Пиріжки з лаваша з капустою: рецепт з фото

Лаваш – відмінна альтернатива тесту, коли хочеться пиріжків, а робити тісто трохи лінь. Вирішила трохи поекспериментувати з цією ідеєю і зробила пиріжки з лаваша з капустою у вигляді трикутників.

Ви ж можете начинку використовувати будь-яку, але для початку спробуйте лавашние трикутники з капустою – це дуже пікантно і смачно.

Як посмажити пиріжки-трикутники з лаваша з капустою на сковороді

Закуски з лаваша Пиріжки Страви з білокачанної капусти Секрети випічки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Пиріжки з лаваша з капустою рецепт з фото
Пиріжки з лаваша з капустою рецепт з фото

Складові

  • Лаваш тонкий – 2 шт. + –
  • Капуста білокачанна – 1/2 качана + –
  • Петрушка – 1 пучок + –
  • Вода – 1/2 ст. + –
  • Соняшникова олія – ​​скільки піде (для смаження) + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Почнемо відразу з начинки, оскільки вона готується довше всього іншого. Капусту треба помити і тонко нашаткувати соломкою.


  • Налити в сковороду трохи соняшникової олії і помістити туди капусту. Смажити її на помірному вогні, не накриваючи кришкою.


  • Петрушку помити і теж дрібно нарізати. В принципі, зелень може бути будь-яка, головне – щоб вона була присутня і надавала гарний колір начинці для трикутників.


  • Коли капуста стане коричневого відтінку, додайте в сковороду трохи води і солі.


  • І відразу ж додайте зелень петрушки. Накрити сковороду кришкою і тушкувати начинку ще 5-7 хвилин.


  • Готової начинці треба дати трохи охолонути.


  • Тепер треба взяти лаваш і розділити його за допомогою ножа або кухонних ножиць на смужки, шириною приблизно 10 см.


  • На праву сторону смужки покласти трохи начинки.


  • Щоб правильно сформувати трикутник, з якого не буде вивалюватися начинка, вивчіть уважно фото нижче, як це треба зробити.


  • Тобто треба загортати трикутник весь час в ліву сторону, до кінця смужки лаваша.


  • Залишилося тільки підсмажити трикутники з лаваша. Для цього їх треба помістити на сковороду з розігрітим соняшниковою олією.


  • Смажити з двох сторін на середньому вогні протягом 3-4 хвилин, до красивого золотистого кольору.


  • Подавати трикутники з лаваша в трохи остившем вигляді до гарячого чаю.

    Смачного!