Лаваш – відмінна альтернатива тесту, коли хочеться пиріжків, а робити тісто трохи лінь. Вирішила трохи поекспериментувати з цією ідеєю і зробила пиріжки з лаваша з капустою у вигляді трикутників.
Ви ж можете начинку використовувати будь-яку, але для початку спробуйте лавашние трикутники з капустою – це дуже пікантно і смачно.
Як посмажити пиріжки-трикутники з лаваша з капустою на сковороді
Закуски з лаваша Пиріжки Страви з білокачанної капусти Секрети випічки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Лаваш тонкий – 2 шт. + –
- Капуста білокачанна – 1/2 качана + –
- Петрушка – 1 пучок + –
- Вода – 1/2 ст. + –
- Соняшникова олія – скільки піде (для смаження) + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Почнемо відразу з начинки, оскільки вона готується довше всього іншого. Капусту треба помити і тонко нашаткувати соломкою.

Налити в сковороду трохи соняшникової олії і помістити туди капусту. Смажити її на помірному вогні, не накриваючи кришкою.

Петрушку помити і теж дрібно нарізати. В принципі, зелень може бути будь-яка, головне – щоб вона була присутня і надавала гарний колір начинці для трикутників.

Коли капуста стане коричневого відтінку, додайте в сковороду трохи води і солі.

І відразу ж додайте зелень петрушки. Накрити сковороду кришкою і тушкувати начинку ще 5-7 хвилин.

Готової начинці треба дати трохи охолонути.

Тепер треба взяти лаваш і розділити його за допомогою ножа або кухонних ножиць на смужки, шириною приблизно 10 см.

На праву сторону смужки покласти трохи начинки.

Щоб правильно сформувати трикутник, з якого не буде вивалюватися начинка, вивчіть уважно фото нижче, як це треба зробити.





Тобто треба загортати трикутник весь час в ліву сторону, до кінця смужки лаваша.

Залишилося тільки підсмажити трикутники з лаваша. Для цього їх треба помістити на сковороду з розігрітим соняшниковою олією.

Смажити з двох сторін на середньому вогні протягом 3-4 хвилин, до красивого золотистого кольору.

Подавати трикутники з лаваша в трохи остившем вигляді до гарячого чаю.
Смачного!