Більш докладно про приготування подібного дріжджового безопарного тесту можна подивитися в рецепті булочок з кунжутом.
Поставимо тісто в тепле місце на расстойку. Воно повинно збільшитися в обсязі мінімум в 2 рази. Найкраще місце для вистоювання тіста це злегка розігріта духовка. У ній тепло і немає протягів.
Для начинки цибулю дрібно поріжемо і додамо в фарш (краще, звичайно, використовувати домашній фарш). Посолити, поперчити, приправити за смаком. Перемішаємо.
Тісто, що підійшло розділимо на 15-20 приблизно однакових шматочків. Розкачати кожен шматочок в коржики. У центр покладемо начинку з м’ясного фаршу і гарненько защипніть краю. Можна пиріжки злегка зачинити, приплюснути.
Складемо пиріжки з м’ясом на деко, змащене олією, швом вниз. Накриємо пиріжки рушником і дамо їм трохи підійти.
При бажанні перед випічкою можна змастити верхівку пиріжка яйцем і присипати кунжутом.
випікаємо пиріжки з м’ясом в попередньо розігрітій до 160 градусів духовкуе 40 хвилин (час випічки залежить від розміру пиріжків), до рум’яності.
Подавати пиріжки з м’ясом неодмінно гарячими.
Смачного.